2023. április 16., vasárnap

Vi Keeland: A kemény főnök


" - Öö, csak ettem egy kis cseresznyét - pillantottam le bocsánatkérő mosollyal a foltos blúzomra."

*

Egy állás, ami örökre megváltoztatta az életem. Merrick Crawfordot az állásinterjúmon ismertem meg. Pontosabban húsz perccel korábban, amikor berontott a próbafülkémbe, pár háztömbnyire az interjú helyszínétől. 
Egy szál melltartóban veszekedtem a jóképű szemétládával, ezért amikor rájöttem, hogy ő lehet a jövendőbeli főnököm, nagyon megrémültem. Ő azonban láthatóan nem ismert meg. Vagyis csak azt hittem… 
Fel sem merült bennem, hogy megkapom az állást, mégis kaptam egy e-mailt, melyben behívtak egy második fordulóra. Elmentem, mert tudnom kellett, hogy a katasztrofális kezdés után miért tekintenek még potenciális jelöltnek. Kiderült, hogy Merrick csak azért akart alkalmazni, hogy lássa, ahogy kudarcot vallok. Csakhogy én nem adom meg neki ezt az örömet. 
Arra azonban nem gondoltam, hogy lesz olyan, amit majd élvezetesnek találok Crawforddal való kapcsolatomban… 
Vi Keeland, a New York Times, a Wall Street Journal és a USA Today bestsellerszerző könyvei több millió példányban keltek el világszerte. Az írónő most egy olyan munkahelyet mutat be nekünk, ahol izzik a levegő, és vágytól elfúló sóhajok szűrődnek ki az irodákból.


Ha egy igazán szexi és forró szerelemre vágysz, vedd kézbe A kemény főnököt, és hagyd, hogy Evie és Merrick felperzseljék az oldalakat. Hatalmas Vi Keeland fan vagyok, így nem is volt kérdés, hogy kell nekem ez a kötet. Az eddig magyarul megjelent könyveinek a 98%-át már olvastam, de mindig le tud venni a lábamról az írónő. A kemény főnök is így tett, és felkerült a képzeletbeli dobogó második fokára. Imádtam Evie és Merrick párosát, arról nem is beszélve, hogy úgy kellett nekem ez a kötet, mint egy kemény tél után a napsütés.

Vi Keeland regényei hasonló felépítésűek. Adott két karakter, traumákkal, szexi megjelenéssel és kisugárzással, mégsem tudom megunni az írónő munkásságát. Mielőtt kézbe vettem volna A kemény főnököt eldöntöttem, hogy nem fogom hagyni magam, és megdolgoztatom a főszereplőket azért, hogy megkedveljem őket, de az az igazság, hogy Evie már az első oldalon belopta magát a szívembe. Kicsit olyan, mint doktor Harleen Quinzel, még a Harley Quinn korszak előtt, és lehetetlenség nem megkedvelni ezt a szeleburdi, de csupaszív lányt, aki hiába maga a napsugár, a múltja tele van felhőkkel és viharokkal. Nem szán egy könnyű utat neki az írónő, mégis végig azon van, hogy megmutassa nem az határoz meg minket, hogy mások hogy bánnak velünk, hanem az, mi hogyan viszonyulunk az élethez, és az élet adta lehetőségekhez. Nemcsak egy megtört szívet ismerhetünk meg a személyében, hanem egy erős jellemet is, aki képes mindenkit megnyerni magának, mellette azt érezheti az ember, hogy figyelnek rá, annak ellenére is, hogy nem volt könnyű élete. Ez közös Vi karaktereiben, hogy akarva-akaratlanul, de rendesen megdolgoztatja őket az áhított boldogságért.

Evie-vel szemben Merrick a grumpy x sunshine páros morcosabb oldala, akit nem könnyű lenyűgözni, ne adj isten megismerni a zord külső mögött rejlő embert. Már az elején nagyon jól mulattam a kínos szitukon hála Merricknek. A környezetünk vállalati, méghozzá New York szívében, igy természetesen jön az is, hogy A kemény főnök egyben work place romance is, amit cseppet sem bánok, mert ennek a zsánernek is megvan a maga szépsége.

Ehhez mérten a cselekmény is hol hidegebb, hol melegebb, de ahogy haladunk úgy olvad fel, és mutatja meg, hogy semmi sem fekete-fehér. Tetszett, hogy Vi ezúttal is egy humoros, könnyed romantikus történetet tár elénk, amit a maga ellenállhatatlan stílusában közöl. A párbeszédek szellemesek, piszkálódósak, de van bennük egyfajta többlet jelentés is, ami felkészít a romantikára. S habár elsősorban a múltbeli traumákon van a hangsúly, azért a kötet jelene is tartogat megoldandó problémákat.

