2021. augusztus 8., vasárnap

J. L. Armentrout: Every Last Breath - Utolsó lélegzetig (Komor elemek 3.)


"Stacey nappalijában álltam, és figyeltem, ahogy a világom ismét darabokra hullik."

*

Van ​olyan szerelem, ami az utolsó lélegzetvételig tart. 
Minden döntés következményekkel jár – a tizenhét éves Laylának azonban a szokásosnál nehezebb döntéseket kell meghoznia. Fény vagy sötétség. Roth, az átkozottul szexi démonherceg, vagy Zayne, a gyönyörű és gondoskodó őrző, akiről Layla azt gondolta, sosem lehet az övé… 
A lánynak ráadásul azt is el kell döntenie, hogy önmaga melyik oldalában bízhat. Emellett egy új problémával is szembe kell néznie: egy lilin – a létező démonok leghalálosabbika – szabadon garázdálkodik, és az a célja, hogy mindent és mindenkit elpusztítson maga körül, beleértve Layla legjobb barátját is. 
Hogy megvédje Samet egy olyan végzettől, ami sokkal-sokkal rosszabb a halálnál, Laylának alkut kell kötnie az ellenséggel, és meg kell mentenie a várost és a faját a pusztulástól. Két világ és két fiú között őrlődve Layla semmiben sem biztos, legkevésbé a túlélésben, és a helyzet tovább fokozódik, amikor egy múltbeli alku újra felszínre kerül. 
De néha, amikor az embert titkok veszik körül, és az igazság kifürkészhetetlennek tűnik, nem tehet mást, mint hogy hallgat a szívére, választ egy oldalt, és harcol, ameddig bírja szusszal. 
A Komor elemek dark románc YA-sorozat befejező része; démoni szerelmi történet, amelyben földöntúli erők és érzelmek csapnak össze. Vesd bele magad!

Egy újabb kedvenc sorozatom végére értem. Egyik szemem sír, a másik nevet. Sír, mert vége Roth, Layla és Zayne történetének, és nevet, mert a részese lehettem, és évekig lekötötte a figyelmem. Van valami egészen különleges JLA személyében, ami miatt képtelen vagyok elszabadulni a karaktereitől, és ez a Komor elemekkel sincs másképp. Néhány éve, amikor elkezdtem az első részt még nem tudtam, hogy ekkora szerelem lesz ez a sorozata is, hiszen sokáig halogattam, de azt kell, hogy mondjam, a végére nagyon is megérte. Csodás kötet, csodás sorozat egy még csodálatosabb írónő tollából.

Amikor belekezdtem a harmadik részbe voltak aggályaim. Féltem, hogy nem lesz akkora élmény, mint az első két rész, de azt kell, hogy mondjam, feleslegesen aggódtam. Nagyon megszerettem ezt a részt is, nemcsak a főszereplők állnak közel hozzám, hanem a mellékszereplők közül is jó néhányan. Az elején a kötet segít visszaemlékezni az előző részekben történtekre, ami már csak azért is jó, mert ha éveket vár az ember a folytatásra, akkor nem biztos, hogy minden egyes részlet és fontos információ kristálytisztán jelenik meg előttünk. A másik pozitívuma pedig az, hogy ott kezdte el az írónő, ahol a másodikat abbahagyta. Ez nagyon jót tett a kötetnek, hiszen egyből visszarepített minket Layla világába, és nem kellett találgatni, hogy vajon mi történt a második és a harmadik rész között. Azt is nagyra értékelem, hogy most már nem számít annyit a szerelmi háromszög, mint eddig. Sokkal fontosabb dolgokra helyezi a hangsúlyt, és végre letette a voksát az egyik fiú mellett, aki kötetről kötetre egyre jobban elbűvölt minket. Mind Zayne, s mind Roth szerethetőek. Vannak bennünk olyan tulajdonságok, amik miatt közel kerülhetnek hozzánk. Eleinte Roth a rosszfiú, és Zayne a jófiú, az áhítat tárgya, de végre ennek az ügynek is pontot tesz a végére Armentrout, és amit az első kötet elejétől kezdve építgetett, végre teljes valójában és elemében tárja elénk. 

Már nemcsak a démonok és a gorgók közötti utálat a tárgy, hanem a világ és annak megmentése, az apokalipszis elkerülése. Ehhez jön a lilin személye, ami csak még jobban felbolygatja a cselekmény szálát, hol elcsodálkozunk, s hol ledöbbenünk, de az biztos, hogy nagyon sok meglepetést tartogat számunkra ez a kötet. Ezután szerintem senkit sem lep meg, ha azt mondom, hogy egy fergeteges sorozatzáróval van dolgunk, megannyi csavarral, fontos döntésekkel és a döntések súlyával. 

