2021. február 26., péntek

Emy Dust: Összetört jövő (Összetört jövő 1-2.)


 "Fura, hogy az ember a saját életét tartja mindig a legtragikusabbnak, ha valami dráma adódik."

*

Lili ​kislányként átélte a legnagyobb tragédiát: elvesztette a szüleit. Később legjobb barátjával, Robival Budapestre költöznek, hogy megalapozzák a jövőjüket. 
Nem minden alakul az elképzeléseik szerint. A nagyváros nemcsak jobb megélhetést, de szerelmet is hoz a lány életébe egy titokzatos idegen személyében. 
Lili úgy érzi, megvan mindene amire vágyott, de az élet közbeszól, és pillanatok alatt hullik darabokra az élete. Létezik barátság férfi és nő között? Hány tragédiát vagyunk képesek elviselni? És ha a sors visszaadja, amit elvett, de nem úgy, mint amilyen volt? Beletörődik a boldogtalanságba, vagy kockáztat? 
Sam Davis magabiztos, sikeres üzletember, aki megtalálta a szerelmet egy fiatal lány személyében. Az élete tökéletesnek mondható, amíg egy váratlan balesetnek köszönhetően elveszíti az emlékeit, és visszazuhan a múltba, ahol régi szerelme csúnyán átverte őt. Amanda Cole ezt ki is használja, mindent megtesz, hogy Sam csak rá emlékezzen. 
Sikerül visszatalálnia önmagához és az igaz szerelméhez, aki végig ott van mellette, csak ő nem tud róla? Örökre hazugságban marad azzal, aki önző módon magának akarja őt? A múltból előkerülő titkok, nagy küzdelem elé állítják.

Emy Dust Összetört jövő c. köteteit egyszer már olvastam, viszont, ami jó azt sosem lehet elégszer kézbe venni. Igaz, második olvasásra sem volt egy könnyű kötet, vagy lehet inkább úgy kellene fogalmaznom, hogy rendesen betett nekem ez a kötet, fájt, szívszorítóak voltak a sorok, nem egyszer kellett letennem, másba kezdenem, hogy ne fájjon annyira, mégis számomra így teljes az élmény. Igen, mélyen érintett mind a kötet, s mind a mondanivalója. Sokáig tartott elolvasni? Igen. Megbántam, hogy újra és újra folytattam, miután padlóra küldött? Határozottan nem, sőt úgy érzem, most ebben az időszakban erre volt szükségem. Köszönöm az írónőnek az élményt, az érzelmeket és azt, hogy mindig hű és hiteles marad önmagához. Lili és Sam kötetét második olvasásra is épp ugyanúgy szerettem, mint elsőre.

Az Összetört jövő egy nagyon érzelmes, ármányokkal és árulásokkal teli izgalmas, könnyfakasztó regény, ami a szívek mélyéig hatol és elfoglalja a megfelelő helyet a szívünk egyik sarkában. Maga a kötet a már ismert A kezdet és Megtalállak kötetek új kiadása. Már ezeket a regényeket is szerettem, de jó volt újra belecsöppenni ebben a világba még akkor is, ha helyenként fájdalmas, szívszorító volt a történet, de emellett az érzékiséget sem vetette meg, ami csak hozzáad a regény színvonalához.  Az első néhány fejezet után már lehet sejteni, hogy nagyon különleges regénnyel lesz dolgunk, ami többek között kicsiny hazánkban is játszódik és hazai nevekkel, elemekkel színesíti a cselekmény egészét. Nem egy helyen találkozhatunk szórakoztató vagy éppen megbotránkoztató csavarral. Természetesen valamilyen szinten szomorú és tragikus is, nem véletlenül olvastam olyan sokáig, hiszen lelkileg megterhelő, de úgy érzem, hogy olykor az ilyen regényeknek is meg kell adni az esélyt, hiszen nemcsak a szívünket célozzák meg, hanem a lelkünket is. Viszont muszáj kicsit kárörvendenem, mert Amanda karaktere nagyon irritáló volt és nagy nehézségek árán sikerült csak megtűrnöm a jelenlétét, ugyanakkor az írónő zseniálisan oldotta meg a karakterét, mivel nagyon hihető volt és el is tudom hinni, hogy bizony vannak annyira elvetemült nőszemélyek, mint a már említett kedves Amanda. S bizony nemcsak a filmek képkockáin kapnak helyet a hozzá hasonló karakterek, hanem a könyvek lapjain is. Ármányban és cselszövésben sem szűkölködik a kötet, s minden egyes oldallal egyre többet és többet ad.

Minél többet olvasok az írónőtől, annál inkább azt érzem, hogy sokszínű, nem apad a fantáziája, s még akkor is, ha a megszokottnál kevesebb könyve jelenik meg évente, tarol és nem egy könyvével mutatja meg az igazi tehetségét és azt, hogy igen, vannak akik arra születtek, hogy írjanak és vannak olyanok, akiknek bizony nem való. Emy Dust kétségkívül az első csoportba tartozik és az Összetört jövő alatt is ezt mutatja meg az olvasóinak, és én személy szerint majd kiugrottam a bőrömből, amikor megtudtam, hogy Lili és Sam új külsővel, a megszokott stílusban és minősgében újra a könyves piacra lépnek.

