2020. november 30., hétfő

Tomor Anita: Veled egy szigeten


 "Layla óriási, kék szemekkel mered rám. Gondolom, alig hiszi el, hogy ilyen állapotban lát."

*

Emily ​legszívesebben elbújna a világ elől. Elege van a férfiakból. Főleg az exéből. A legjobb barátnője, Layla viszont élete legjobb időszakát éli, és a párjával egy utazásra invitálják őt a többi barátjukkal együtt. 
Mark sebészként dolgozik Londonban. A felesége halála óta nem találja önmagát. Rengeteget iszik, és szinte kizárólag az egyéjszakás kalandok érdeklik. Épp kapóra jön neki a legjobb barátja által kínált hajókirándulás, hogy lazítson egy kicsit. 
Egy átbulizott dubaji éjszaka után Emily és Mark ugyanabban a hotelszobában találják magukat, majd másnap egy hajón, mely útnak indul a Seychelle-szigetekről a Maldív-szigetekre. Két dologgal azonban egyikük sem számol, egyrészt egymással, másrészt a tomboló, trópusi ciklonnal, mely keresztezi az útjukat. 
Vajon túlélhetsz egy rettenetes vihart az óceán közepén, ha vízbe estél egy hajóról? Mit kezdesz magaddal, ha a hullámok egy lakatlan szigetre sodornak a pasival együtt, aki beugrott utánad a vízbe? Emily és Mark egy elhagyatott szigeten találják magukat. Távol a civilizációtól, ahol csak ők vannak, ketten. Két ember, akik bár látszólag nem szívelik egymást, de igazából nagyon is vonzódnak egymáshoz. 
Tomor Anita a nagy sikerű Helló újra, kedves exem!, Sugar Daddy és az Irány Hollywood! című regényei után egy újabb, elképesztően izgalmas szerelmi történettel lep meg minket. Ez után a regény után garantáltan te is szívesen kötnél ki egy lakatlan szigeten!

Először is szeretném megköszönni az írónőnek, hogy elolvashattam a regényét. Nagyon vágytam már egy újabb történetre az írónőtől és hihetetlenül boldog vagyok, hogy megkaptam, s nem is akármilyen történettel örvendezteti meg az olvasóit, hiszen a már jól ismert elemek mellé a világ helyzetét is belecsempészte, s habár nem terveztem erről könyvet olvasni, hiszen bőven elég az, ami körülöttünk forog, egy percig nem bánom, hogy kézbe vettem és esélyt adtam a Veled egy szigeten c. kötetnek.

Valószínűleg már elég sokan tudjátok, hogy élek-halok Anita regényeiért, ő az egyik olyan magyar írónő, akinek mindig elolvasom a könyveit, nemcsak egyszer, hanem akárhányszor arra van szükségem, hogy elmeneküljek a valóságtól és belecsöppenjek egy fergeteges, de annál inkább olvasmányos és szórakoztató, utazással teli regénybe. Anita regényei nemcsak kikapcsolódást nyújtanak, hanem az utazásai által minket is elrepít egy-egy helyszínre és az élményeire támaszkodva átadja az életérzést, a szabadságot és a felhőtlen szórakozás lehetőségét. Viszont a Veled egy szigetenben emelt az írónő a téten és megmutatta, hogy újat is tud mutatni. A kötet két főszereplője, Emily Smith és Mark Hemings, nem is lehetnének különbözőek. Míg Emily sikeres írónő, addig Mark egy szexi orvos, aki csak úgy falja a nőket. Látszólag teljesen különböznek egymástól, teljesen mást akarnak az élettől, de vajon ez meddig marad így? Nem titok a kötettel kapcsolatban az, hogy egy lakatlan szigeten játszódik javarészt és a legfontosabb események is itt történnek, de ne szaladjunk ennyire előre. Maga a kötet egy utazással kezdődik, időben akkortájt járunk, amikor a koronavírus, még csak Kínát fenyegeti, főhőseink pedig Dubajban, majd a Seychelle-szigeteken, végül pedig a Maldív-szigeteken töltenék az időt, de egy váratlan vihar minden számítást romba dönt, s innen kezd csak úgy igazán érdekes lenni a kötet. 

Előtte megismerhetjük az alaphelyzetet, a karakterek elképzeléseit, életvitelét és szembesülhetünk azzal, milyen is, amikor zajlik az élet és nem kell holmi világjárványok miatt aggódni. Kialakul az ellenszenv, az ellenségeskedés Emily és Mark között, majd egy váratlan fordulatnak köszönhetően minden a feje tetejére áll. 

