2020. augusztus 14., péntek

Anne L. Green: Elfojtott indulatok (Elfojtva 1.)



"Hogy ki vagyok én? Ez igen egyszerű kérdés. Maya. Maya Cross."

*

A szerelem lehet erősebb, mint a családi kötelék? 

 Ian Bryton nem az én súlycsoportom. Igazi nehézfiúnak tűnik a képei alapján, de meg kell hagyni, állati jó pasi. Imádom a csibész mosolyú, dögös szívtiprókat. Ha pedig még bomba testük is van, néhány szexi tetoválással, na annak már tényleg nehezen tudok ellenállni. Nem tehetek róla, bukom az ilyen fazonokra. Izgalmasak, érzékiek, férfiasak és veszélyesek.  

A többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt Anne L. Green megírta a lázadó Maya Cross érzéki, humoros, ám szívszorító történetét. Az Elfojtva-sorozat első kötetéből megtudhatjuk, mi történik, ha egy olyan pasi keveredik a családba, aki már első ránézésre is igazi rosszfiú, akit semmi más nem érdekel, csak a csajok, a pia, a tetkói és a több száz lóerő a lába közt. Vagy talán mindez csak a látszat?



Amióta olvastam a novellát, azóta vártam ezt a pillanatot és végre elérkezett. Ian Bryton és Maya Cross felperzselik a lapokat és ámulatba ejtik az olvasókat. Az írónő nemcsak megírt egy újabb regényt, hanem egy új oldalát is megmutatta nekünk. Eddig is tudtuk, hogy harcias, szereti a drámát, de most még jobban bele is ásta magát a lélek szerteágazóságába és az élet keményebb oldalába.

Az Elfojtott indulatok nem egy tipikus ALG regény. Persze, már az első sorok után nyilvánvalóvá válik, ki is írta, de úgy érzem ennél jóval többet is mutat a regényével. Maya Cross neve az írónő olvasói körében nem ismeretlen, ő Alexander lánya és Aiden húga. Mindkettejük sztorija olvasható már, s a család élete az Elfojtott indulatokkal lesz teljes. Imádtam újra belecsöppenni ebbe a közegbe, ebbe a nem éppen szokványos, de annál inkább szerethető légkörbe, ami ontja magából az izgalmakat, a merész helyzeteket és a feledhetetlen karaktereket. Az írónő a két főhősével sztereotípiákat dönt le és sorsokat változtat meg. Olyan tulajdonságokkal ruházza fel Mayát és Iant, amik által hús-vér emberek és lelket tépő karakterek lesznek. Emellett az apuci kicsi lánya és a motoros, tetovált rosszfiú sztereotípiákat is ledönti. Hiszen megmutatja, nem címkék vagyunk, amiket ránk aggattak az emberek, hanem érző lények, akiknek a belseje ugyanolyan, ugyanarra van szükségünk, szeretetre és odaadásra. Ian a megtestesült rossz, a kicsapongó örökös, a rossz útra tévedt szexi pasi, akit nehéz vagy már szinte lehetetlen megzabolázni, aki kemény, de ugyanakkor játékos és igazi férfi, aki nem riad vissza semmitől, egészen addig amíg nem keresztezi útját Maya, aki a Cross vállalat fejének a lánya, ő is be van skatulyázva, harcolni és küzdenie kell az elismerésért, de a szíve és az értékrendjei a helyén vannak. 

Az írónő megmutatja az Elfojtott indulatokkal azt, hogy küzdeni kell és ki kell állni magunkért, a döntéseinkért és mindent meg kell tennünk a boldogságért, legyen ez egy norma feladása vagy egy régebbi énünk hátrahagyása. Két különböző karakter, mégis van bennük valami közös. A megfelelni akarás, az hogy legyenek valakik és ne tűnjenek el a süllyesztőben. Egy ambiciózus, törtető regény tele fájdalmakkal, veszélyes helyzetekkel, erotikával és megannyi kérdéssel. 

