2018. december 14., péntek

Ella Steel: Sors-Fordító (Sors 3.)


"A legutóbbi hazalátogatásom az ünnepekkor volt, ennek lassan már három hónapja - merültem el teljesen az emlékekben..."

*

Jesse Keller, egy öntelt, nagyképű férfi. Úgy érzi ő a Férfi szó tökéletes megtestesítője. Kamionjával járva a világot mindenkinél többre tartja magát. Nagyobb, erősebb, tekintélyt parancsolóbb, akár a kamion egy személyautónál. Magányosan tölti mindennapjait nem keresve senki társaságát. A nőket felszedi, használja, majd eldobja.
Egy nap azonban Jesse rátalál egy eszméletlen nőre, és megmenti őt.
Mi történik, ha a nő magához tér? Egy nő, akinek nincsenek emlékei. Egy nő, akinek nincs hová mennie.
A nő, aki nem bírja elviselni a férfi önteltségét… A vonzalom, ami egymáshoz láncolja őket. Mi történik, ha a nőnek visszatérnek az emlékei? Elbírnak a múlt súlyával? Jesse hajlandó feláldozni nyugodt életét egy nőért, vagy a könnyebb utat választja?
Mert sosem tudhatod, melyik nap tartogat számodra sorsfordító eseményeket.


Nagyon vártam már Jesse történetét. Talán őt vártam a legjobban, mivel miután megkaptam Rosie történetét nem bírtam magammal és már számoltam a napokat, hogy mikor fog jönni, hogy mikor állítja a feje tetejére a világomat és mikor nyilvánul meg az, hogy mi is lett ebből a srácból. Valamennyire fel voltam készülve arra, hogy egy teljesen új vonalon olvassak Ella Steeltől, mert eddig a Sors-Fordító az a regénye, ahol veszélyekben és húzós helyzetekben is helyt kell állnunk nekünk olvasóknak is.

Már az első oldalakon éreztem az arrogancia, a bunkóság és a túlzott önbizalmat áradni a lapokból, de egy cseppet sem bántam, hogy Jesse Kellert ilyen tulajdonságokkal ruházta fel az írónő. Nincs is jobb annál, mint amikor egy igazi alfahím van a középpontban és láthatjuk a fejlődését vagy éppen azt, hogy egy nő hogyan is képes mindent a feje tetejére állítani és addig-addig csavarni az aktuális adonisz fejét, amíg teljesen ki nem fordul a felvett viselkedéséből és meg nem mutatja, hogy ki is ő valójában a felszín alatt. Részleteket már a kötet megjelenése előtt is olvashattam, de azok közel sem voltak elegek ahhoz, hogy megkapjam a teljes élményt, mivel Jesse-t nem elég megismerni, meg is kell érteni és látni kell a a tettei mögött rejlő szándékot és értelmet. Úgy kezdtem neki a kötetnek, hogy kikapcsolódok, igen ám, de olyan adrenalinlöketet adott az első néhány fejezet, hogy nem bírtam megállni. Szó szerint elkapott mint az örvény és hol erősebb, hol pedig gyengédebb széllökésekkel vitt egyre közelebb a cselekmény tetőpontjához, majd a lezáráshoz, ami hagy maga után kivetni valókat, de erről majd lentebb kifejtem, hogy mit is gondolok. Magát a cselekményt eseménydúsnak, veszélyesnek, titokzatosnak, de ugyanakkor perzselőnek, forrónak és szexinek is mondanám. Nagyjából egyforma mértékben kerültek bele a vágyakozás és a kalandos elemek is. Mindenből egy extra nagy dózist kapunk szépen adagolva. 

Kellő helyeken van benne pimaszság és tesztoszteron is. Kétség kívül ez az egyik legjobb Ella Steel regény. Azok az elemek, amik elvarázsoltak az első és a második rész kapcsán újra előkerültek, de felturbózva, átformálva és olyan adalékanyaggal töltve, ami kétségkívül elkülöníti az elődeitől, mégis beleillik a "családba". Egy kicsit más is meg új is, de a hamisíthatatlan Ella Steel hangzás megvan benne, a stílus páratlan és úgy ahogy van nagyon szerethető. Említettem, hogy veszélyes, s ez alatt tényleg a veszélyt kell érteni, hiszen alvilági motívumok és véres valóság is ugyanúgy helyet kap, mint a gyilkosság és a bűnözők kegyetlen világa. 

Igaz, hogy Jesse és Katherine története, viszont mind az első, s mind a második kötet szereplői megjelennek ezzel is tovább szőve a megkezdett történetüket. Az az igazság, hogy egy percig se unom meg, ha újra Evanről vagy Rosieról kell olvasnom, hiszen ők már a részeim és minden egyes kis apró részletre kíváncsi vagyok és izgalommal tölt el, ha kaphatok részleteket vagy akár csak utalásokat is. A történet komolysága mellett a lélek rejtelmeibe is utazunk, akárcsak Jesse és az ő kamionja, aki országhatárt nem ismerve újabb és újabb kalandba vagy éppen veszélyes helyzetbe keveri magát. 

