2019. szeptember 9., hétfő

L. J. Shen: Sparrow


"Csönd. Az emberiség történetének legtartalmasabb, legjelentőségteljesebb hangja."

*

Troy ​Brennan
A név, amit mindenki ismer Dél-Bostonban. Egy néhai maffiózó fia. A jeges kék szemű szívrabló.
A „lerendező”, aki ebben a városban bárkit simán magasba emel vagy porba tipor.
Ja, és egyébként az újdonsült férjem.

Sparrow Raynes
Ez meg én volnék. A kutya sem bírta megjegyezni a nevemet, amíg Troy be nem csörtetett az életembe.
Aztán kalitkába zárt.
Foglyul ejtett.
És kiiktatott minden lehetőséget, hogy elmenekülhessek onnét, ahol fölcseperedtünk.
Úgy is mondhatnám, hogy Troy Brennan megnyirbálta a szárnyaimat.
Vannak álmaim, méghozzá merészek, de kétlem, hogy valaha is engedi valóra váltanom őket. Fogalmam sincs, miért döntött úgy, hogy feleségül vesz. Azt azonban tudom, hogy ha kiakasztom ezt a pasast, annak nem lesz jó vége. De nem ám.

L. J. Shen a világon mindenütt lakott már, és végül Észak-Kaliforniában állapodott meg, leginkább a borok miatt. Megélhetésként ír és szórakozásként olvas. Egy fiúgyermek büszke anyukája, egy volt kóbor macska gazdija, valamint egy nagyon türelmes férj tuti felesége. Kemény, de élvezni fogod! Hagyd, hogy elraboljon!

Az idei nyaram eddigi legjobb döntése volt, hogy belekezdtem Sparrow történetébe, mivel egy szókimondó, durva, erőszakos, erotikus, alvilági, de egyben érzéki és baromi szexi kötetet kaptam. Lehetetlenség nem elveszni benne. Az egyszer biztos, hogy felkerült a kedvenc olvasmányaim közé. Energiabomba, adrenalinlöket megnyerő stílussal és mocsokkal.

Nem titok, hogy nem olvasok fülszövegeket, s először azt hittem, hogy egy tipikus maffia sztorival lesz dolgom, de kicsit sem ért csalódás, amiért ez nem így történt, mivel igaz, hogy nem sok Rázós könyvet olvastam eddig, de azokat imádtam. Ez az a besorolás, ami kirobbant a hétköznapi terhek alól és teljes mértékben kikapcsol, ellazít vagy ha kell feltüzel és nem hagy aludni. Na a Sparrow pontosan ilyen. A kellő oldalakon tart sakkban, hogy aztán idegeljen, hogy mi lesz még és nem hagy nyugodtan, amíg a végére nem érsz. Maga a történet nem egy leányálom, mégis érdemes elolvasni akkor, ha nyitott vagy az újdonságokra és szereted a nem mindennapi szerelmi történeteket, mert bárki akárhogy is tiltakozik, bizony a Sparrow egy véresen komoly szerelmi történet durva csomagolásban. Ha elég érett és kalandozó vagy ez maximálisan a te köteted. A magam részéről mindig meglepődöm, hogy mennyire más egy Rázós könyvet, mint egy Rubin vagy Vörös pöttyöset olvasni. Jóval komolyabb, sötétebb, valóságosabb, de ezek azok a jelzők, ami miatt annyira kiemelkedő, annyira nem szokványos és magával ragadó. Az alapsztorit tekintve adott egy maffiavezér fia, akinek kötelessége elvennie az egyik embere lányát. 

A miértek és az okok a későbbiekben kiderülnek, szóval ezeket most nem lőném le, de annyi bizonyos, hogy az addig vezető út baromi érdekes, veszélyes, ármányos, ádáz és meglepő fordulatokkal és élettörténetekkel teli. Nemcsak a felszínt kapargatja, de alá is merül és a felszínre hozza a kincset, magát a tudást és a fontos információkat. Magát a kötetet 2 szemszögből olvashatjuk. Amúgy ezt a felállást szeretem a legjobban, hiszen így nemcsak Sparrow, de Troy életébe is betekintést enged. 

