2021. augusztus 31., kedd

Anne L. Green: Toszkána vére (Hatalom, mámor, Toszkána 1.)


" - Sikerült! - kiáltottam fel örömömben, és a barátom, Max nyakába vetettem magam. - Igen! Igen! Igen! -ujjongtam önfeledten."

*

Veszteség ​nélkül nincs változás, de vajon a szerelem rá tud venni arra, hogy fejest ugorjunk az ismeretlenbe? 
Cathlyn Keyes élete gyökeresen megváltozik, amikor egy csúnya szakítás után vőlegénye elől egy toszkán borbirtokra menekül átgondolni a jövőjét. Katie első pillantásra beleszeret a lankás, hullámzó dombokkal, magasba törő tujasorokkal, napfényben fürdőző szőlőtőkékkel és az este ezüstös fényébe burkolózó rusztikus kőépületekkel tarkított toszkán tájba… és nem csak a tájba. Hamarosan megismeri a sármos Danielét, aki felvillantja előtte a változás lehetőségét. 
Daniele Allegrini évek óta azért küzd, hogy megmentse a családi birtokot a csődtől. Mindene a szőlő és a borkészítés, de be kell ismernie, az értékesítés kegyetlen versenyt diktáló világa távol áll tőle. A mindent irányítani akaró, olasz mentalitása miatt nehezen viseli a birtokra érkező okoskodó, makrancos és makacs Katie-t, aki elhatározza, hogy segít Danielének kilábalni az anyagi válságból. 
A Toszkána vére a Hatalom, mámor, Toszkána-sorozat első része, amelyben az írónő egy vakmerő, olasz utazásra invitálja az olvasóját. Ez a könyv olyan, mint egy különleges bor: ínycsiklandó, nemes és mámorító, megfűszerezve egy kis pikantériával. Ha belekóstolsz, garantáltan még többre vágysz majd. A történet a Toszkána örököse című kötetben folytatódik.

Tökéletes nyárzáró kötet a mesés Toszkána vidékén. Nemcsak a leírások voltak szemet gyönyörködtetőek és lenyűgözőek, hanem maga a kötet is. Anne L. Green új regényével Olaszországba, azon belül is a bortermesztés vidékére kalauzol el bennünket, és minden egyes leütött sorból látszik, hogy szíve-lelke benne van ebben a regényében is. Minden érzékre hat ez a kötet, és hihetetlenül izgalmas olvasni. Nemcsak egy szerelem bontakozik ki a sorok között, hanem egy rejtély is, melynek a magjait az írónő a kötet megfelelő részein vetett el. Kapcsoljatok ki mindent, és élvezzétek ezt a toszkán kalandot, mert biztos vagyok benne, hogy a kötet után ti is legszívesebben elutaznátok, és a saját szemetekkel győződnétek meg a táj szépségéről.

Az írónő sosem hagy cserben, valahogy mindig megérzi, mire van szükségem, és azt is nyújtja. A Toszkána vére alatt olyan mélységeket szabadít fel, aminek a létezéséről sem tudtam. Az utazni szeretők és a bort kedvelők körében igazi csemege ez a kötet, hiszen mind a történetből, mind a karakterekből, s mind a tájból a legtöbbet hozza ki. Tökéletes nyárvégi kikapcsolódás egy pohár borral a kézben a teraszon ülve, a nyár utolsó sugarait élvezve. A kötetet olvasva egyetlen egy gondolat zakatolt a fejemben, mégpedig az, hogy még többet. Nem elég csak egy kötet, és igen tudom lesz nemsokára második rész is, de annyira vizuális az élmény, hogy képtelenség nem beleszeretni a leírásokba, és magába a cselekménybe is, ami egyszerűen addiktív, izgalmas, kicsit vakmerő, de nagyon is szerethető és baromira olvasmányos. Amikor elkezdtem a kötetet még voltak aggályaim, annyira nem volt tiszta előttem a kép, de ahogy aztán megérkeztünk Olaszországba, minden aggályom elszállt, és hagytam magam sodródni az árral. A Toszkána vére olyan, mint egy jó bor, ki kell próbálni, meg kell kóstolni, hogy végérvényesen szerelembe essen vele az ember. Velem is ez történt, nemcsak a történet vett le a lábamról, hanem a táj is, és minden egyes információt örömmel fogadtam. Maga a történet Cathlyn Keyes és Daniele Allegrini szerelmét meséli el. 

Bizony, Katie szülei Will és Heather, akiket a Bűnös viszonyok sorozatból már ismerhettek. Mondanom sem kell, mennyire megörültem, hiszen egyikőjük sem valami könnyű eset, hát akkor a lányuk miért lenne az? Már innen tudtam, hogy nagyon jól fogok szórakozni, és így is lett. Imádtam Katie személyiségét, azt hogy kemény volt, megingathatatlan és egy igazi nő, akit nem lehet csak úgy félreseperni, és aki igenis feladja a leckét a férfiaknak. 

