2024. január 11., csütörtök

B. K. Borison: Lovelight Farm - Téli csodaország


" - Luka, figyelj!"

*

Néha ​a szerelem fenyőfán terem… 
Stella Bloom gyerekkori álma vált valóra, amikor megvásárolta az Inglewild határán elterülő, hatalmas birtokot, a Lovelight Farmot fenyőfákkal, tökfölddel, sütödével, korcsolyapályával és egy bűbájos Télapó-pajtával. A levegőben gyanta, fahéj és forró csoki illata varázsolja el a látogatókat, kicsiket és nagyokat egyaránt. 
Közeledik a karácsony, ám az álom rémálommá válik a farmon: félholt fenyőfák meredeznek a déli parcellán, a Télapó-pajtát egy rejtélyes állatsereglet szállta meg, a szállítmányok megmagyarázhatatlan módon felszívódtak. Úgy tűnik, a pénzügyi katasztrófa elkerülhetetlen. 
Stella, hogy megmentse a birtokot az összeomlástól, benevez a népszerű Instagram-influenszer versenyére a százezer dolláros fődíj reményében. Ráadásul a farmot romantikus karácsonyi célpontnak szeretné beállítani, ezért szépített „egy picit”: a pályázati anyagba azt írta be, hogy a farm az ő és a pasija közös tulajdona, és együtt vezetik. Csakhogy… nincs is pasija. 
A helyzet roppant kínos, de tálcán kínálja magát az ideális kamupasi: a legjobb barát, Luka Peters, aki csak beugrott egy forró csokira, és mire észbe kapott, lett egy farmja, egy üzlettársa és egy komoly barátnője. De vajon valóban csupán színlelés az egész…?


"Hát nem varázslatos dolog megcsókolni valakit az év első havazásában?"


Ez a könyv maga volt a megtestesült cukiság. Imádtam minden egyes vele töltött pillanatot, és úgy kellett a lelkemnek Stella és Luka története, mint egy havas fenyőfarm a karácsonyi készülődés közepette. Habár karácsony után olvastam, mégsem volt meg bennem az, hogy nem lenne jó az időzítés. Egy hihetetlen aranyos friends to lovers, fake dating szerelmet kaptam, ami megmutatta, hogy érdemes B. K. Borisontól olvasni. Én biztos vagyok benne, hogy a többi könyvét is szeretném olvasni.

Kezdjük ott, hogy a karácsonyi fenyőfarmoknak van egy varázsa. Emlékszem, amikor kicsi voltam mi is sokat jártunk a családdal ilyen helyekre. Van is egy a közelünkben, ami mindig meghozta a kellő hangulatot, és alapvetően szerettem a sorok között elveszni, megtalálni a tökéletes fát, és csak úgy átélni azt a varázst, amit ezek a helyek adnak. A Téli csodaország, azaz Lovelight Farm tökéletesen hozta a tőle elvártakat, újra gyereknek érezhettem magam, és megszállt az ünnep szelleme. Ma már felnőtt fejjel nem vagyok odáig a karácsonyért, de a Lovelight Farm mégis visszarepített az időben, és teljesen elvarázsolt. Van a friends to lovers típusú szerelmekben valami, ami egyfelől idegörlő, hiszen nagyon lassan jönnek rá vagy éppen szánják rá magukat a felek arra, hogy lépjenek. Ugyanakkor a slow burn része megfűszerezi ezt, és akik szeretik a lassabban égő szerelmeket, azok értékelni fogják Stella és Luka kapcsolatát. Arról nem is beszélve, hogy fake dating. Ha van olyan könyves zsáner, ami megérdemli, hogy felmagasztalják, azok a fake dating típusúak. Kérdezem én, mi lehet ennél jobb? Hát a Lovelight Farm!! A found family trope, a kisvárosi hangulat, a fenyőfák, a cicák, az érzelmek és a bajbajutott fenyőfarm alaposan levettek a lábamról, és szívem szerint már most ugranék a következő kötetre, hogy még tovább a részese lehessek Inglewild világának. Imádtam azt a cukorral és szeretettel bevont közeget, ami árad a sorokból. Borison hangja és stílusa könnyed, mentes a sallangoktól, édesek a karakterei és egészen imádnivaló, amit a Lovelight Farmmal csinált. Kellett nekem ez a szirupos történet. 

Habár látszólag közepes hosszúságú a kötet, én mégis azt éreztem, hogy kaphatott volna sokkal, de sokkal többet. Persze, megismerhettük a várost, valamennyire a karaktereket, de nem adott eleget. Főleg Luka múltja érdekelt volna, és azt érzem, hogy jóval több van mind Stellában, mind Lukában, s mind a farmban ahhoz, hogy ennyi legyen. Örültem volna, ha sokkal többet tudok meg róluk, ugyanakkor így is örülök annak, amit kaptam.

A helyszín, a Lovelight Farm egy igazi csodaország, amit fenyőillat leng be, ahol zajlik az élet és ahol az igazi karácsonyi csoda történik. Szerelmek szövődnek, új életek kezdődnek, ahol minden nehézséget könnyedén vesznek, és bármit megtennének azért, hogy ne csak egy újabb karácsonyi farm legyen, hanem annál jóval több. Egy menedék, egy téli csodaország, ami bárkit kárt karokkal vár, és alig várja, hogy megmutathassa különlegességét.