A legapróbb részletig felboncolja a Sors-Fordító a karaktereink lelkét, addig-addig kínozza őket, amíg be nem teljesül a szenvedésük ára és amíg meg nem látják a boldogság felé vezető utat. Egy szó mint száz szerethető, izgalmakkal teli, borzongató, veszedelmes, furmányos, logikus, jól felépített történetet kapunk, ami nem okoz csalódást. Jesse és Kathy nemcsak jó páros, de feledhetetlen, vicces vagy éppen szívmegállós pillanatokat is okoztak. Ha arra volt szükség elmerültek a késztetésbe, de ha kellett olyan veszélybe sodorták magukat, hogy nem tudtam hova kapjam a fejem, hogy ne maradjak le semmiről és minden egyes aprónak tűnő részletet megjegyezzek, mivel végérvényesen a kötet vége felé kap minden értelmet. 

A Keller család kotnyeleskedéséről imádtam olvasni. Boldogsággal töltött el, hogy nem maradtak a háttérbe, hogy nem hazudtolták meg magukat és hozták a már megszokott formájukat. Ami a harmadik kötet főszereplőit illeti. Jesse hatalmas lelki fejlődésen esik át, arról nem is beszélve, hogy egy teljesen új terepre téved, ami néha ingoványos, de ugyanúgy megvan a stabilitása is, csak jól kell forgatnia azokat a bizonyos lapokat. Imádtam ezt az egomán, erős és határozott jellemét. 

Ha nem lenne foglalt a szívem tuti hogy beleszeretek, de így meghagytam Kathynek, aki eszméletlenül erős, le a kalappal előtte és azok a tragédiák, azok a szörnyűségek, amiket át kellett élnie nem voltak képesek hosszabb időre megtörni mutatják meg igazán Ella Steel erősségét is, ami a női karaktereiben rejlik. Egytől egyig nehéz sorsúak, de a kellő férfi mellett igazi erős nőkké válnak, akik semmitől sem riadnak vissza és ha kell visszavágnak teljes erőbedobással. A cselekmény szinte minden egyes része épített a logikai vonulaton, magához láncolva vezetett végig a labirintuson, amit a történet megkövetelt, hiszen sokrétű, logikailag eszméletlenül jól felépített, furfangos, becsapós, de minden egyes tett mögött ott a válasz, a miért és ennél többet nem is kérhettem volna Ellától, bár az epilógus utolsó sorai miatt kérdőjelek jelentek meg előttem, nem tudtam hová tenni a fejleményeket. Lesz Jesse 2? Vagy hogy lesz ennek a történetnek kerek lezárása? Jelenleg úgy érzem, hogy hiányzik még néhány oldal a könyvemből vagy inkább hiányzik egy bizonyos karakter kötete ahhoz, hogy teljes legyen a Sors-Fordító. De félreértések ne essék még így is eszeveszett kalandban lehetett részem egy kicsit sötétebb elemekkel tarkított cselekményben, de a szórakozás és a kikapcsolódás élménye így is megmaradt volna, mindössze a nyugalmi állapot helyett eszeveszett sebességgel vert a szívem olvasás közben. Úgy érzem kellett ez az adrenalinlöket és ez a kicsit másabb, de határozottan ella steeles stílus.
"Ezt el sem hiszem. Lemondtam a mai dugásról egy elmeroggyant csaj miatt, akihez amúgy hozzá sem érhetek. És miért? Mert megkért rá... Szerintem elment a maradék eszem is."

"Nem kell feltétlenül betartani a szabályokat, mert vannak kivételek. Nekem úgy néz ki, Katherine a kivételem, a sorsfordítóm. Amióta bepottyant az életembe, egészen új ember lettem. Eddig elképzelni se tudtam, hogy valakivel együtt utazzak, most meg a fene egye meg, hiányzik mellőlem. Hiányzik a kötözködése a piszkálódása és a látványa. Ez a nő teljesen rabul ejtett..."

"Tenni kell, amit az ösztöneink diktálnak. És mit diktálnak? Hogy kell nekem ez a nő. Ha meg akarom dugni? Megdugom. Ha meg akarom tartani? Megtartom. Ha szeretkezni akarok vele? Szeretkezek. Bassza meg! - torpantam meg az utolsó kijelentésem miatt."

"Az életünket megváltoztató, sorsfordító események általában olyan hirtelen és váratlanul történnek, hogy mi alig győzzük követni azokat. Akár egy éles kanyar, egy ismeretlen útszakaszon. Nem látod előre, nem tudod, mi van utána, de tudd, hogy a kormány mindig a te kezedben van. Hogy beveszed-e a kanyart, vagy irányt változtatsz, csak rajtad múlik."


Köszönöm Ella Steel írónőnek a könyvpéldányt! Ha te is elolvasnád az alábbi helyekre kattintva megrendelhető:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...