A cselekmény számomra, vagyis inkább a romantikusabb része lassabban indult be, de ez nem von le az értékéből, hiszen addig is élvezhetjük a ki nem mondott szavakat, és Kitty társaságát. Na meg a lassan égő szerelmekben is van valami szép, főleg ha hozzáadjuk az elkerülhetetlen szexuális feszültséget. Kittyről nem is beszélve, egyszerűen imádtam ezt a hóbortos öregasszonyt. Minimum minden romantikus történetbe kellene egy ilyen néni, aki segít egyengetni az emberek útját, és rámutat a nyilvánvalóra, ami végig ott van az orrunk előtt.

Most is csak azt tudom mondani, amit eddig is. Vi zseniális, és A kemény főnök is az. Szerethető, könnyen és gyorsan olvasható. Tele van romantikus pillanatokkal, döntésekkel, belső küzdelmekkek és a jól megérdemelt jutalommal. Viszonylag mélyről indul, ami az érzelmeket illeti, de a felhő felett eggyel fejezi be. Egy percig nem vontam kétségbe, hogy fogom e szeretni, mert tudtam, hogy igen. Aki egyszer elkezdi az írónő könyveit olvasni nem fog tudni leállni, mert függőséget okoznak.

Slow burn romance-nak is tekinthető, de a kötet terjedelme miatt (már úgy megszoktam, hogy 5-600 oldalas könyveknél, kb. az utolsó 50 oldalon esnek egymásnak a karakterek) nem annyira fájdalmasan lassú. Még a pont elfogadható kategória, és ha őszinte akarok lenni, sokkal jobban tetszett, mintha egyből egymáséi lettek volna. Így kaptunk intimitást, sejtelmességet, egy kis bosszúságot és megszámlálhatatlanul sok cuki kis gesztust, amikért repes a szívem.

Ami az érzelmi részét illeti, úgy gondolom, hogy az írónő szépen felépítette, majd a kötet előrehaladtával szépen sorban le is döntötte a gátakat. Míg Evie a megcsalás, és gyerekkori traumák börtönébeb tengődik, addig Merrick a kötődéssel és az árulással küzd. Valahol közös bennük a lelki vívódás, de ahogy Kitty, úgy mi is tudjuk, hogy sokáig nem bírnak ellenállni a másiknak. Evie egy sziporkázó személyiség, akit elég korán megkedvel az ember (én már az első oldalon, hihetetlen ez a nőszemély), és ha akarod, ha nem drukkolsz neki, hogy bízzon, és ne vesszen ki belőle a traumái ellenére sem az, hogy bizony vele is történhet még jó dolog. Az a helyzet, hogy Merrick a kezdetek kezdetén távolságtartó, zárkózott, igazi munkamániás, aki sosem mozdul ki, és aki a munkája mellett semmit sem csinál. Aztán jön Evie, és ez a páncél szépen leolvad, és hagyja hogy a napsütés betöltse a mindennapjait. Arról nem is beszélve, hogy milyen édes tud lenni, ha nagyon akar valamit. A pimaszságát pedig meg sem említettem még. Miatta nem egyszer mosolyogtam olvasás közben, és pásztáztam a környezetemet, hogy vajon felém is bujkál valahol egy Merrick Crawford? Összetörte a szívemet az, amit a múltban kellett átélnie, de boldogsággal töltött el, hogy ennek ellenére is megtalálta azt, amiért vagy inkább akiért érdemes újra bíznia szerelemben. Olvassátok, és szeressétek ti is A kemény főnököt, ami a cím ellenére nem egy 18+-os olvasmány. Megmaradt a cuki Vi Keeland szinten, amit annyira imádok.

" - Baromság! Az élet citromot adott neked, ne kóstolgasd tovább, hanem készíts belőle limonádét! Aztán keress egy lányt, aki szereti a vodkát!" 

" - Hé, Superman!
Merrick visszanézett.
- Mit gondol, a Wonder Woman-póz is megteszi?
Merrick végigmért, majd csibészes mosoly ült ki az arcára.
- Gyerekkoromban teljesen odavoltam Wonder Womanért. Bárki is tervezte a ruháját, zseni volt!"

" - A kis dokinő a te huskyd. Azt hiszem, örülnöm kéne, hogy a férfimosdóból nem látunk rá, mert ha melletted állnék a piszoárnál, lehugyoznád a cipőmet."

" - Merrick, a seggfej, dögös főnököd? Akivel két percet találkoztam, és észrevettem, hogy nem egyszerűen csak nézett téged, hanem jól megnézett magának?"

- (...) Gyakran az ijeszt meg minket a legjobban, ami képes változást hozni az életünkbe. De ha megnyitod a szívedet, és elhiszed, hogy a boldogság megtörténhet veled, akkor meg is fog történni."

" - Azt hiszem, a szerelemben mindig van kockázat. De ha megérkezik a megfelelő ember, akkor úgy érezzük, megéri."

" - El kell döntened, hogy boldog leszel, és hagynod kell, hogy ez irányítsa a jövődet. Aztán fordulj balra jobb helyett, és haladj srégen, ne pedig egyenesen. Néha csak így lehet új ösvényekre lelni."



🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...