2022. január 4., kedd

Melanie Blake: Könyörtelen nők


 "A hatos terem világos volt, tiszta időben olyan erővel árasztotta el a napfény az üvegfalon át, hogy egy-egy hosszabb ülés alatt a jegyzetek és gépelt szövegek szinte egy ember szeme láttára fakultak ki az asztalon."

*

AZ AMBÍCIÓ OLYKOR HALÁLOS 
Egy gyönyörű privát szigeten, nem messze a brit partoktól, éppen válságba került a Hajótörött szívek című szappanopera forgatása – és a stáb is készül ledobni a fedőt. 
A nézettségi adatok esnek, az új főnök egyre drámaibb – és egyre valószínűtlenebb – történetszálakkal áll elő, hogy visszarepítse a műsort a sikerlista élére. 
Farrah, a rendező, Catherine, a főszereplő, és Amanda, a producer, egytől egyig szenvedélyes, ambiciózus nők – ők tartják egyben a produkciót. 
A tét óriási: semmi nem állítja meg őket, hogy megtartsák az állásaikat, amiket imádnak, és ott maradhassanak a szigeten, amely az otthonuk. 
Vajon össze tudnak fogni, hogy szembeszálljanak riválisaikkal? Vagy végleg éket ver közéjük az ármány, a botrány, a széthúzás?



Először akkor akadt meg a szemem ezen a köteten, amikor megláttam milyen csodaszép piros élfestést kapott, aztán elolvastam a fülszöveget, és nagyon érdekesnek tűnt, viszont nem voltam biztos benne, hogy nekem való e ez a regény. De győzött a kíváncsiságom, és egyáltalán nem bántam meg, hogy kézbe vettem. Igaz, hogy nem sok pozitív jellegű értékeléssel találkoztam magyar berkekben, de ez senkit se tántorítson el. Ha érdekelnek a kulisszák, és nem riadsz vissza az őszinteségtől, akkor a Könyörtelen nők sem fog váratlanul érni. Egy igazán szókimondó, ami a szívén, az a száján típusú kötetről van szó, jó nagy adag erotikával, és megannyi ármánnyal, és alakoskodással fűszerezve.

Mint, ahogy azt a borító is hirdeti, 'az ambíció olykor halálos', s ez nem is lehetne igazabb erre a kötetre. Már az elején, mindenféle köntörfalazás nélkül tárja elénk a szereplőket, azt hogy kik is ők, és milyen emberek. Ad egy kezdőlöketet, ami végigkísér minket olvasás közben. Az elején nekem kicsit zavaros volt, hogy éppen ki milyen kapcsolatot ápol a másikkal, de elég hamar fel lehet venni a cselekmény fonalát, és elég szép képet is ad az alaphelyzetről, és arról a világról, amiról Melanie Blake ír. Sokak számára megbotránkoztató lehet a kötet, vagy éppen romlott, de szerintem olykor a másik oldalt is látni kell. Imádok filmeket és sorozatokat nézni, és tudom, hogy nem minden csili-vili, de azért nem számítottam ennyire mocskos részletekre, néhány helyen szó szerint tátva maradt a szám, és csak néztem magam elé csodálkozva. Persze az írónő a legdurvább eseteket hozza fel példának, akkor is ezt akarom hinni, ha nem így van, de a Könyörtelen nők tele van klisékkel, törtető, mindenkin áttaposó, csak a "nyereség érdekli" karakterekkel, akikből a legrosszabbat hozza ki a siker, és a siker utáni vágyakozás. Letűnt sztárok, megcsillanó tehetségek, elnyomott munkatársak, és pályájukat kezdő amatőrök is tiszteletüket teszik a kötet lapjai között. Nem egy helyen pörkölik meg a sorokat, vagy adnak pikáns fennhangot nekik. Az írónő a lehető legtöbb sztereotípiát pakolja egymásra, és szépen a székében ülve várja, mikor is fog robbanni az a bizonyos bomba.

Mindemellett maga a cselekmény nagyon olvasmányos, gyorsan kipörögnek az oldalak, és minden egyes fejezettel, és résszel új problémát közelít meg, új "veszélyre" hívja fel a figyelmet. Nem a széplelkűeknek való olvasmány, de ez senkit se riasszon vissza. Igen, kegyetlen, harcias, eltökélt, ha kell mindenen és mindenkin átgázol, de erotikus, egyes részeknél véres, ádáz és veszélyes is. A női kegyetlenséget ötvözi a férfiak uralmával, és felsőbbség érzetükkel.

