2018. december 16., vasárnap

Jay Crownover: Jet (Marked Men 2.)


"Jet Keller mindenféle csábítást hordozott a feszülő nacijában, és túlontúl sok fenyegetés rejtőzött aranyszegélyes, sötét szemeiben."

*

Jet Keller feszes bőrnadrágjával és vészjósló érdességével minden lány fantáziáját lángra lobbantja. Ayden Cross azonban már maga mögött hagyta a rosszfiús korszakát. Nem akarja megadni magát az izzásnak, amit Jet nyugtalanítóan sötét szemében lát. Fél, hogy öngyulladásuk szikrái megégetik, hiszen már a fiú érintése is feltüzeli.

Jet képtelen ellenállni a hosszú combú, veszkócsizmás délvidéki szépségnek, aki minden várakozására rácáfol. Ám minél közelebb érzi magát Aydenhez, mintha annál kevésbé ismerné. Bármennyire szeretné megfejteni a lány titkait, minden lehetséges szempontból kifürkészni őt, a saját bőrén tapasztalhatta, hová vezet, ha két embernek egészen eltérő elképzelései vannak egy párkapcsolatról.

Válhat-e a szalmalángból tartós szerelem… vagy elemészti álmaikat, és elhamvasztja őket?

Eddig az összes eddigi magyarul megjelent JC regényhez volt szerencsém és azt mondhatom, hogy a Marked Men sorozata kiemelkedik a többi közül. A Jet sem képez kivételt, hiszen megadja a rajongóknak az oly régóta vágyott érzést, hogy folytatódjon a sorozat és ne legyen egy a hazánkban nem befutott regényekből. Rettentően hálás vagyok a Könyvmolyképzőnek, hogy nem hagyták elveszni és méltó külsőt adtak neki, bár azt ki kell jelentenem, hogy a Jet az egyik olyan, aminek se a magyar, se a külföldi borítója nem nyeri el teljesen a szívemet. De ettől függetlenül ízléses, stílusos és rocksztáros lett.

Nem voltak nagy elvárásaim a kötettel szemben, hiszen már minden kis apró megrezdülését ismertem az írónőnek, de amit a Jet lapjai alatt véghez vitt az minden eddigi tudásomat a földbe tiporta és megmutatta, hogy igenis tud újat mutatni, még olyanoknak is, akik nem 1-2 regényét olvasták már. Az előző részben már megismerhettük Rule és Shaw viharos románcát, ami a Jet lapjai között is folytatódik nem kis elégedettségemre. Jó volt újra az életük részének lenni, de ez nem vett el semmit az új románcból, sőt. Reményt adott és példát is, hogy mi lehet a sok megpróbáltatás és önámítás vége, ha elengedjük a démonainkat és nem harcolunk sem a múlttal, se azzal, hogy kik is voltunk évekkel ezelőtt. De kezdjük az elején. Újfent váltott szemszögű történettel hozott minket össze Jay Crownover, nem is akárhogyan két nagyon ellentétesnek látszó, kemény múlttal rendelkező egyéneket enged össze és a markában nevetve nézi, hogy mi is fog ebből a két személyből kialakulni. Ugyanúgy benne van az, hogy hatalmas boldogság lesz a vége, de az is, hogy a poklot poklát is megéljük olvasás közben. Na ez valahogy így is volt, hiszen a viaskodás és a tagadás mellett kaptunk boldog pillanatokat, de olyanokat is, amik alapjaiban rengették meg a történet mondanivalóját. Nagyon kemény és a valóságot, a rossz körülmények közül való kitörést is példaértékűen tárja fel. Alaposan kidolgozva, minden egyes fontos lépésre kitér. Addig-addig húz minket, amíg teljesen fel nem fedi a múltat, azt hogy mi volt egykoron és, hogy egyetlen egy pici botlás is milyen galibákat képes okozni. 

Ha magát a cselekményt tekintem, akkor jóval felülszárnyalja a sorozat első kötetét; azaz Rule történetét, hiszen sokkal mélyebb, jóval kibontakozóbb, nehezebb, de a rocksztár vonal, a kemény tetovált srác szál ugyanúgy megvan. Ehhez egy olyan belső tartalmat társít, ami arra ösztönzi az olvasókat, hogy igenis lépjenek ki a komfortzónájukból és fogják a kezükbe Jet történetét, merüljenek el benne és várjak a katarzist, ami el fog jönni nem is akárhogyan. A történet erőssége, hogy nem hétköznapi emberek életét teregeti ki, hogy nem csak úgy bedobja a levesbe a karaktereket, hanem foglalkozik is velük és próbálja az írónő a helyes irányba terelni őket. Több szó, mint száz. 

