2020. november 12., csütörtök

Sarah J. Maas: Macskanő - Lélektolvaj (DC Icons)


"Nem lobbant lángra a vére a sebtében összetákolt arénában üvöltő tömegtől."

*

Selina tökéletes tolvaj. 
Luke gondterhelt hős. 
Gotham Cityben nem mindenki az, aminek látszik. 
A #1 New York Times bestsellerszerző Sarah J. Maas mutatja be a felnőtté váló Selina Kyle-t, aki biztosan elrabolja az olvasók szívét az új, várva várt világszenzáció YA regényben, az akciódús és izgalmakkal teli Macskanőben! 
Két évvel azután, hogy kijutott Gotham City nyomornegyedéből, Selina Kyle a titokzatos Holly Vanderheesként tér vissza. Batmant elszólítja egy fontos küldetés, így könnyű préda a város . Mindeközben Luke Fox be akarja bizonyítani, hogy Batwingként képes segíteni az embereken. A Macskanőt veszi célba, az újonnan felbukkanó tolvajt, aki Méregcsókkal és Harley Quinn-nel portyázik. Emberére akadt volna? 
Selina ádáz küzdelmet folytat: éjszakánként Batwinggel, napközben pedig a pokolian jóképű szomszédjával, Luke Foxszal. Vajon képes lesz-e végrehajtani a legfontosabb tervét, miközben a múlt egy darabkája veszéllyel fenyegetve a nyomába szegődik?

A kötet előtt annyi volt meg a Macskanőből, amit a Halle Berry filmben láttam. Marvel lány vagyok, DC-ből csak az alapok vannak meg, de örülök, hogy ismert és szeretett szerzőim felkarolták őket és megalkották a DC Icons sorozatot. Minden szuperhős és anti-hős rajongónak ajánlom, hiszen üde foltként segít elmerülni a cselekmény sűrűjében és egy kézzel fogható, szerethető közegben mutatja meg Gotham City egy szegletét.

Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de nekem annyi meglepetés volt ebben a könyvben, hogy csak na. A szerelmi szálak, Poison Ivy jelenléte, a kialakult légkör is hozza a sötét hangulatot, a zegzugos sikátorok mocskát és a harcot az igazságért és a szeretteinkért. Nagyon szeretem az írónő munkásságát, és a Macskanő alatt is újra bebizonyítja, hogy igenis érdemes odafigyelni rá és harcos illírek nélkül is tud szerethető és egyben olvasmányos regényt írni egy már jól ismert karakteren keresztül. A Catwoman - Lélektolvaj jóval több, mint egy gonosztevő története, harc az igazságért, harc a szeretteinkért és harc az érzésekkel. Egy tökéletes stand-alone kötet, amihez nem kell alaptudás. Egy kötet, amely ha kell kiereszti a karmait, de a helyzet úgy hozza, doromboló, kezes macskává változik. Nemcsak Selina életét ismerhetjük meg, hanem Luke Fox-ét is, akit már a Batwomanban megismerhettem és azt kell, hogy mondjam alaposan meglepett a kötet, többször csodálkoztam el rajta, mint amennyiszer egy köteten szoktam, de minden egyes oldallal és minden egyes új információval egyre szerethetőbb és kedvelhetőbb lett a kötet. Nem titok, hogy az eleje nem tetszett, lassú volt és kicsit untam is, de aztán az első 50 oldal után igazán beindul a cselekmény és onnantól kezdve kő kövön nem marad szárazon. Akcióban, veszélyben, véres jelenetekben és harcokban gazdag jelenetekkel veszi meg magának az olvasóit. 

Selina karaktere az első oldaltól az utolsóig fejlődik, újabb és újabb arcát mutatja meg, ami által nemcsak kedvelhetővé válik, de igazi kedvenccé is. Sarah J. Maas meggyőzött, hogy érdemes időt szentelni a DC világára is, hiszen igazi kincsre lehet bukkanni, ha a felszín alá ásunk és ilyen részletgazdag, minőségi és hiteles regényeket olvasunk ebben az univerzumban. 