A karakterek a maguk valójában mutatják meg az igazi énjüket, s meglepetést meglepetésre halmoznak. Nincs egy olyan szereplő, akinek ne lenne valami mocsok a múltjában, ne lennének olyan ügyei, amik kihatással lennének a jelenre, és a kötet egészére nézve. Egy igazán fordulatos leleplező regény ez, ami a csillogás mögötti igazságra döbbent rá, és húz le a mélybe. Nők, drog, szex, megcsalás, elárulás, becsapás, és megannyi pikáns részlet. Ezek alkotják a Könyörtelen nők magját, ezek a jelzők adják a cselekmény forráspontját, és ezek is mozgatják a szálakat.

Ami leginkább meglepő volt számomra olvasás közben, az az írónő könnyed stílusa, ami miatt nagyon gyorsan haladtam a történettel, és ami miatt vártam, hogy milyen befejezést szán mind a karaktereknek, s mind a forgatásnak, ami az események és a bonyodalmak okozója. Nincs egy olyan apró részlet, ami ne lenne visszavezethető a Falcon Bays sorozatra. Nemcsak az embereket határozza meg, hanem a sorsukat is. A stressz, a megfelelni akarás, és a csillogás utáni vágy teljes mértékben felkavarja az állóvizet, és az ambíciókat állítja szembe egymással. Egyes részeknél durva, erősen 18 karikás, viszont hihetetlenül őszinte is.

Ami nem tetszett a kötetben az az, hogy néha túl őszinte volt, és olyan információkat tárt elém, amiket nem feltétlenül akartam tudni. De ez eltörpül az izgalmak, ármányok és rivalizálások mellett. Nemcsak a női-férfi harc erős, hanem a nők közötti áskálódás, és keresztbe tevés is. Nem egy helyen hangzanak el kemény szavak, s még annál is keményebb tettek, viszont mint minden tettnek, úgy a Könyörtelen nőkben is súlya van, és következménye. Megértem azokat is, akiknek túl sok ez a kötet, viszont számomra egy érdekes kitérő volt, egy komfortzónán kívüli olvasmány, amit nem fogok egyhamar elfelejteni. Amire még szeretnék kitérni az az aprólékosság, és az összefüggések, amelyek építik, néhol pedig rombolják a cselekményt. Egy igazi érzelmi hullámvasút, ami nagyon megosztó, és amit valaki vagy szeret, vagy nagyon nem. Nem az a szokványos erotikus regény, amivel eddig dolgom volt, de az biztos, hogy a gyönyörű lapélek miatt kiemelkedő helye lesz a polcomon. A Könyörtelen nők felért a hírnevéhez és egy igazán csillogó, elbűvölően könyörtelen regénnyé nőtte ki magát. Minden egyes mondatával megbotránkoztat, és nem fél attól sem, hogy bűnnel és mocsokkal töltse meg az oldalakat. Ha a hollywoodi csillogást, és a minden tök jó és szuper érzést keresitek, ne ezt a könyvet vegyétek kézbe, mert itt inkább a botrányok, a másik hátbatámadása, és a másik ellen fordulás kerül előtérbe. Összességében meglepő élmény volt a kötet olvasása, lekötött, és a kellő helyeken fel is csigázott. Vártam, hogy mi lesz a vége, és végig érdekelt a szereplők sorsa, az hogy hogyan fog legközelebb kitolni velük az írónő.
" - Olyan inspiráló vagy, Farrah! - áradozott. - Te vagy a példaképem. Egy erős nő a férfiak világában, aki utat tör az új generációnak."

"Igazi habos torta volt, és most, hogy tudta, hogy csak a mellette ülő, egérszürke zombit kell érte legyőznie, nos, megszerzi azt a habos tortát, és az utolsó morzsáig behabzsolja. Egy pillanatig sem kételkedett abban, hogy Stacey-nek befellegzett, és a szerep már gyakorlatilag az övé volt."

" - Mi értelme holnapig várni? - kérdezte. - Már megtörtént a kár. Ami engem illet, remélem, lesittelik Aident, és úgy adják körbe egymás közt a nehézfiúk, mint játék mackót az árvaházban."

"S noha a szíve mélyén szeretett volna ott lenni, ötletekkel előállni az élő epizódra, valójában örült, hogy kilométerek választották el a jégkirálynő Madeline-től és a talpnyaló Jake-től."





🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...