2020. június 16., kedd

Ella Maise: Hozzád megyek Jack Hawthorne


"Figyelmeztetés önmagamnak: a jóképű ismeretlen mellett állva SEMMIKÉPPEN se mondj igent, amikor az anyakönyvvezető felteszi a nagy kérdést, miközben te semmit nem tudsz a leendő férjedről!"
*

Őrült vagyok? Hozzámentem egy idegenhez. Amikor a jövőmről álmodoztam, nem így képzeltem el. De aztán jött Jack Hawthorne… Jack és én mindent fordítva csináltunk. Az első nap, amikor találkoztunk, megkérte a kezemet. Azt gondolnád, hogy egy pasi, aki ilyen jól néz ki, aki kissé ugyan rideg, mégis elbűvölő és teljességgel elérhetetlen, csak élete szerelmének kérné meg a kezét, nem? Nem. Engem kért meg. Egy totál idegent, aki még soha nem hallott róla. Egy idegent, akivel a vőlegénye csupán pár hete szakított. Azt gondolnád, a szemébe nevettem, és bolondnak neveztem – és még sok minden másnak –, aztán a lehető leggyorsabban otthagytam. Nos… pontosan ezt tettem, kivéve az otthagyós részt. Csupán pár perc kellett neki, hogy rábeszéljen erre az ajánlatra… mármint a házasságra. Hamarosan el is érkezett életem legboldogabb napja. Ja, nem. Életem legrosszabb napja volt. Őt hibáztatom azért, hogy belementem ebbe az egészbe. A csodálatosan kék szemét, azt a komoly arckifejezést, amelyről nem gondoltam volna, hogy ennyire bele fogok bolondulni. A dolgok akkor kezdtek megváltozni, miután közölte velem, élete legnagyobb hibáját akkor követte el, amikor elvett engem. Ugyan továbbra sem beszélt sokat, a tettei beszéltek helyette. És a szívem kezdett ráhangolódni erre a beszédre… Egyik percben még nem is ismertem, aztán ő lett a mindenem. Egyik percben még elérhetetlennek tűnt, aztán mintha teljesen átadta volna magát nekem. Egyik percben azt hittem, hogy ami köztünk van, az igaz szerelem. A következő percben már minden hazugságnak tűnt.

Ella Maise írásai mindig különleges helyet fognak elfoglalni a szívemben, ez most sincs másképp. Van benne valami egészen egyedi, egészen különleges, ami minden egyes regényénél ott van és minden egyes köteténél érezteti az írónő hangját, gondolkodásmódját és világ szemléletét. Az írónő mindig ráébreszt arra, hogy igenis létezik a szerelem, csak meg kell találni hozzá a megfelelő embert.

Amikor elkezdtem a regényt még nem tudtam, mivel van dolgom. Nyilván a fülszöveg elolvasása sokat segít, de mint minden könyvnél, úgy a Hozzád megyek Jack Hawthorne is sokkal több, mint néhány összefoglaló, vagy éppen kedvcsináló mondatok összessége. Egy komplex, érzelmekkel és hibákkal, döntésekkel teli események sorozata, ami megindítja az embert és ami óráról órára leköt és értelmet ad. A cselekményt nézve egy slow burn romance-szal van dolgunk, ami annyit tesz magyarul, hogy lassan találnak érzelmi szinten egymásra a karakterek, hosszadalmas az az út, amit az érzelmek felé tesznek meg, nem szereleme első látásra, mégis szerelem, csak a lassabbik fajtából. Magyarul lassan beteljesülő szerelemnek, vagy románcnak mondanám. Ha a műfaját tekintem, akkor slow burn, de ha ennél sokkal tovább haladok, akkor azt mondanám, hogy nemcsak érzelmek sokasága, hanem valódi érzések és elképzelések kapcsolata a regény. Néhol döcög, néhol vánszorog, de amikor kell elemi erővel elsöpör minden kételyt és megmutatja az igazi valóját. Valamivel hosszabb, mint az eddigi olvasásaim az írónőtől, de komplexebb és összetettebb is. Szépen, fokozatosan, az elejétől építi fel nemcsak a cselekményt, hanem a mondanivalóját és a végkimenetelt is. Ahol kell begyorsít, de ha az kell akkor lelassít. Kell hozzá idő, hogy az ember belerázódjon a cselekménybe, de ha ez megtörténik, akkor onnantól kezdve nincs megállás.  Egyik pillanatról a másikra levesz a lábadról és addig nem hagy nyugtot, amíg meg nem tudod, mi lesz Jack és Rose történetének a vége. A név választás sem véletlen, a Titanic rajongói örömére az írónő a két tragikus szerelmesről nevezte el a karaktereit, de vajon az ő sorsuk mennyiben befolyásolja a Marriage for one történetét? 

Vajon ők is tragikus véget érnek? Vagy sikerül mindkettejüknek még a jéghegybe csapódás előtt elhagyni a süllyedő hajót? Vajon vannak elég erősek, ahhoz hogy elkerüljék a tragédiát? Vagy ha ez mégis bekövetkezik hogyan tovább? Ella Maise szerelmes párja nem a megszokott módon találkoznak, nem a megszokott módon indítják a kapcsolatukat. Náluk minden fordítva van. 

