2022. január 14., péntek

Tomor Anita: Imádlak, Los Angeles!


 "Kétkedve, kábán igyekszem a kocsim felé."

*

Lora ​egy szerfelett visszahúzódó lány, nem szereti a kamerákat és utál szerepelni. Mégis úgy hozza az élet, hogy beiratkozik egy műsorvezető-riporter képzésre. 
Úgy gondolja, ez a legjobb módja annak, hogy végre legyőzze a félelmeit, ezért belevág a kalandba. Arra viszont nem számít, hogy egyszer Hollywoodba is elutazhat, ahol lehetősége nyílik arra, hogy megnézze, hogyan készítik a nagy stábok az élő interjúkat a legnépszerűbb hollywoodi sztárokkal. 
Arra pedig végképp nem számít, hogy mindössze negyedórával a várva várt interjú előtt az ismert riporternő, Rétey Sára lebetegszik, és ezért Lorának kell lebonyolítania a világ leghírhedtebb nőcsábászával, a híres Oliver Jenkinsszel az interjút, aki ráadásul az első perctől fogva úgy néz rá, mint aki azonnal, ott és akkor meg akarja szerezni magának. 
Lora legszívesebben fejvesztve menekülne el a helyszínről, és felszállna az első gépre, hogy még csak a pasi emlékét is kitörölje a fejéből, de már késő. Az interjú elkezdődik, Oliver Jenkins pedig az első kérdés után közli vele, örömmel válaszol a kérdéseire egy feltétellel: ha elmegy vele randizni még aznap este. 
Vajon akarhat-e többet egy egyéjszakás kalandnál egy hollywoodi sztár egy hétköznapi lánytól? Vajon van választása Lorának? Mondhat nemet egy hollywoodi sztárnak?


Tomor Anita az egyik olyan írónő, akinek mindig nagyon várom az újabbnál-újabb történeteit, hiszen nemcsak romantikus könyveket ír, hanem azt is átadja, milyen egy-egy olyan város, ország, ahol már járt a családjával. Egyszerre igazi kikapcsolódás a TA regények, és utazás is az ismeretlenbe. Amikor először olvastam az Imádlak, Los Angeles fülszövegét, tudtam hogy nekem való lesz. Imádom a várost, egyik legnagyobb bakancslistás álmom, hogy eljussak LA-be, és most, hála az írónőnek és Lorának, ha csak képzeletben is, de sétálhatok a város utcáin, és felfedezhetem a látnivalóit. Két dolog tud nagyon megfogni egy történetben. Az egyik az érdekes karakterek, a másik pedig az írói stílus. Anita regényeiben mindkettő ott van, és nem győzöm ajánlani a köteteit másoknak, hiszen, aki egyszer kézbe veszi, az garantáltan lélekben egy teljesen más földrészen lesz, és azt kívánja, bárcsak ott élhetne.

Tomor Anita általában önálló köteteket szokott írni, ezért örültem nagyon, amikor a már ismert Oliver Jenkins lett az egyik főszereplője az Imádlak, Los Angelesnek. Először az Irány Hollywood!-ban találkozhattunk vele, és maradjunk annyiban, hogy már ott mély nyomokat hagyott az emberben. Igen ám, de az ILA alatt mutatja meg igazán kicsoda is ő valójában. Mindenki csak a botrányhős, nőcsábászt látja benne, aki nem képes megállapodni, aki nem tud komoly maradni, és igazi agglegény életet él. De vajon tényleg ennyi lenne benne? Egy szívtipró, aki milliók szívét töri össze? Vagy ennél jóval több, és csak a felszínt kapargattuk eddig? Az Imádlak, Los Angeles! alatt kiderül. Elöljáróban annyit elmondanék, hogy a kötet végére garantáltan le fog venni a lábadról/el fog csábítani ez a szexi pasi, aki már az első fejezetek alatt bemutatkozik, és minden egyes megszólalásával lerombolja a róla felállított képet, és megmutatja, hogy a sztárok is ugyanolyan emberek, mint mi, csak sokkal többen ismerik őket, és valamivel nehezebb is az életük. Nincsenek nyugodt pillanatok, nincsen privátszféra, de az írónő olyannyira jól mutatja be azt a közeget, ami Olivert jellemzi, hogy egy pillanatig sem kételkedtem az igazságtartalmán. Ha kiskorodban mindig is arról álmodoztál, hogy majd ha felnősz egy híres ember barátnője leszel, akkor ez a neked való kötet. Hihetetlenül szerethető, őszinte, és az utolsó oldalakig izgalmas.

Oliver mellett Lora a másik főszereplőnk, aki a maga kis esetlenségével, és megkérdőjelező képességével egyből szimpatikussá vált, és vele együtt izgultam végig a kötet cselekményét. Könnyed, érzelmekkel átitatott, olvasmányos, szerethető, de ugyanakkor kalandos regényt kaptam. Nemcsak Los Angeles vesz le a lábadról, hanem a karakterek és a jelenetek is. Nagyon sokszor mosolyogtam, és ábrándoztam olvasás közben. Nem egyszer került bárgyú vigyor a képemre, és merült fel bennem, hogy mi lenne, ha én lennék Lora helyében? Mit mondanék, hogyan cselekednék? 

