2020. augusztus 8., szombat

R. Kelényi Angelika: Róma, Róma (Caroline Wood 2.)

"Aznap reggel a május illata bejárta a szobát a nyitott ablakon át, hűvöse megborzongatta a karomon a csupasz bőrömet."

*

LA ​CASA DELL'AMORE 
Caroline Wood a neves londoni magazin rovatvezetőjeként folyton keresi az izgalmas történeteket. Egy nap hírt kap egy legendás római házról, melyet a helyiek csak így emlegetnek: La casa dell'amore, a Szerelemház. Azt beszélik, aki beköltözik ebbe az épületbe, arra varázslatos módon rátalál a szerelem… Caro úgy dönt, hogy egy ilyen fantasztikus sztorit nem hagyhat ki a rovatából, ezért Rómába utazik, bár a kedvese egyáltalán nem örül ennek… A különös kalandokba keveredő újságírónő lelkesen kutat a romantikus, rejtélyes legenda után, aztán egyik pillanatról a másikra egy cseppet sem veszélytelen nyomozás kellős közepén találja magát. Mindeközben felfedezi az örök várost, megismer egy határozottan vonzó olaszt, aki miatt felteszi magának a kérdést, vajon elég erősek-e az érzelmei Barcelonában élő szerelme iránt. Meddig tarthat egy kapcsolat, ha havonta csupán pár napot tölthetnek együtt? 
R. Kelényi Angelika, díjnyertes sikerszerző Caroline Wood-sorozatának új része humorával, titokzatosságával és bájos romantikájával ismét lebilincselő élményt nyújt az olvasóknak.

Caroline Wood újra akcióban. Kalandokkal, veszélyekkel, titkokkal teli cselekmény, megannyi váratlan fordulattal és egy régóta húzódó szerelem történetével. Egyszerre csajos, különleges, vicces, és egyszerre húzza ki a lábad alól a talajt.

Nagyon vártam már, hogy újra olvashassak Caroline kalandjairól, viszont egyáltalán nem erre számítottam. Sokkal többet kaptam, sőt minden várakozásomat felülmúlta. Nemcsak egy kellemes római vakációba csöppentem bele, hanem egy legendába is, egy veszélyes kalandba és magába az életbe is. Az írónő újfent jól csavarta a sztorit, a kellő helyeken helyezte el az újabb és újabb információkat és nem egyszer pont akkor lepett meg, amikor egyáltalán nem számítottam rá. Nagyon élveztem olvasni, teljes mértékben kikapcsolt, adrenalinlöketet adott és emellett alapvető dolgokra is rávilágított. Sose higgyünk a látszatnak, mindig ássunk a dolgok mélyére, s ha a szemünk el is hiszi a látottakat, de az eszünk mást mond, járjunk utána és derítsük ki az igazat. A regény egy legenda köré épül, de mint tudjuk, minden legendában van valami valóságtartalom, valami ami igaz, s a többi csak körítés. Caroline Wood által a La Casa Dell' Amore nyomába indulunk és addig nem is állunk meg, amíg fel nem göngyölítjük az ügyet. Ezalatt humoros, szórakoztató vagy éppen veszélyes kalandok kísérik utunkat tele olaszos sajátosságokkal, izgatott hangulattal és megannyi titokkal. Az írónő a Róma, Róma alatt nemcsak szórakoztat minket, de veszélybe is sodorja az olvasóit, hiszen ezek után mi is el akarunk utazni Rómába és átélni azt az életérzést, ami az olaszok sajátossága. 

A kaland mellett Caroline kapcsolata is a középpontba kerül. Felmerülnek kérdések, kételyek és életeket megváltoztató lépések, felismerések és döntések. Nemcsak a távkapcsolat mizériáját és kétségeit mutatja meg nekünk az írónő, hanem azt is, milyen az, ha nem tudunk dönteni magánélet és munka, karrier között. Mi van, akkor ha a másiknak szüksége lenne ránk, de nem tudunk elrepülni hozzá? 