Nagyon sok kérdést vetett fel bennem olvasás közben a kötet, többek között olyanokat, hogy vajon én mit csinálnék, ha mindentől távol, egy lakatra szigetre sodródnék? Túlélném vagy teljesen belebolondulnék a ma már elképzelhetetlen létszükségletek nélküli létbe? Találnak ennivalót, iható vizet? Vajon értem jönne bárki is? Az írónő mindezeket a kérdéseket veti el a kötet sorai közé egy befogadható, s annál inkább kalandosabb és olvasmányosabb formában. 

Tetszett, hogy mindenre volt kész megoldása, tetszett hogy végig hiteles maradt és úgy adta át az érzéseket, mintha ez már mind megtörtént volna az írónővel is és lenne tapasztalata abban, hogy hónapokra eltűnik és várja, hogy végre megtalálják és visszatérjen a civilizációba. 

Nemcsak a cselekmény könnyen emészthetősége miatt és a már oly megszokott stílus miatt veszi le a kötet a lábáról az olvasóit, hanem azért is, mert mindezt kézzel fogható közegben teszi és a karakterek által nemcsak érzéseket és kételyeket ad át, hanem megoldást és izgalmakat is. 

Igen, a Veled egy szigeten egy izgalmas, hihető, letehetetlen kaland két emberről, akik között nemcsak izzik a levegő, de csak fejezetek kérdése mikor robban a bomba, s mikor esnek egymásnak, mert az biztos, hogy a kötet tele van vágyakkal, érzelmekkel és nem utolsó sorban szerelemmel. Elkápráztatott, és már most úgy újrakezdeném. Felüdülés olvasni Tomor Anita új regényét, ami ezzel új kedvenccé is vált.

A kötet felépítése az első fejezettől az utolsóig egységes, minden kérdésre választ adó, terjedelmében könnyen emészthető, közepesen könnyed olvasmány, ami a mai helyzeteket is előtérbe helyezi és úgy ad teret neki, hogy az ne legyen túl sok és ne menjen el egy teljesen más vonalra a történet. Szerettem viszont, hogy a lakatlan szigetes részek szépen ki voltak dolgozva, tetszett ahogy Emily és Mark napról napra egyre többet és többet adott magából, egyre közelebb engedtek minket magukhoz és a kötet végére együtt drukkoltunk velük, hogy találja meg őket valaki, hogy legyen happy end a vége, mert nagyon is megérdemlik a boldog befejezést. Ha egyszer odakerülne a sor, hogy úgy alakul az életem, hogy én is egy lakatlan szigeten kötök ki, azt szeretném, ha az írónő írná meg, mert már sokadik kötetével bizonyítja be újra és újra azt, hogy neki igen is írnia kell. Imádtam! Kalandos, kicsit veszélyes, titokzatos, egzotikus, ugyanakkor valamilyen szinten valóságos és szívbe markoló is a Veled egy szigeten története, mondanivalója és az apropója, ami miatt megszületett ez a csodás regény. Összességében úgy érzem, hogy jóval többet kaptam, mint amire számítottam, és mindenkinek meg kell ismernie Emily és Mark kalandokkal és nehézségekkel tűzdelt történetet. Ha idén már csak egy könyvet terveztek venni vagy olvasni, ez legyen az!
" - Mert azt akarom, hogy tudd, valami alakul közöttünk. De ezt már biztosan te is tudod. Tartsd magad tőlem távol, mert nem én vagyok az igazi, te nálam sokkal jobbat érdemelsz! - adja a tudtomra, majd megfordul és ismét csend lesz."

"Hanna és Sarah folyton a sarkamban vannak, és úgy rajonganak értem, mintha maga Odin fia, Thor jelent volna meg előttük, Chris Hemsworth alakításában."

" - Most csak egyetlen nő van itt velem a szigeten. Úgyhogy, ha még nem lenne világos, jelzem: veszélyben vagy. Mostantól nem a pókoktól kell tartanod, hanem tőlem. Attól, hogy nyomban meghódítalak."

" - Ez meg mihez kell? - nézek rá kérdőn. Úgy festett ezzel a dárdaszerű eszközzel a kezében, mint a barlangrajzokon látható mamutvadászok. Néha olyat itt, mintha visszacsöppentünk volna a kőkorszakba."



🛒  A kötet ide kattintva megrendelhető!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...