Látszólag nem újdonság a kötet alapja: a híres színész beleszeret egy hétköznapi lányba. Sok film és könyv dolgozta már fel, mégis Tomor Anita tud olyat mutatni, amit eddig nem láthattunk. A klisék mellett egy kis valóságot is csempészett a sorok közé, és a saját meglátásai, élményei alapján tárta elénk a karaktereket, a helyszínt, és az élményeket is. Igazi felüdülés volt kézbe venni, és képes volt végig fenntartani a figyelmemet, nem hagyott elkalandozni, és hagyta, hogy szépen lassan Los Angeles bűvkörébe kerüljek. Nagyon addiktív, és hihetetlenül szórakoztató olvasmány. A romantikus történetek közül a lendületesebb kategóriába tartozik, ahol bármi megtörténhet, és az Imádlak, Los Angeles alatt a lehetetlen is lehetségessé válik!

Amellett, hogy kikapcsol tanít is. Megmutatja, hogy legyél bárki, a szerelem valahol ott vár rád a nagyvilágban. Megmutatja, hogy habár különbözőek vagyunk, a problémáink hasonlóak, és sohasem vagyunk egyedül. Nemcsak Olivert bontja le molekuláira az írónő, hanem Lorát is. Oliver, a nagy sztár sokkal emberibb, sokkal kézzel foghatóbb távolságba kerül, és nemcsak a hírnév szép és csillogó oldalát láthatjuk, hanem a rosszat is, ahol semmi és senki sem szent, ahol elég egy rossz mozdulat, és minden a feje tetejére áll. Lorán keresztül pedig azt láthatjuk, hogy igenis megéri kilépni a komfortzónánkból, és olyan dolgokba vágni a fejszénket, ami kihívás, mert a végén a jutalom minden fáradtságot képes felülmúlni.

Maga a cselekmény amellett, hogy már az első fejezetek után magához láncolt, képes volt valami újat is mutatni. 384 oldalon keresztül kápráztatott el, közben kulcsfontosságú információkat is elejtett, amik majd a második részben lesznek igazán érdekesek, de látszik, hogy mennyire összeszedett, mennyire alapos, és a szerelmet, a romantikát is fejezetenként adagolja, nem siet vele. Ha úgy vesszük, akkor a slow burn romance elemei keverednek az első látásra szerelemmel. 

Sokrétű, érzelmekben gazdag, vágyakkal teli utazást kaptam a hírességek és Los Angeles világába. Ami nem tetszett benne az az, hogy túl gyorsan véget ért, és még nincs nálam a második rész. Úgy érzem, hogy nagyon nem voltam felkészülve a befejezésre, és sokkal több kell nekem Lorából és Oliverből ahhoz, hogy el tudjam engedni őket. Arról nem is beszélve, hogy úristen, mi volt az az utolsó néhány fejezet?? Agyam eldobtam, de tényleg. Sokkolt? Igen! Várható volt? Nem erre számítottam, de arra, hogy Anita ledobja a végén a bombát, arra határozottan!

Ha olvastatok már az írónőtől, akkor az Imádlak, Los Angeles!-t se hagyjátok ki. Ha pedig csak még most ismerkedtek a munkásságával, akkor ez egy tökéletes kötet, hiszen pazarul megmutatja, milyen is egy hamisíthatatlan Tomor Anita regény: lendületes, kalandos, érdekfeszítő, utazásra invitáló, romantikus és nem utolsó sorban saját élményre alapul, már ami a helyszíni leírásokat, programokat és élményeket illeti. Egyszerűen imádtam, és alig várom, hogy indulhassunk Hawaii-ra! Oliver és Lora már most a szívem csücskei, iszonyatosan drukkoltam nekik, és várom, hogy mit tartogat még a számukra az írónő. Vajon Oliver kap egy új esélyt, vagy a kötet lezárása mindent tönkretett? Vajon Lora hisz a vádaknak, vagy hagyja, hogy Oliver tisztára mossa magát? Megannyi izgalom vár még ránk, és én tűkön ülve, boldogságtól repesve várom a pillanatot, amikor a kezembe foghatom majd a Szeretlek, Hawaii!-t is. Az biztos, hogy aki elkezdi, az nem tudja abbahagyni az olvasást, és pillanatokon belül azon kapja magát, hogy már a kötet felét befalta, és érzelmek sokasága kavarog a fejében a kötettel kapcsolatban. Imádtam, hogy mindig meglepett valamivel az Imádlak, Los Angeles, és a váratlan, vagy olykor épp meghökkentő fordulatoktól sem riadt vissza. Emellett humorban, csipkelődésben és vicces pillanatokban gazdag. Egyszerűen imádtam! Köszönöm az élményt!!
" - Az igazit? - horkanok fel. - Öregem, neked Magyarországig kellett menned, mire megtaláltad! Én hol keressem? Oroszországban?"

" - Pedig rád fért volna egy kis affér. Mikor is randiztál utoljára? Az ókorban vagy a kőkorszakban, esetleg a triász vagy a jura idején?"

" - Tudod, mit? Úgy bírnám, ha egy celebecske elcsavarná a fejed és rávenne, hogy végre normális nőként öltözködj!"

" - Oliver Jenkins szerintem nem az a pasi, aki, ha megtetszik neki egy nő, csak úgy hagyná, hogy kisétáljon az életéből."

" - Majd meglátod. Addig leszel csak immunis rám, amíg meg nem csókollak újra. A tested nem hazudik, nem irányíthatod a fejeddel. Nem az eszeddel döntöd el, hogy kihez vonzódsz, mint ahogy azt sem választhatod meg, kibe szeretsz bele. Az csak úgy megtörténik. Hiába harcolsz ellene tíz körömmel. Attól, aminek meg kell történnie, úgyis megtörténik."

"Nem bízik bennem. És ezt - ha belegondolok - bölcsen teszi. Ne is bízzon bennem! Nem én vagyok az ő fehér lovon érkező hercege. Senkinek nem vagyok a hercege. És soha nem is leszek herceg."




🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...