Ezzel szemben Daniele elsőre egy besavanyodott, koravén, de annál inkább szexi, olasz, igazi szívét-lelkét betevős, a szenvedélyemnek elő pasinak ismertem meg, igen ám, de ennél jóval több van a felszín alatt, és imádtam, ahogy az adok-kapok, utállak, de közben nem is szituációkkal előcsalogatta nekünk az igazi Daniele-t, és megmutatta mitől is döglik a légy. 

Az írónőnek van egy sajátos, már kiforrott stílusa, ami igazi pikantériaként, egyfajta pluszként szolgált a cselekmény szempontjából. Szerettem, ahogy az egyes szálakat szőtte, és addig nem engedte el a karakterek kezét, amíg biztos nem volt abban, hogy a jó irányba haladnak. Látszólag ki van taposva az útjuk, de úgy, mint a seregélyek vonulását, úgy ezt a medret sem lehet irányítani, és a legváratlanabb pillanatokban kel ki a medréből, és folytatja egy másik irányban az útját. 

Katie és Daniele szerelme tüzes, pikáns, érzéki és ez végig érződik is a regényen. Nem egy helyen gyullad ki a papír, és perzselődnek meg az oldalak. Nem egy helyen kell tüzet oltani, s nem egyszer kell mély lélegzetet venni, nehogy az indulatok és az elfojtott vágyak maguk alá temessenek. A Hatalom, mámor, Toszkána első része egy brutális erejű hurrikán erejével csap le, és csak a legtalpraesetebbek maradhatnak talpon. 

Iszonyatosan olvastatja magát, nem egyszer érzi azt az ember, hogy ő is toszkán földeken lépked, és magába szívja az olasz életérzést, és a szőlő különleges aromáját. Simogat a kötet, megmutatja a legszebb naplementét, a szőlő zamatát és a hűsítő szellő kellemes cirógatását. Levesz a lábadról, ámulatba ejt, és arra ösztönöz, hogy pakolj össze, és irány Toszkána, a bor és mámor városa. Eddig minden egyes ALG regény a szívem csücske lett, s a Toszkána vére is újból megmutatta mit is szeretek annyira az írónő írásaiban. Fellélegeztem olvasás közben, boldogsággal telt meg a szívem, és minden egyes fejezet csak még inkább rárakott egy lapáttal erre az érzésre. A nyomozós, titokzatos szál a megfelelő helyen lép be a cselekménybe, az elejtett információmorzsák még inkább felszítják a regény hangulatát, s a végsőkig üldöz minket a bizonytalanság, és a vajon mi lesz még itt érzése. Összességében úgy gondolom, hogy megvan minden a Toszkána vérében ahhoz, hogy egy igazán lebilincselő regény legyen. Az elejétől a végéig izgalmas, különleges, igazi csemege, ami nem fél adni, majd aztán elvenni. Egy érzéki utazás, ami nemcsak a lelkünket simogatja meg, hanem a szemünknek is csodás látványt nyújt, s ami az olaszok oly feledhetetlen életérzését is átadja. Ez a regény egy vérbeli olasz történet, ami olyan akár egy jó bor. Kikapcsolja az ész érveket, és minden egyes ingerrel egyre inkább rabul ejt minket.
" - Nem vagyok herceg, Katie. És nem is leszek az soha. Nem vagyok alkalmas a szerelemre - eresztettem ki a levegőt a tüdőmből."

" - Tanácsot akartál, hát adok egyet. Meg akarod menteni a birtokot, Daniele? Akkor csinálj végre valamit! A vágyainkért meg kell dolgoznunk. Légy végre férfi, az isten szerelmére! Lépj a tettek mezejére! De miket is beszélek, semmi értelme, ha félúton folyton berezelsz és kiszállsz - legyintettem felé dühösen, majd hátat fordítottam neki és otthagytam."

" - Cathlyn Keyes - vágtam bele. - Te vagy a legidegesítőbb, legkiállhatatlanabb nő, akivel valaha is összehozott a sors."

" - Már pontosan tudom, mit érzett Jane, amikor úgy döntött, marad - szántott az ujjaival a hajamba. - Nincs annál szexisebb, mint amikor egy férfi nincs tudatában annak, hogy milyen szexi."

" - Olyan nehéz ez nekem, Daniele. Szeretném, ha tudnád, milyen komolyan veszem a munkád. Mielőtt idejöttem, egy vacak kis ujjlenyomat voltam egy flancos felhőkarcoló ablakán, és bocsásd meg nekem, hogy életemben először a részese akartam lenni valaminek - sütötte le a szemét."




  🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...