Mi van, akkor ha úgy érezzük valami nincs rendben, mégsem tudjuk megbeszélni, mert a távolság és a közöny, a magunkba fordulás utunkat állja? Mi van, akkor ha mégsem működik a távkapcsolat? Mi van, ha... Ez senkinek sem lehet újdonság, hiszen mindenki életében voltak már nehéz kérdések és döntések. Az írónő ezt szépen, beépítve tárja elénk a maga megszokott módján, ami egyszerre lendületes és a végletekig szókimondó. Nemcsak a regény stílusa és stilisztikája nyeri el az olvasók tetszését, de az írónő érzéke is az íráshoz. 

Annyira látszik, hogy szíve-lelke benne van Angelikának ebben a sorozatban, s épp ettől lesz igazán lebilincselő és izgalmas. Igaz, veszélyes és annyi kérdés van, amire választ várunk, mégis minden egyes oldallal csak úgy nő a feszültség és emelkedik a hangulat. Míg a regény eleje még csendes, már - már túlontúl kifinomult, addig a regény közepe igazi energiabomba, ami arra vár, hogy robbanhasson és a feje tetejére állítson mindent és mindenkit. 

Nemcsak a Szerelemház titkait fürkészhetjük ki, hanem az ott lakókét is, s mire a kötet végére érünk jön majd csak az igazi meglepetés, ami minden várakozásunkat felülmúlja és lehengerel minket. Pazar megvilágítással és gyorsan pergő cselekménnyel káprázat el minket az írónő és kever bele minket egy nyomozásba, ami oldalról oldalra, titokról titokra egyre valóságosabb és egyre veszélyesebb.

Ami magát a cselekményt illeti, nemcsak Caroline-t ismerhetjük meg jobban, hanem új karakterek is csatlakoznak a repertoárhoz. A kicsit krimisebb szál, ahol kell kellően pezseg, de ahol arra van szükség igazi lávaként áramlik és várja, hogy elkapjon minket és maga alá temessen. A Róma, Róma tökéletes nyári kaland, humorral és kalanddal vegyítve, amolyan tipikus Caroline Wood stílusban, hiszen ahova ő betoppan ott kő kövön nem marad szárazon, s csak az írónőn múlik milyen kalandokba keveri. A regény vége pedig azta, leesett az állam és még most is keresem, de nem találom. Jajj, mik lesznek még itt, kalandok, rejtélyek és megannyi csodás táj, ami felfedezésre vár. Én már nagyon várom a Halálos Hollywoodot. Ha egy gyors, eseménydús, minden szálat megmozgató regényre vágysz, amit órák alatt el lehet olvasni, akkor a Róma, Róma a te regényed. Ha szereted a romantikát, de a kalandoknak sem mondasz nemet, szintén szívből tudom ajánlani, s ha csak imádod az írónő stílusát és szókimondó egyéniségét, ami a regényeiből is árad, mire vársz még? Irány Róma és fedezd fel Caroline-nal együtt a La Casa Dell Amore titkait és annak lakóit. Hidd el, nem fogsz csalódni. Izgalmakban, rejtélyekben és titkokkal teli utazásra invitál minket az írónő Róma szívébe, ahol a legváratlanabb pillanatokban jöhet a megoldás és ahol szerelmek és barátságok köttetnek.

"A város hangulata magával ragadott, már az is külön élmény volt, hogy figyeltem az olaszok életszeretetét, gyors beszédét és szenvedélyes gesztusait, azt, hogy egyszerűen jól érzik magukat a bőrükben, és ehhez nem kell más, mint jó társaság és jó étel."

" - Egy kávét tudok felajánlani a bánatodra... De... azt mondtad, az erős szerelmeket nem töri meg a távolság. Hm? Megváltozott a véleményed? Én szóltam..."

" - Semmi bajom a szerelemmel, de az, hogy valaki azt képzeli, ha megsimogat egy szobrot, attól rendbe jön a szerelmi élete, végtelenül nevetséges és gyerekes gondolat."

" - Na? Mi kell a nőnek, ha szomorú?
  - Na? Mi? - kérdeztem vissza. - Mondjuk egymillió euró? Egy csík kokain? Egy liter whiskey? Chippendale-show? - találgattam ironikusan, de Julia csak a fejét rázta nevetve, aztán megállt egy hatalmas kirakat előtt."



Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 15%-os kedvezménnyel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...