2019. szeptember 30., hétfő

J. L. Armentrout: White Hot Kiss - Perzselő csók (Komor elemek 1.)


"Egy démon ólálkodott a McDonald'sban. És halálosan ki volt éhezve egy Big Macre."

*

Az ​első csók az utolsó lehet.

A tizenhét éves Layla nem vágyik másra, csak normális életre. Szeretne beilleszkedni az iskolában, és rendes randira menni a dögös Zayne-nel, akibe egy örökkévalóság óta bele van zúgva. Az a gond, hogy Zayne úgy bánik Laylával, akár a kishúgával – ráadásul a lány élete csöppet sem normális. Layla félig démon, félig gorgó, és olyan képességekkel rendelkezik, mint senki más. És bár Zayne őrző, azaz a gorgók közé tartozik, akiknek feladata a démonok levadászása és az emberek védelme, Layla csókja megölne bárkit, akinek lelke van – beleértve Zayne-t is.

Aztán a lány megismerkedik Rothtal: a tetovált, pokolian szexi démonnal, aki azt állítja, hogy minden titkát ismeri. Layla tudja, hogy távol kéne tartania magát tőle, de nehéz ellenállni a kísértésnek, amikor ezzel a fiúval végre nem akadály a csókolózás. Ha megbízik Rothban, azzal végleg tönkreteheti az esélyeit Zayne-nél, miközben árulónak bélyegezheti az őrzők családja, akik felnevelték. Ám miután Layla egy erőszakos démon-összeesküvés kellős közepén találja magát, az ellenség csókja egyszeriben semmiségnek tűnik a közelgő világvégéhez képest.

Nem is tudom, hogy miért nem kezdtem el hamarabb ezt a kötetet. Eleve imádok mindent, ami az írónővel kapcsolatos. A Perzselő csók is már jó ideje arra várt, hogy olvassam, aztán valahogy sosem jutottam el odáig, hogy akkor most ő következzen. De ez most megváltozott. Végre a kezembe vettem és elmerültem a világában. Elég ha annyit mondok, hogy imádtam és új kedvenc könyves pasim lett Roth személyében. Azt említettem már, hogy mindent megtestesít, amit egy pasiba keresek? Szexi, sármos, vad, szexi, okos, segítőkész, tetovált. Szóval, igen álom, és még a személyisége is a toppon van. Talán kicsit egoista, önimádó, de annyi baj legyen.

Nem hittem volna, hogy az írónőnek Daemon után sikerül még egy olyan természetfeletti pasit teremtenie, akiért lehet rajongani és, aki meg is érdemli ezt. Nem mondom, hogy nincsenek hibái, de mindez eltörpül amellett, amit maga a kötet nyújtott élmények szempontjából. Eddig két véglet volt számomra, ha szóba került Jennifer. Egyetemes YA sztori és luxenes kötetek, igen ám de a Perzselő csók alatt megismerkedhettem a démonok és az őrzők világával is. Mondanom sem kell, hogy már az első sorok után teljesen lenyűgözött és alig bírtam magammal, amikor csak tehettem faltam az oldalakat és baromi nehéz volt letenni. Annyira magával ragadott, teljesen beszippantott és szerelmes lettem Rothba. Imádtam a cselekményt, azt ahogy egyre több információ állt a rendelkezésemre és ahogy egyre inkább azt éreztette velem a regény, hogy ez még mind semmi ahhoz képest, mint amit még tartogat. Maga az alapsztori egyedi, nemcsak a hangvétele és az írásmódja miatt, hanem azért is, mert két faj keveredésének következményét fogadhatjuk be. Adott Layla, aki félig őrző, azaz gorgó, vagy más néven vízköpő és félig démon. Ha nagyon egyszerű akarok lenni, akkor úgy fogalmaznék, hogy az őrzők a jófiúk és a démonok a rosszak. De nem minden ilyen egyszerű és ahogy arra a regény is rávilágít semmi sem fekete-fehér. Vannak színek, átmenetek és bizony árnyalások is. 

Kicsit a Bibliába is belenyúl, de nem fanatikus szinten, még jóval azon a határon marad, ami nem visz el minket túlzottan a vallás irányába, de természetes, hogy egyes elemek, gondolok itt Lilith személyére teret kapnak, s ha nem is annyira hangsúlyosan, de azért jelen van. Maga a történet már a legelső fejezetben megmutatja a tehetségét, azt hogy mit is várjunk tőle, miután lezajlik a helyzet bemutatása és az alapkoncepció megismerése elszabadul a pokol és rá kell jöjjünk arra, hogy bizony ez nem csak egy egyszerű fantáziadús regény, hanem annál sokkal, de sokkal több. 