Nemcsak a ketrecbe zárt gerlice próbálkozásai kerülnek elő, hanem az erős, ádáz és határozott férfi gondolatai, tettei és múltja is. Imádtam, ahogy a lapok között járták a maguk kis táncát, s ahogy egyre inkább egybefonódott a kétféle tánc és ahogy, kezdetét vette a keringő, a főműsor. Beszólások tömkelege, szócsaták, érzelmek megmutatkozása, harc, majd érzéki egymásra találás egyengeti az utunkat. Hol baromi sokat ad az írónő, s hol nagyon sokat elvesz. 

Érzelmek armadáját sorakoztatja fel a brutális és kegyetlen Bostoni este képei alatt, s ezeket fűzi hozzá Piroska történetéhez. Hol elhúzza előttünk a mézes madzagot, s hol széttépi azt. Leginkább az érzelmi vonatkozás erőssége az, ami elvarázsolja az olvasókat, az a rögös út, amit a két karakter bejár a kaland során. Kezdve a múlttal egészen át a jelenig, beleértve a kényszer esküvőt is. 

Adott Sparrow egy ártatlan, jelentéktelen lány, aki a maga szürkeségével eltűnik az emberek között, s a név sem véletlen, hiszen a Sparrow magyarul verebet jelent, ami nemcsak jelentéktelen de bosszantó madár is, akárcsak a kötet névadója. De ahogy haladunk előre úgy bontakozik ki a szemünk előtt a karakterfejlődés és a személyiségre való rátalálás. Aztán ott van Troy, a kikezdhetetlen maffiózó fia, aki bosszút indít, s ember legyen a talpán, aki élve megússza a kalandot és a vérengzést.

L. J. Chen a maga szókimondó stílusával és merész állításaival már az első fejezetek után megvett magának. Sikerült egy komoly, de ugyanakkor sötét és ádáz kötetet összehoznia egy olyan szerelmi szállal, ami nemcsak megpróbáltatások tömkelege, de néhol humoros, szomorú, siralmas vagy éppen szemét és szíve ttépő. Izgalmas téma, meghatározó stílussal, sokrétű szókinccsel és kellő háttérrel ahhoz, hogy hű és már - már valóságos legyen. A kötetet nemcsak a bosszúvágy, de annál inkább az igazságszolgáltatás hajtja, ez a mozgatórugója, ami előrébb viszi a cselekményt, s ha az kell ez hátráltatja is. Tökéletes szimbiózisban tartva az eseményeket és a rájuk gyakorló hatást. Igazi körforgás, ami sosem áll meg, s mint a homokvárat könnyen elviheti magával a víz és a jótékony hatása, ami jelen esetben Sparrow, ő testesíti meg a pusztító vizet és a nyugalmat, ami a legkeményebb rosszfiút is képes megváltoztatni. Troy Brennan tipikusan az a rosszfiú, akibe nem lenne szabad beleszeretni, gyűlölni kéne, mégis olvasók hada esik bele ebbe a nem éppen kedves, de ugyanakkor piszkosul szexi és kemény férfiba.
"Sparrow Raynes. A futó. A nyári levegő szerelmese. Meg a fiúsan kényelmes szabású farmeré. Profi szakács. Anyu, hallod ezt? A lányod, a kis csitri, akit úgy dobtál el, mint gy kiürült kólásdobozt, most már valaki."

" - Ne vedd zokon, madárkám - folytatta Daisy -, de Troy Brennan az egyik legszexibb seggű pasi bostoni viszonylatban. Azt mondják, vadállat az ágyban, és anyagilag is jól áll. Miért pont téged szúrt ki magának? Bárkit megkaphat, akit akar."

" - Előzetes értesítés nélkül repülőgépre akarsz hurcolni, mintha egy chihuahua lennék, akit bedughatsz egy kézitáskába, és elvárod tőlem, hogy szó nélkül csomagoljak? És ha más programom van erre a hétre?"

"Miami izzadságtól csapzottá változtatta vörös tincseimet, de még mindig elállt tőle a lélegzetem. Gondolom, éppen így hathat egy lányra a legelső fülig szerelmes randi a gimiben, a legelső csók a sportpálya tribünje alá bújva, vagy akár a legelső franciakrémes az utca végén nyílt méregdrága cukrászdában."

"Megroggyant a térdem, és összerándult a gyomrom, de nem a félelemtől. Magamban ujjongtam. Troy a bizalmába avatott. Megnyílt előttem. A szörnyetegem, a rabtartóm, a megrontóm. A szerelmem."



Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 16%-os kedvezménnyel!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...