2023. március 5., vasárnap

Ali Hazelwood: Eszméletlen szerelem


"Elárulom, mi a kedvenc érdekes infómorzsám: dr. Marie Sklodowska-Curie laborköpenyben állított be az esküvőjére."

*

Mint ​egy lila hajú jedi, aki egyensúlyt hoz a férfiak uralta univerzumba, Bee Königswasser egyetlen egyszerű elvet követ az életében: mit tenne Marie Curie? Ha a NASA felajánlaná neki egy neuromérnöki projekt vezetését, Marie kérdés nélkül igent mondana. Csakhogy a modern fizika anyjának sosem kellett osztoznia a feladaton Levi Warddal. 
Jó, persze, Levi vonzó a maga sötét hajú, magas, metsző tekintetű módján. És erős karjaival romantikus hősként megmenti Beet, amikor a lány szorult helyzetbe kerül a laborban töltött első napján. De már évekkel ezelőtt, még a doktori iskolában teljesen világossá tette, hogy mit érez a lány iránt. 
Bee laborfelszerelése nem jött meg, a kollégák levegőnek nézik, ezért úgy érzi, hogy a karrierje megint megfeneklik. Talán a nyakszirti lebenye játszadozik vele, de Bee esküdni merne rá, hogy Levi szép lassan a szövetségesévé válik, támogatja az ötleteit, és… felfalja őt a szemével. A lány neuronjai pedig lángra lobbannak. De amikor eljön az idő, hogy lépjen, és kockára tegye a szívét, egyetlen dolog számít: mit tesz most Bee Königswasser?


Az írónő A szerelem képlete kötetével már bizonyított nálam, és az Eszméletlen szerelemmel is még jobban megerősített abban, hogy örökre és visszavonhatatlanul imádom a regényeit. Ez a kötet talán egy kicsivel, de tényleg csak egy kicsivel jobban tetszett, mint a The Love Hypothesis, mégpedig azért, mert Bee-vel nagyon tudtam azonosulni. Nekem is volt már színes a hajam (igen, rózsaszín is), van orrpiercingem és imádom a cicákat, még akkor is ha jelenleg nincs. Bee számomra megtestesít mindent, amit egy rom-com hősnőjétől elvárok. Vicces, khm... kínos, szerethető és nem utolsó sorban baromi okos.

Imádtam, imádtam és imádtam ezt a kötetet. Ali Hazelwood egy igazi csoda, aki a STEM világában játszódó történeteivel újra és újra képes elkápráztatni. Bee és Levi párosa must have, és nagyon nagyon megszerettem őket. Két cica bolond, akik a he falls first, mistress in distress, enemies to lovers, hate to love és workplace romance csapdájába estek. Őszintén kell ennél több? Nekem nem, én már ennyitől boldog vagyok, főleg, hogy imádom azokat a történeteket, ahol a férfi karakter lesz először szerelmes. Van bennük valami szép, de a legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy majd ennél az értékelésnél azt fogom írni, hogy jobban tetszett, mint A szerelem képlete, és a legszívesebben belemásztam volna a cselekménybe, hogy még inkább a részese lehessek. De az a helyzet, hogy hiába hasonló a felépítés, még így is tudott újdonsággal szolgálni Ali Hazelwood. A NASA, űrkutatás és az agy feltérképezése mindig is olyan témák voltak, amik kifejezetten érdekelnek, és az írónő adott egy kisebb falatot ebből a tudományos világból. Ha akartam volna sem tudtam volna nem észrevenni, hogy Levi és Adam mennyire hasonlítanak, mégis úgy gondolom, hogy kellő tulajdonságjegyekkel el lehet különíteni őket, és ez az írónőnek is sikerült. Levi egy olyan szelete Adamnek, aki kevésbé ijesztő, jóval társadalomorientáltabb, és könnyű vele szóba eredni. Egy igazi könyves álom, akiért lehet rajongani. Az, hogy közben cat daddy is szerintem sokaknak csak még többet fog hozzáadni a karakteréhez, és azokhoz az okokhoz, amiért kedvelhető és úgy összességében egy pozitív olvasmány az Eszméletlen szerelemben.

Maga a kötet teljes mértékben levett a lábamról, már-már elvarázsolt, és minden egyes érzelmet, amit kiváltott belőlem teljes fokozaton éltem meg. Már az elején érezni lehet, hogy ha szereted a romantikus, könnyedebb regényeket, akkor az Eszméletlen szerelem telitalálat lesz, és számomra az is lett. Humorban gazdag, de közben kikapcsol, szórakoztató és a legmeglepőbb pillanatokban szexi. Nem smut regény, ami nem baj, én nagyon örülök, hogy nem az, mert pont annyi vággyal túlfűtött jelenetet kapunk, ami még elég, és ezáltal egyensúlyba is hozza a tudományos kifejezéseket és az érzelmi kitöréseket.

Az egész kötetet áthatja Marie Sklodowska-Curie munkássága, és a tisztelet iránta. Őszintén eleinte nem tudtam hova tenni az érdekességeket vele kapcsolatban, és nem is értettem, hogy miért kaptak fontos szerepet, de aztán minden értelmet nyer, és igazi kuriózummá válik ezáltal. Marie beleivódott az Eszméletlen szerelembe, és egészen a kötet végéig kitart. Sokszor megmosolyogtató jeleneteket köszönhetünk neki, vagy éppen szívszorító pillanatokat, amiket nem cserélnék el a világon semmiért. Persze mindez nem jöhetett volna létre Bee nélkül.