Egyáltalán nem bántam meg, hogy kézbe vettem, hiszen páratlan a cselekmény, a gonosztevők mellett olyan kulcs karakterek is megjelennek, mint Poison Ivy, Harley Quinn vagy Joker, Batwingről nem is beszélve. Pazar, energikus kötet, harc az igazságért és az életért. Sarah újabb remekműve, ami megfilmesítésért kiált. 

Ha azt hinnétek nem lehet a szuperhősök terén maradandót alkotni, vegyétek kézbe Sarah regényét és garantálom nektek, meg fog változni a véleményetek. Nemcsak Poison Ivy növényei élnek, hanem az írónő regénye is, ami minden egyes oldallal egyre izgalmasabb és egyre inkább a hatalmába kerít. Bűn, a múlt árnyai, a jelen próbatételei és a jövő árnya is előjön, hol hangsúlyosabb felütést kap, hol egy-egy elcsöpögtet információt, de az biztos, hogy nemcsak a mostra összpontosít a kötet, hanem ezen túllépve nagyobb spektrumban tárja elénk magát. 

Selina karaktere mellett Poison Ivy volt az, akit nagyon megkedveltem és akiről szívesen olvasnék még. Kicsit olyan volt, mintha a Swamp Thing sorozat egyes elemei egyesültek volna a létezésével és emiatt is érezhetjük vele kapcsolatban azt, hogy sokkal több rejlik benne, mint amit a felszín mutat. Az írónő mellette 

Harley karakterét is hitelesen, már-már túlságosan is jól ábrázolja és egy percig nem kételkedünk a valóságában. Maga a kötet minden várakozást felülmúlt, sokkal jobban élveztem, mint amire számítottam, az érzelmek igaz lassan bontakoznak ki, de ez nem vesz el a kötet erejéből, sőt lassan mozgó folyamként terít be, de nem hagyja hogy túlságosan alámerülj és eltűnj a bűn mocskában.

A kötet nemcsak a Macskanő történetét meséli el, hanem Selina életét is, a harcokat, a lemondásokat és minden egyes küzdelemmel töltött napot, ami ahhoz vezet el, hogy ő lesz a Macskanő. Batwing pedig bebizonyítja nemcsak egy Batman utánzat, egy újabb hős, akit csak a város biztonsága érdekel, hanem nyitott, titokzatos és bizony olyan férfi, akit könnyű eltéríteni. Az ok-okozati tényezők hitelesen, szépen alátámasztva helyezkednek el a kötet megfelelő helyein, egy olyan köntösben mutatva meg magát, ami szélesebb körben elérhetővé teszi azt, hogy igenis olvassák el az emberek. A kötet első negyede, a bevezetés a legkényesebb része a sztorinak, de amint azt átvészeli az olvasó, onnantól megállíthatatlanul robog előre és minden egyes akadályt lerombol, ha kell foggal-körömmel, de harcol, hogy a kötet utolsó lélegzetvételénél azt mondhassuk el, hogy igen, ez kellett, így volt jó és az olvasmányosabb, fiatalosabb forma csak jót tett a már ismert Macskanő történetének. Ha ti is szuperhős geekek vagytok, de eddig jórészt csak a Marvel univerzumban mozogtatok és szeretnétek valami újat kipróbálni, bátran ajánlom a DC Icons sorozatot. Ha pedig DC fanok vagytok, ne hagyjátok ki Sarah J. Maas tálalásában a Macskanőt sem.
"A Macskanő megmozdította a csuklóját, és az ostor azonnal reagált. Erőteljes, félelmetes csattanás hasított keresztül a termen. A vendégek riadtan felmorajlottak, és elhátráltak az ostor hatóköréből."

"Selina, Harley és Méregcsók elszáguldott Luke Fox Porschéjában."

" - Kaptam egy ostoba gúnynevet a Ligában - felelte végül. - Úgyhogy magamévá tettem a szimbólumot. Rájöttem, hogy tetszik. A többi bérgyilkosnak is megvolt a saját egyéni vonása, szóval elkészítettem ezt - mutatott végig a karmain, a macskafüles sisakon -, hogy az enyém is szemmel látható legyen."

" - Talán Gotham City jövőjét mégsem úgy lehet biztosítani, ha vég nélküli macska-egér harcot játszunk az alvilággal."




Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 16%.os kedvezménnyel!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...