A kötet minden egyes sora értéket közvetít és valós érzelmeket ad ezáltal vele. Ennél többet szerintem egy írónő sem is akarhat, hiszen ha már egy embert megérintett, akkor minden fáradtságot és idegeskedést megér, hiszen érzelmeket váltott ki az emberekből és arra ösztönözte őket, hogy gondolkodjanak, vagy épp arra, hogy cselekedjenek, hiszen csak egy életünk van, egyszer élünk és sosem tudhatjuk mi lesz holnap vagy holnapután.

Mindezek mellett nagy hangsúly van az elfeledett eseményeken, embereken, élethelyzeteken és azon, hogy a megfelelő időben és pillanatban derüljön ki az igazság. Nemcsak a küzdelemről szól, hanem az újrakezdésről is, s ez mindkét félnél jelen van. Mind Sam, s mind Lili olyan eseményeket élnek át, amik simán megtörhetnék az embert, de nem ők küzdenek, még akkor is, ha néha belekerülnek a depresszióba és kilátástalannak látják a helyzetet. 

Hiszem, hogy a szerelem megéri ezt az áldozatot, s ez is a kötet egyik legnagyobb tanulsága, miszerint mindegy, hogy milyen nehézséget görget eléd az élet, fel kell állnia és a tudásodhoz mérten ott folytatni, ahol abbamaradt, s a legtöbbet kihozni a lehetőségeidből, s igen, az igaz szerelem az egyik ilyen dolog, amiért érdemes harcolni és foggal-körömmel küzdeni érte, még akkor is, ha kilátástalannak tűnik a helyzet.

A történet egészét tekintve komplex, logikus, jól felépített és megfelelő szókinccsel rendelkezik. Sajnos elég sokszor látom azt, hogy egy író/írónő nem tudja, hogyan is fejezze ki önmagát, de nem Emy Dust, aki a megfelelő eszközöket használja a megfelelő helyeken, s ezzel értéket teremt. 

A kellő helyeken kerülnek elő a csavarok és a fájdalmas pillanatokat az érzéki kifejezések és megfogalmazások csak még keserűbbé és még lehetetlenné teszik, de az írónő megmutatja, hogy a legkilátástalanabb helyzetből is lehet happy enddel végződő történetet szőni. Elég hozzá a kreativitás és a szórakoztatni akarás, és már meg is van a megoldás. Több helyen igaz, hogy összetört a regény és nehéz folyt folytatni, de minden egyes pillanatot megért, hiszen az Összetört jövő az egyik legkedvesebb regényem az írónő tollából.

Amellett, hogy jó alaposan megszorongatja a szívünket, s amikor már azt hinnénk, hogy minden rendben lesz, na akkor tuti, hogy jön egy csavar, ami teljesen más mederbe tereli a regényt, mint ahogy azt mi akarnának, de pont ez a szép benne, hogy olyan kiszámíthatatlan és csak nagyon ritkán történnek úgy a dolgok, mint ahogy azt mi elvárnánk és szeretnénk. Részben Magyarországon, s részben New Yorkban játszódik. Ez a kettősség tökéletesen kiegészíti egymást, s a hiteles leírásoknak köszönhetően szinte már olyan volt, mintha én is New York utcáin sétálgattam volna Lilivel és Sammel. S ehhez igazodva váltott szemszögű, így mindkét fél oldalát tökéletesen bemutatja, a kételyeket, a homályokat és az aggodalmakat is. Akik jobban kedvelik az erotikát és a romantikát, azok sem maradnak parlagon, mivel bőven kapunk erotikus és vágyakozással teli pillanatokat, de hála Amanda jelenlétének megismerhetjük azt is, milyen ha az írónő negatív karaktert formáz és egyre többet és többet mutat meg magából. Ha szeretnétek egy igazán, meglepően belsőséges, mélységeiben rejlő, komoly, de egyben romantikus történetet olvasni, akkor az Összetört jövő a ti könyvetek.
 " - Nyugi, csak szórakozunk! Szeretlek! - suttogta mosolyogva a fülembe. Érdekes módon, egyáltalán nem zavart a kis játékuk."

"Az ajtóhoz érve hatalmas levegőt vettem, úgy nyomtam meg a csengőt. Arra gondoltam, hogy ő nyit ajtót, a nyakába ugrok és ölelni, csókolni fogom. Hosszú órának tűnt az a fél perc, amíg kinyílt az ajtó."

"Ki ez a lány, aki ekkora hatással van rám?"

"Ez a mai nap sokkal jobban összetört, mint eddig bármelyik, amióta Sam visszajött. Nehéz volt minden nap úgy bemenni az étterembe, hogy tudtam találkozni fogok vele."

" - Sam... én... - csuklott el a hangom és szorosan öleltem a nyakát. Mellkasunk összeért, éreztem szívének erős lüktetését. Finoman rázkódni kezdett a teste, hallottam ahogy sír, megszakadt érte a szívem. Szomorú voltam, hogy nem tudtam enyhíteni a fájdalmát. Vele együtt sírtam én is."




🛒 Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...