Bee egy nagyon, de nagyon őrült csaj, akit képtelenség nem szeretni. Valahol zakkant, de persze a szó legnemesebb értelmében. Még sosem találkoztam hozzá hasonló hősnővel, és szerintem nem is fogok, annyira egyedi és megismételhetetlen lett. Kedves, igazi kis energiagombóc, aki mindenkit levesz a lábáról, és aki annyira szeleburdi, hogy az már hihetetlen. Nem egyszer mosolyogtam vagy éppen nevettem miatta, és pont egy ilyen főszereplőre volt szüksége az Eszméletlen szerelemnek.

Mellette ott van Levi, aki először gorombának tűnik, látszólag utalja Bee-t, de emlékeztek, hogy oviban is azoknak húzták meg a haját a fiúk, akik tetszettek nekik? Na valahol Levi és Bee kapcsolata is ilyen, de a végére minden kiderül, és emiatt más színben látjuk a regény kezdését és a felmerülő problémákat is. Levi egy nagyon magas, Cuki Srác TM, aki ha akarna se tudna úgy igazán ellenszenves lenni. Valahol titokzatos a karaktere, de az az igazság, hogy én már az elején megszerettem. Süt róla, hogy oda meg vissza van Bee-ért, csak nagyon szerencsétlen a kimutatásában és a kommunikációban.

Bee és Levi a tökéletes alanyai az Eszméletlen szerelemnek. A kettejük között kialakuló érzelmek is eszméletlenek, de amellett, hogy egy cuki, csajos regényt kaptam jóval több is a Love on the Brain. Több, mert traumákkal foglalkozik, emberi döntésekkel, bosszúval, félreértett tettekkel, és azzal a bizonyos bizonytalan változóval, amint már tudjuk sose lehet kiszámítani, nem tudjuk mi lesz az a következő pont, vagy cselekvés, ami meglep minket, és egy új oldalról mutatja be a történet lefolyását.

Ami a cukkolást, beszólásokat és finom csipkelődéseket illeti, kapaszkodjatok meg valamiben, mert ez megfog lepni titeket, de imádtam őket. Imádtam, mert Levi és Bee hamisítatlan grumpy x sunshine páros. Levinak problémái vannak a helyes kommunikációval, az önkifejezéssel, az érzelmek közlésével, míg Bee a maga napsugár személyiségével minden helyzetet feldob, és miatta a legborúsabb napon is van miért örülni. A lelkemnek nagyon szüksége volt az Eszméletlen szerelembe, feltöltött boldogsághormonnal, és ráadásként kaptam két cuki cicát is tőle.

A tudományos részeket nem feltétlenül értettem, de ettől függetlenül élveztem, és nem bánom, hogy ennyire belemélyedt az írónő a tudományba, és a tudományos szövegekbe. Az Eszméletlen szerelem egy szerelmes levél, ami Ali Hazelwoodra kísértetiesen hasonlító karakterről szól, a nők helyzetéről a tudományban, és arról, hogy milyen nehéz is nekik érvényesülni. Hogy mennyire sokat kell gürizniük olyan alapvető emberi jogokért, mint a tisztelet csak azért, mert nőneműek, és ezért foggal-vérrel küzdeniük kell, hogy ha sikereket érnek el, meg is szerezzék értük a kreditet, és ne vesszen el a tesztoszterontól hemzsegő tengerben. Bee- t teljes egészében úgy képzeltem el, mint amilyen Ali lehet a való világban, és ettől csak még szerethetőbb és bájosabb a regény. Ha szerettétek A szerelem képletét, akkor az Eszméletlen szerelmet se hagyjátok ki! Én imádtam, mint ahogy arra már rájöhetetettek, és nagyon ajánlom a humoros, szarkasztikus, romantikus regényeket kedvelő olvasóknak. Igazi csemege, ami függőséget okoz és még több AH regényt akarsz olvasni utána. Az írónő ezennel fel is került az autobuy authors listámra. Egy zseni, aki a tudomány és a szerelem között lavírozva, grumpy x sunshine karakterekkel vezet be egy új világba.

"Biztosan kiakasztottam valamelyik istent. Zeuszt? Erószt? Tuti, hogy Poszeidónt. Elpazarolt ifjúságom idején nem kellett volna belepisilnem a Balti-tengerbe."

" - Ezért nem érné meg harcolni? Kép napról van szó annak a közvetlen közelében, akit a világon a legjobban utálsz.
- Elon Musk is jön? 
- Nem... én."


" Néha eltűnődöm, hogy vajon dr. Curie-nek is volt-e titkos identitása, amit nem fedhetett fel. A korszak alapján Hasfelmetsző Jack is lehetett. Soha ne mondd, hogy soha, igaz?"

" - Nos, megmondom, mi van: ha a NASA egy középiskola lenne, és a különböző részlegei klikkek lennének, az űrhajósok lennének a focisták."

" - Reike, ez csak egy... csók volt. Őt nem érdekli. Nekem meg nem áll szándékomban, hogy még egyszer valaha érdekeljen. Egy kör nászajándék-visszaküldés elég volt."

"- Éveken át, éveken át reméltem, hogy találok mást, aki felér hozzád. Reméltem, hogy érzek valamit, bármit valaki más iránt. És most itt vagy, és... az enyém voltál, Bee. Tudom, milyen ez. Azt hiszed, nem tudom, milyen érzés annyira akarni valamit, hogy félsz megengedni magadnak, hogy elvedd? Még akkor sem, amikor ott van az orrod előtt? Szerinted én nem félek rohadtul? - Kifújja a levegőt, a kezével végigszánt a haján. - Bee... te tartozni akarsz valahová. Akarsz valakit, aki nem enged el. Én az vagyok. Évekig nem engedtelek el, pedig még csak nem is voltál az enyém. De hagynod kell."



🛒 Felkeltettem az érdeklődésedet? Ide kattintva megrendelhető! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...