Mind Layla, Roth és bizony Zayne is dönteni kényszerül, s az biztos, hogy ezek a döntések alapjaiban rengetik meg a regényt, és terelik a megfelelő mederbe a cselekményt. Nem az a tipikus fantasy, paranormális regény ez, hanem annál jóval több. Összefogás, az érzelmek kinyilatkoztatása és önmagunk feláldozása a nagyobb jó érdekében. Már Layla sem az a lány, aki a sorozat elején volt, részről részre egyre inkább felnő, s ha nem is mindig látszik, de megérik a feladatához, és együtt komolyodik meg a kötettel.

 Zayne is sokkal jobban megnyílik, s ha ennél a résznél már nem is annyira hangsúlyos a jelenléte, ettől még nagyon is érezteti, hogy velünk van és nem engedi, hogy elsodródjunk az események forgatagában. Roth, oh az én drága démon hercegem, is egy teljesen új szerepben díszeleg, és azt kell, hogy mondjam, már miatta megérte elkezdeni a Komor elemeket. Tömény szexiség, tesztoszteron, kicsit pimasz, kicsit jóképű (nagyon), és baromi gyorsan leveszi a lábukról a női olvasókat. 

Mint, ahogy már említettem, már nemcsak hármójukról szól a kötet, s azt kell, hogy mondjam, nagyon is jót tett a trilógiának az, hogy az alapkonfliktust rendezte, és áthelyezte egy nagyobb problémára a hangsúlyt. Maga a cselekmény az elejétől a végéig izgalmas, néhol megdöbbentő, de az biztos, hogy egy percig sem unalmas, és végig leköti a figyelmet. Méltó lezárása a sorozatnak, és tényleg kötetről kötetre egyre jobb és jobb lett. Imádtam, ahogy kiforrott, és abba a mederbe folytatta a történetet, amibe eredetileg tervezte az írónő. 

Nem véletlenül lett ekkora kedvenc ez a rész, hiszen mind a karakterekben, mind a világfelépítésben, s mind a történet vezetésében páratlan. Ahol kell ott akadályokkal nehezíti az utunkat, de a végére minden értelmét nyeri, s habár elég baljóslatú a kötet címe, végig reménykedik abban az ember, hogy ne az legyen a vége, mint amit sejtet. Emellett harcban, véres jelenetekben sem szerénykedik, minden jóból van benne egy kicsi, s amikor eljön az idő bizony szíven szúr. Egy szó mint száz, imádtam és a lehető legjobb döntés volt anno elkezdeni. Ha te is kíváncsi vagy mi lesz Layla sorsa, hogyan alakul a szerelmi háromszög, s már tűkön ülve várod, hogy megtudd melyik fiú mellé teszi le a voksát, akkor ne halogasd a befejező részt, mert pont itt az ideje, hogy megtudd a kérdéseidre a választ. A kötethez bónuszként jár Cayman személye is, aki igaz eddig is jelen volt, de a harmadikban sikerül csak úgy igazán megkedvelni, legalábbis nálam ez így volt, mert a végére hatalmas kedvencem lett. Összességében egy gyors lefolyású, pörgős és eseményekben gazdag befejezést kaptam. Izgalmakban és romantikában sem szűkölködik a kötet, nagyon összeszedett és kidolgozott, s teljesen magába szippant. Kellőképp élvezetes és lehengerlő, s az utolsó oldalakon is tartogat meglepetéseket. Ha szeretitek az írónő regényeit, vagy éppen kíváncsiak vagytok milyen is lehet egy démonoktól és gorgóktól/őrzőktől hemzsegő regény, akkor a Komor elemek neked való. Fantasy a javából, egy kis szerelmi háromszöggel megspékelve.
"Bambi megevett egy őrzőt.
Toppancs megevett egy alfát.
Ezek a famulusok igazán nem voltak valami jól neveltek."

"Roth elengedett engem, hogy boldog lehessek. A pokol koronahercege, aki azt állította magáról, hogy nincs nála önzőbb démon, hagyta, hogy kisétáljak az ajtón, mert azt hitte, hogy valaki mással boldogabb lehetek."

" - De te többet érdemelsz ennél."

" - Szerintem nem tudod, mit jelent, ha egy démon szerelmes lesz, Layla. Az ilyesmi nem múlik el csak úgy. Nem fakul meg az érzés, még akkor sem, ha azt szeretnénk. A szerelmünk örökké tart. És ezt nem csak úgy mondjuk. Ha szerelembe esünk - ami csak egyetlenegyszer történik meg -, az örökké tart. Semmi sem változtathat rajta. Ha jobban belegondolsz, ez elég para dolog, de szerencsére te is így érzel, szóval nem kínos a helyzet. Érted, miről gagyogok?"

" - Kérlek. Bármilyen csinos is a mi kis pitécskénk, nem az esetem. Ha viszont te vennéd le a pólódat, az már csúcsra pörgetné a motorcsónakomat."




  🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...