Nem egyszerűen szerethető történet, hanem pörgős, egy éjszaka befalós kötet, ami csak még jobban szorgalmazza a sorozat további köteteinek megjelenését. A karakterek nemcsak belsőleg, de külsőleg is nagyon erősek. Egyéniségek, akiknek a gondolatait nehezen lehet megváltoztatni. Jet maga a megtestesült férfi, megvan benne szinte minden, amit egy lány akarhat, míg Ayden maga az ellentmondás, igazi álca mögé rejti a valódi énét, s mégis Jet egy pillanat alatt átlát rajta. A közöttük kialakuló fülledt levegő, az izzás, a szikrázás és sziporkázás még a beavatlan szemeknek is egyből kitűnik. Bitang erősek és határozottak külön-külön is, de együtt a legerősebbek és a legrettenthetetlenebbek. 

Nincs olyan akadály, amit ha idővel is, de nem tudnának legyőzni. A szerelmi szál nem szokványos mivolta csak még jobba dob a történeten. Hol veszélyesen romantikus, de van hogy olyan erotikus, hogy csak na. A testiséget is úgy megírta az írónő, hogy le a kalappal előtte. S ez tőlem nemcsak elismerés volt, hanem bók is, mivel nagyon háklis vagyok az erotikus jelenetekre, de a Jet úgy volt megfogalmazva, ahogy azt kell. Vesztegette ugyan az ízlésesség vonalát, de nem lépte á azt. Ha csak öt érvet kellene felsorakoztatnom, hogy miért is érdemes elolvasni, akkor azok a következőek lennének: kellően romantikus és erotikus, ahhoz hogy emészthető legyen, érdekesek és múlttal rendelkező karaktereket helyez a középpontba, humoros, szexi és meghökkentő. 

Nem egyszer ámultam el azon, hogy milyen fantáziával vagy éppen élettapasztalattal van megáldva Jay ahhoz, hogy a Jet-et így ebbe a formába össze tudta hozni. A kötet végén lévő dallista kellő hangulatot biztosít az érzések elsajátításához és végig körüllengi egy Memphis May Fire-ös légkör az egész kötetet. Végig mentek ismételve a fejemben a különböző számok a bandától és ez csak még élvezhetőbbé, még szerethetőbbé tették számomra. Összességében ajánlom azoknak, akik szeretik ha egy történet él és ha van mondanivalója. Ha Rubin Pöttyös rajongó vagy, akkor a Rule és a Jet is kötelező olvasmány számodra. Jay Crownover rajongóknak pedig nagyon kötelező. Egy szóval imádtam minden egyes sorát, imádtam, hogy ha az kellett megcsavarta a szívemet és drukkolásra biztatott, de ha az kellett, akkor felemelt és a boldogság felhőjén lebegtem egészen addig, amíg ki nem húzta alólam és le nem estem a valóság talajára, ahol a problémák mind megoldásra várnak és nem érdekli őket a szerelem, vagy éppen az érzelmek.
" - A legjobb számok mind csajokról szólnak, nem? Mindegy, hogy metál vagy country, blues vagy rock and roll; azok a dalok, amiket megjegyez az ember, amiket a közönség is szívesen énekel, mindig a legkirályabb csajokról szólnak, arról a fajtáról, aki nélkül nem bírsz élni, de sosem bírod megszerezni."

"Megelégeltem, hogy leragadtam múlt és jelen között. Megelégeltem, hogy húsz lépéssel előre gondolkodjak, mert bármit lépek, akár jót, akár rosszat, a végén pórul járok, és iszonyúan érzem magam. Megbántok jó embereket, hebehurgyaságokat művelek, és indoklásul csak azt hozhatom fől, hogy totálisan kificamodott érzelmeket táplálok egy srác iránt, pedig ,ég arra sem vagyok képes, hogy megmutassam neki az igazi énemet. De ennek vége."

" - Úgy látom, még mindig futsz, Ayden. Nem jöttél még rá, hogy míg a láthatár egyre távolodik, a múlt pontosan ott marad, ahol hagytad?"

"Akárcsak a szétfolyó időbe, őbelé is kapaszkodni akartam, ameddig csak tudok, ameddig nem harapódzik el annyira a tűz, hogy belülről elevenen eléget, neki pedig nem marad más választása, mint végignézni, hogy elhamvadok."

" -  Amikor eljön az igazi, azt megérzed, Jet. Hegyeket mozgatsz a kedvéért, megváltoztatod az életedet, és bármit megteszel, ha az kell, hogy őt magad mellett tartsd. Shaw nélkül félember lennék. Jobbá tesz engem, boldogabbá, és látom, hogy Ayden ugyanezt teszi veled."


Köszönöm a Könyvmolyképző Kiadónak a könyvpéldányt! Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 16%-os kedvezménnyel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...