A karakterek nagyon szerethetőek. Stella az, akinek a szemszögéből megismerhetjük a történetet, ő az, akinek a kételyei éket vernek. Az ő bizonytalanságai azok, amik megmutatkoznak, és ő az, aki a szíve és a lelke a Lovelight Farmnak. Néhol butuska, sokat vállal magára, fél attól, hogy magára marad, ugyanakkor egy igazán valóságos, hétköznapi karakter, aki akár te is lehetnél vagy a szomszédod. Hozza a kedves, szomszéd lány feelinget, ugyanakkor meg is mutatja magát.

Mellette Luka kap szerepet, akit az elejétől kezdve imádtam, és nagyon örülnék, ha nemcsak Stellát boldogítaná, hanem rám is ott várna a karácsonyfa alatt. Kedves Jézuska, kérhetem őt karácsonyra?Csak viccelek, vagy nem?! Luka egy igazán cuki, csupaszív, gondoskodó férfi karakter, aki a bojtos sapkájától kezdve az olasz ételekig levett a lábamról, és imádtam azokat a fejezeteket, ahol ő a mesélő. Imádtam!! Még több kellett volna bele, a bónuszfejezetről nem is beszélve.

Természetesen a főszereplők mellett a mellékkarakterek is nagyon kedvelhetőek, illetve szerethetőek. Az egyik ilyen Beckett, aki a Lovelight Farm egyik alkalmazottja/társtulajdonosa. Az a pasi, aki szereti a cicákat rossz ember nem lehet. Szexi, pimasz és alig várom, hogy megtudjam mit tartogat számára az írónő. Az biztos, hogy sem ő, sem Evelyn, sem pedig én nem fogok unatkozni. A kiscicák, na meg az anyukájuk is egy tünemény volt, a nevükről nem is említve. A Lovelight Farm nagyon közel járt ahhoz, hogy teljesen elolvadjak forrócsokival a kezemben, és túltelítődjön az a bizonyos cukiság faktorom.

A karakterek mellett a helyszín, mint fontos tényező jelenik meg, hiszen oké, hogy egy kisvárosban játszódik, mégis a történések javarésze a farmra korlátozódik, ami olyan szinte le van írva, hogy úgy érzed magad olvasás közben, mintha te magad is ott járkálgatnál a fák között, és szó szerint éreznéd a fenyő illatát az orrodban. Annyira részletes, annyira kidolgozott, hogy legszívesebben odaköltöznék és beállnék Stella mellé dolgozni. Ami magát a cselekményt illeti nem sok meglepetés van benne, de ez ne tántorítson el senkit. Már az elején sejtetni lehet, hogy bizony a végére Stella és Luka nem maradnak barátok, mégsem zavart, hogy kicsit kiszámítható volt, mert éltem-haltam a párosukért és olyan jó érzés volt egy friends to lovers történetet olvasni, ahol csak úgy tombolt a slow burn romantika, és igazi karácsonyi csodaként a farm is megmenekült a végére a szorult helyzetéből. A Lovelight Farm maga a karácsonyi szirupos, habos-babos történet, amire nem tudtad, hogy szükséged van egészen addig, amíg a kezedbe nem vetted, és el nem merültél a történetében. Ha szeretnél újra karácsonyi hangulatba kerülni, vagy csak elmerülnél egy cuki szerelmes történetben, akkor ajánlom B. K. Borison Téli csodaország c. regényét, ami nekem nagy kedvencem lett, és nagyon várom, hogy a sorozat többi részét is olvashassam.

"Luka jelenti számomra a családot. Nem tudom, és igazából nem is akarom ezt kockáztatni egy esélyért, hogy lássam, mi lehetne kettőnk kapcsolatából. Még akkor sem, ha azért nem voltam senkivel már tizenhét hónapja, mert óhatatlanul minden srácot Lukához hasonlítok, és mindig csalódás ér.
De talán pont ez a kamupárkapcsolat lehetne a megoldás. Egy hét színlelés után ki tudnám verni a fejemből. Túltehetem magam rajta. Abbahagynám az összehasonlítgatást, és végre továbbléphetnék.
Végül is, ha valaminek történnie kellett volna Lukával, már megtörtént volna."

"Sok mindenre gondolok Lukával kapcsolatban. Olyanokra is, amiket nem lenne szabad gondolni, hiszen ő a legjobb barátom."

" - Megmagyaráznád, miért van hetvenöt benzinkutas légfrissítő az irodádban?"

" - Tudom, hogy képes vagy gondoskodni magadról. Ezt tetted, amióta csak ismerlek. De hadd fogjam a kezed, amíg csinálod, oké?"

" - Attól, hogy másokra támaszkodsz, az elért eredményeit nem lesznek kevésbé a sajátjait."

"A szívemet majdnem tíz éve reménytelenül lefoglalja egy másik férfi utáni epekedés, így nehéz észrevenni bárkinek a vonzerejét, aki nem Luka."


 

🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...