A normális alaphelyzet randival kezdődik és házassággal végződik, de nem Jack és Rose esetében. Ők házassággal indítanak és valami egészen szürreális alakul ki közöttük. Vajon ha az ember egyből belecsöppen egy házasságba mennyi az esélye annak, hogy közömbös maradjon a másik iránt? Mennyi az esélye annak, hogy 2 évet érzelmek és elköteleződés nélkül vigyenek végig? A Hozzád megyek Jack Hawthorne -ban mindenre fény derül. 

Ami magát a cselekményt illeti, a kezdeti bizonytalanságot felváltja a meglepetések és váratlan fordulatok kettőssége. Érzelmileg megragad, magával ránt és nem ereszt. Egy olyan szerelem történetét kapjuk, ami jóval korábban kezdődött, mint a történet kezdete. Egy olyan szerelemről ír az írónő, ahol a felek idegenek egymásnak, de mi van, ha ez csak a látszat? 

Mi van, ha ennél jóval több bújik meg a felszín alatt? Mi van, ha az érzelmek nemcsak elindítanak, de egy bizonyos ponton meg is gátolnak valamit? Ella Maise mesterien csavarja a szálakat, a kellő pillanatban dobja le a bombát és várja meg a robbanást, hogy aztán szedegethessük össze a darabokat és állítsuk a helyes sorrendbe és irányba a kapott információkat. 

Ami pedig a karaktereket illeti, Rose már az első percekben szimpatikus, drukkoltam, szurkoltam érte. Kedves, megmondó, makacs nőszemély, akivel nagyon könnyű együtt érezni és aki a maga bájával és múltjával egyből belopja magát az olvasók szívébe. Ezzel szemben Jack a szexi, rezzenéstelen, érzelemmentes férfi, akit nehéz kiismerni, aki biztos, hogy darabokra fog törni, mégsem tudsz megálljt parancsolni neki. Nagyon is kedvelhető, erős férfi karakter, akire érdemes odafigyelni, mert nagy meglepetéseket képes okozni. 

Amikor elolvastam az első néhány fejezetet kételyek gyötörtek, nem tudtam, mégis ebből hogyan is fogja kivágni magát az írónő és hogyan fog nekem egy olyan "ellamaise-s" szerelmi történetet összehozni, amit már megszoktam tőle, de azt kell hogy mondjam, sikerült. Igaz Jason és Adam szintjét nem ugorta meg, de itt nem is ez volt a cél. Hanem az, hogy megmutassa, mennyi felé képpen is lehet értelmezni magát a szerelmet és azt, hogy ez hogyan is forrjon ki, hogyan is váljon teljes egésszé.

Maga a regény igazi hármas tagoltságú, kezdve az ismertető és bemutató első felével, majd az érzelmekben és érzésekben gazdag középső résszel, majd a fájdalmas, mégis édes befejező felével. Érzések, gondok, komoly témák, betegség, szeretni akarás, sodródás az árral és szembekerülés a valódi fájdalom érzésével. Ezek mind mind elemei a Hozzád megyek Jack Hawthorne -nak. Ahol kell szexibb és érzékibb, mint valaha, de arra van szükség szomorú és kétségeket ébreszt. Kaptam egy regényt, ami a maga valóságával lehengerelt, ami 568 oldalon át fenntartotta az érdeklődésem és ami megmutatta, hogy egy kemény, páncélba zárt szív is képes érezni és érzéseket kiváltani másokból. Összességében egy komplex, minden részletre kiterjedő történetet kaptam, ahol a múlt eltörpül a jelen és a jövő mellett, ahol az érzelmek fontosabbak, mint a makacsság, ahol érződik az írói hang, mégis más, mint az eddigiek. Egy történet, ahol nincsenek szabályok, ahol a karakterek irányítják a teljes cselekményt és rajtuk áll, illetve bukik minden. Ella Maise rajongóinak kötelező, de ha még nem olvastál tőle, viszont szereted a slow burn romance -ot, akkor szívből ajánlom Jack és Rose elfojtott érzelmekkel teli, fájdalmas, de egyben gyönyörű szerelmi történetét.
" - Ó, most már tényleg szeretnék még többet tudni. - Samantha keze megpihent az alkaromon. - Hogy a fenébe történhetett meg, hogy a hideg és visszafogott Jack Hawthorne hülyét csinál magából?"

"Mi a fene van ezzel a lánnyal? Miért nem tudom betartani a három lépés távolságot? Mégis mi a fenét fogok csinálni?"

" - Te számoltad a mosolyaimat?
  - Inkább csak megpróbáltam, mivel te úgy kuporgatod a derűs arckifejezéseidet, mint a mókus a télire begyűjtött mogyoróit."

" - Gyerünk, Jack Hawthorne, tedd fel a koronát a mai napomra! Hadd legyen meg a mesterhatosod! Mosolyogj végre rám! Hidd el, menni fog... Tudom, hogy képes vagy rá. Megvan benned az akarat."

" - Te vagy az életem egyetlen igazi szerelme - suttogtam vissza nyers, mély hangon. - Miközben a képmutatással foglalkoztam, valahogy teljesen a rabod lettem, és ma már el sem tudnám képzelni az életemet nélküled."



Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 29%-os kedvezménnyel!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...