Nem elég, hogy igazi adrenalinbomba, de olvasmányos, szerethető, igazi rajongóvá teszi az ember lányát és olyan mélységekbe repít, hogy csak na. A cselekmény ezenfelül változatos, akciódús, adrenalinfröccs, de romantikát, tiltott érzelmeket, beteljesedést ugyanúgy tartalmaz, mint megmosolyogtató, megkacagtató jeleneteket. Akik kicsit is hajlanak a természetfelettire azoknak igazi csemege lehet. Megvan benne az a varázs, amit a J. L. A. regények hordoznak magukkal. Komoly témákat feszegetnek olyan köntösben, amik befogadhatóak és különlegesek. 

Nemcsak a jó és a rossz harcáról van szó, hanem a tiltott dolgokról, a szerelemről és két faj nászáról is. Layla a maga nemében különc, de ez nem feltétlen jelent rosszat. Az ő szemszögéből olvashatjuk a teljes regényt, általa ismerhetjük meg Zayne és Roth karakterét. Zayne Layla gyerekkori barátja, aki nem mellesleg őrző és Dean Winchester kocsiját vezeti, emellett nem tudtam elmenni szó nélkül. Akarva-akaratlanul is párhuzamot vontam a Supernatural sorozattal. Valami miatt úgy érzem, hogy közre játszott a regény megszületésében, de ez nem is baj. 

Aztán persze ott van Roth, a démon, akinek rossznak, gonosznak kellene lennie, közbe meg egy csupa szív, szerethető srác, aki a csibészes mosolyával és szexi megjelenésével levesz a lábadról. Egy percig nem bánom, hogy levettem a polcról és esélyt adtam a Perzselő csóknak. Igazán csak azt sajnálom, hogy most vettem rá magam.

Emellett érzelmi kavalkád is a regény, hiszen az utolsó fejezetek igazi csapások, a szívem szakadt meg. Tényleg imádtam. És igen, új kedvenc sorozatom született. Ami egy picit enyhíti a fájdalmamat az a bónusz fejezet Roth szemszögéből. Nem találok rá szavakat. Oké, hogy igazi kaland a regény és oké, hogy a végére teljesen összetört, mielőtt teljesen levett volna a lábamról, de az a bónusz fejezet vitte be az utolso ütést. Ide nekem a második részt azonnal. Összességében egy igazi kalandos, fantasyban lehet része azoknak, akik olvassák. Megspékelve gonoszsággal, démonokkal, gorgókkal, egy próféciával, ami minden történés középpontjában áll és egy nem éppen elfogadott szerelem kezdetéről. Furfangos, természetfeletti, ádáz, vadóc, sármos, galád, megrengető, szeretetteljes és igazi csemege. Démonok, zombi, kirudok, ördögbestia, lilinek, gorgók, lelkek mi kell még? Ellentétek tömkelegét vetíti élénk, ugyanúgy előkerül a jó gonosz oldala, mint a gonosz jó oldala. Egyszerűen letehetetlen. És, ha elkezdted garantálom, hogy le sem akarod majd tenni. Mert bizony ilyen hatással van az emberre Roth-Layla-Zayne hármasa. A Perzselő csók egy olyan mese, ahol a démon és a gorgó beleszeret a két faj hibridébe, de csak egy valaki nyerheti el a végén a szívét.
" - Egyáltalán nem vagy kíváncsi, hogy mit keres egy zombi az iskoládban, és vajon mit fognak gondolni az emberek, ha meglátják a rémséget, ami mintha egyenesen egy horrorfilmből lépett volna ki?"

"Három dologban voltam biztos: hogy soha nem fogom elfelejteni azt a csókot, hogy muszáj hallanom erről a démonról, és hogy kezd nagyon elegem lenni Roth mindentudó okoskodásából."

" - Ezt nehezen tudom elhinni. Mi, démonok mind egyformák vagyunk. Sóvárgunk minden után, ami szép, megrontjuk mindazt, ami tiszta és ártatlan, elvesszük azt, ami nem lehet a miénk. Tuti, hogy neked egész rajongótáborod van démonokból."

" - Irtó szexi volt látni, ahogy szétrúgod a démonok seggét... Komolyan mondom, hihetetlenül szexi. De ha még egyszer ilyet művelsz, én esküszöm, hogy utána a térdemre fektetlek, és...
  - Ha be mered fejezni ezt a mondatot, akkor egy bizonyos testrészed nagyon közeli ismertségbe fog kerülni az én térdemmel."



Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 16%-os kedvezménnyel!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...