2019. december 8., vasárnap

Hidasi Judit: 99 gondolat a szeretetről


"Tudod, egy évvel ezelőtt még nem gondoltam volna, hogy életem legnehezebb feladata előtt állok."

*

Az önszeretet sokkal több, mint elmerülni egy kád illatos vízben, miközben csokit eszegetünk.
A szeretet néha bonyolult, kemény munka, és nem is mutatja meg magát mindennap.
Az elfogadást, az önazonosságot, a szeretetet és a boldogságot azonban meg lehet tanulni és lehet fejleszteni.
Hidasi Judit, a nagy sikerű Gondolatmappa című könyv szerzőjének vadonatúj, gondolatébresztő könyve egy 99 napos program, amely közelebb viszi az olvasót a teljesebb élethez.
Egy különleges kötet, melynek segítségével mindennap tanulhatunk valamit önmagunkról, a gondolatainkról, az érzéseinkről.
99 gondolat, 99 írás rólunk és a szeretetről.
Indulj el egy új úton ennek a könyvnek a segítségével, és mire az utazás végére érsz, sokkal jobban megismerheted önmagad!


Hidasi Judit már írt egy másik könyvet is az önszeretetről, de az még csak az utat mutatja meg. A Gondolatmappa sokáig mindenhol szembe jött velem, mégsem jutottam el odáig, hogy megvegyem és elolvassam, hiszen mint a legtöbb nő, nem vagyok elégedett úgy kb. semmivel. És nem is hiszek benne, hogy egy könyv ezen segítene, viszont a 99 gondolat a szeretetről segít más köntösben, más szemléletmódban látnom a dolgokat. Nem számít, hogy ki vagy mi vagy, a lényeg, hogy szeresd magad és azt, amit az élettől kaptál.

Maga a könyv egy levéllel kezdődik, ami az olvasóknak szól. Megrázó, szomorkás, melankolikus hangulatú, de annál inkább illik a regényhez, hiszen írni bármit lehet, de ha tapasztalat is van mögötte, úgy minden más megvilágításba kerül. Az írónő 9 fejezeten át kalauzol el minket, ahol szeretetről, tanításról és boldogságról ír. De senki se feledje, hogy akármi is van leírva, te magad vagy a saját sorsod kovácsa és ahhoz, hogy elindulj az úton, neked is akarnod kell. Nem vagyok egyébként egy nagy lelkizős, szeretem magamba fojtani az érzelmeimet és érzéseimet és így teljesen rendben érzem magam, illetve éreztem, amíg kézbe nem vettem a kötetet.

Olyan fejezeteket ölel fel a kötet, mint:
1. Az önbecsülés és önszeretet
2. A csalódás megerősít
3. Higgy benne, hogy megérdemled a boldogságot!
4. Az erő, ami benned lakozik
5. A padló, ahonnan előbb vagy utóbb, de mindig felkelsz
6. Az egyedüllét, amelyben kiteljesedsz
7. A szerelem, ami ad és nem elvesz
8. Önismeret és önszeretet, amire mindennap szükséged van
9. Tizenegy lista, amit olvass el, hogy még közelebb kerülj önmagadhoz

Attól függően, hogy épp milyen lelkiállapotban vagy, biztos vagyok benne, hogy találsz olyan fejezetet, ami a segítségedre lehet. Ahogy elkezdtem olvasni egyből szembetűnt, hogy nemcsak száraz intuíciók, megállapítások és tanácsok vannak az egyes fejezetekbe, hanem rövid történetek, saját tapasztalatok is. Minden fontosabb állomásnál kérdéseket találhatsz, ami segít tisztábban látni a dolgokat és, ami arra hivatott, hogy elindítson az úton. 

Sose kedveltem azokat az önsegítéseket, amik rád erőszakolják magukat, de Hidasi Judit könyve messze nem ilyen. Mivel újságíró elég sok mindent megélt már, így nemcsak tapasztalatból, de mások emberek életéből és élethelyzetéből is meríthetett a megírása közben. Lehet egyben vagy részletekben is olvasni, vagy csak kikeresni azt a részt, amire épp szükséged van. Nem muszáj egyszerre befogadnod az információkat, hiszen jómagam is darabokban olvastam el, főleg akkor vettem elő, amikor sötét gondolataim támadtak, vagy ha éppen szomorú, lehangolt voltam. 

Ne úgy vedd ezt az értékelést, hogy meg akarlak győzni, hogy márpedig ezt olvasnod kell, ha törik, ha szakad, mert nem. Neked kell érezni azt, hogy készen állsz e a változásra, vagy sem. A kötet megtanít szeretni, szeretve lenni és arra, hogy ha boldog szeretnél lenni, ne másokban keresd a hibát, hanem nézz magadba, hogy mi az, ami meggátol, ami nem engedi, hogy önfeledt és szabad legyél. 

Maga a kötet nagyon különleges, már most tudom, hogy kiknek fogom karácsonyra ajándékba adni ezt a páratlan művet, hiszen olvasás közben is eszébe jutnak olyanok az embernek, akiket gátolja valami és akiknek szükségük van az útmutatásra. Hidasi Judit 99 gondolat a szeretetről kötete egy útmutatás, ami a legeltévedtebb csillagot is ragyogásra sarkallja. Nemcsak fényt ad, de reményt is sugároz, hogy sosem késő változtatni és ezt a változtatást akkor érdemes eszközölni, ha te magad is készen állsz rá.

Vicces, de sose voltam odáig az önsegítő kiadványokért, most mégis itt ülök és erről írok nektek, hogy hiába szkeptikus az ember, igenis meg lehet változni. Azt nem mondom, hogy könnyű dolga lesz annak, aki belevág, de az már most garantált, hogy a végén megéri a fáradalmakat és a sok-sok gondolkozást, amit a kötet ad. Leginkább a második és a hetedik fejezet volt rám nagy hatással, de a többinek is érzem még az utórengését, bár a már említett kettő volt az, ami úgy igazán elgondolkodtatott és rávilágított jó néhány fontos részletre az életemből, amit eddig vagy nem vettem észre, vagy pedig nem akartam és figyelmen kívül hagytam. A 99 gondolat a szeretetről egy lelki utazás, amire mindenkinek szüksége van! Fogadd el, amit kaptál és hozd ki belőle a legtöbbet.



Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 30%-os kedvezménnyel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...