Ízig-vérig ALG regény, a már megszokott formában és a megszokott tökéletességgel. Maga a regény kellőképpen mozgalmas, igaz az eleje igazi meglepetés, megmosolyogtat, ha kell humoros, de aztán ahogy haladunk előre úgy lesz egyre komolyabb és úgy sodorja élénk az újabb problémákat és akadályokat. 

Képtelenség nem elveszni benne már az első sorok után, hiszen nagyon olvasmányos, néhol kicsapongó, merész vagy éppen vágyakkal teli, de az biztos, hogy az Ian és Maya közötti szexuális feszültség végig uralja a regényt és minden egyes oldalt felperzsel és áldozatául esünk ennek a perzselő feszültséggel teli cselekménynek. A regény nemcsak oldalról oldalra egyre izgalmasabb, egyre bensőségesebb, hanem a lelkét is kitárja, arra ösztönöz, fogadjuk be és ne adjuk alább annál, amit ad. Imádtam a humoros, adok-kapok oldalát, imádtam ahogy szívták egymás vérét a karakterek, ahogy macska-egér játékot játszottak és azt is, amikor bezárult a csapda és fogságba ejtette az áldozatait. 

A kötet címéhez igazodva, nemcsak elfojtja az indulatait a regény, de ki is söpri a lelkéből és addig nem nyugszik, amíg újra béke nem honol benne, de minden egyes lépéssel egyre többet és többet vesz el, míg a végére már úgy érezzük, nemcsak a karaktereket csavarta ki érzelmileg, de minket olvasókat is. Igazi érzelmi viharba keveredünk Maya és Ian viharos kapcsolata által, hol a mennyekben érezzük magunkat, s hol a poklot poklát járjuk meg.

A kötet utolsó 6 fejezete összetörte a lelkem és tálcán kínálta fel, de a boldogság nem akarta elvenni és hagyta, hogy az utolsó pillanatokig kétségben legyek és játszadozott a lelkem darabkáival. Amilyen humorosan és szexin indult a regény úgy lett a végére egy fájdalmasan szép szerelmi történet, döntésekkel, önmarcangolással és önmagunk megtalálásával. Összességében egy igazán izgalmas, indulatokban és cselekvésekben gazdag, kiforrott ALG regényt kaptam, erős karakterekkel, feledhetetlen cselekménnyel és egy ígérettel, ami a második kötetet jelenti. Szerettem, ugyanakkor fájt is. Fájt, de minden egyes pillanat megérte, mert nemcsak Ian és Maya fejlődött a regény alatt, hanem én is. Nemcsak a szerelem erősségére mutat rá a regény, hanem a család szeretetére és az elfogadásra. Nemcsak azt mutatja meg, milyen ha erősek vagyunk, hanem azt is, néha gyengének is kell lennünk, sebezhetőnek, mert így lesz teljes az élet. Ha mindent azonnal megkapnánk elmúlna a varázs és nem lenne miért küzdeni. Az írónő az Elfojtott indulatokkal megtanít talpon maradni, küzdeni a boldogságért és elfogadni a múltunkat és azt, kik is vagyunk valójában. Olvassátok, mert minden szava érték és nem egy beskatulyázott történet, hanem maga a kemény valóság, maga az életre nevelés, maga a tömény igazság és merészség.
"Eredetileg más pályára szántak, művészeti iskolába jártam. Szerették volna, ha valami finom lelkű, szelíd, nyugodt hölgyemény leszek. Főleg az apám. Apuci szófogadó kislánya. Na persze."

" - Az élet nem harc, Ian. Az élet egy csoda. Minden pillanatot, amit eltékozol, bánni fog. Lemarad az igazi élményekről. A család a legnagyobb kincs."

" - Te nem csak egy férfi vagy. A férfi vagy. Veled minden olyan más. Veled élek. Tudom, hogy beléd kapaszkodhatok, ha szükségem van rád."

" - Akkor lefordítom neked, hogy te is megértsd - léptem felé. - Maya olyan nekem, mint a haldokló betegeidnek a defibrillátor. Egy új lehetőség, egy vissza nem térő esély, hogy rendbe hozzam az elbaszott életemet."



Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 15%-os kedvezménnyel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...