2021. február 7., vasárnap

Emily Hart: Az élvhajhász (A korona lovagjai 2.)


"Anthony Craven, Redcliff grófja már ifjúkorában is könnyedén vette az életet."

*

Anthony ​Craven, Redcliff ifjú grófja fiatalon vette át apja helyét a családfői székben. Nyugodtan, már-már unalmasan élte úri hétköznapjait, amikor is illetéktelen behatolót talált a dolgozószobájában. Ezen tettéért mindenképpen meg akarta leckéztetni a hölgyet, akiről azt hitte, már nem okozhat meglepetést neki. De a lányt nem olyan fából faragták, hogy egykönnyen megadja magát egy élvhajhásznak, bármilyen ellenállhatatlan is legyen. A grófot nem elég, hogy kikosarazzák, de ráadásul olyan dologba keveredik, ami a legmerészebb álmait is felülmúlja. 
Lady Elizabeth Dunn, Harington gróf idősebbik lánya már évek óta Redcliff gróf húgának a legjobb barátnője. Bár már a harmadik éve van a házasságszerző piacon, kérője mégsem akadt meglehetősen átlagos külső adottságai miatt. 
Ám egy délután, a szokásos látogatása alatt a Craven-házban oda téved be, ami számára tiltott terület. Holott beletörődni kényszerül a szülei által neki szánt sorsba, most mégis meginogni látszik a hite. Balszerencséjére pont abba az úriemberbe botlik bele lépten-nyomon, akit szíve szerint messziről elkerülne. 
Vajon Anthony fel tudja adni léha életét, hogy megfelelő partnere legyen Elizabethnek, vagy a rosszakarói meg tudják akadályozni ebben? És a lány képes lesz hinni a férfiban, vagy a számára kijelölt úton indul majd el?

Abban a megtiszteltetésben részesültem, hogy előolvashattam a nemsokára megjelenő új Emily Hart kötetet, ami A korona lovagjai második része és szoros összefüggésben áll a sorozat első részével, A becstelennel, ami már első olvasásra is nagy kedvenc lett. Innen is szeretném megköszönni az írónőnek a bizalmat és a lehetőséget!

Az élvhajhász a már megismert Anthony Craven és Elizabeth Dunn története, de nem egy egyszerű 19. században játszódó regényről van szó, hiszen van benne minden, ami egy jó könyvhöz kell. Romantika, szerelmi évődések, lehetetlen pillanatok, döntések, veszélyek és bizony érzelmek sokasága is. Már amikor A becstelent olvastam, akkor elkezdett érdekelni mi is van a háttérben Anthonyval és Elizabethtel kapcsolatban, hiszen már az első részben érződik a kettejük közötti szikrázó hangulat, a feszültség és a vágyakozás a másik iránt. Mindenképp úgy ajánlom ezt a részt olvasni, hogy előtte vegyük kézbe A becstelent, mert a nagy, teljes kép így lesz teljesen tiszta és világos előttünk. Nagyjából már tudtam, mire is számítsak ettől a kötettől, mégis képes volt meglepni és nem egy helyen azt éreztette velem, hogy nem tudok semmit és figyeljek, várjak türelmesen, mert bizony Az élvhajhász alatt nagy dolgok vannak születőben, s ez bizony a kötet végére be is igazolódott. Nagyon megszerettem nemcsak a cselekményt, de a karaktereket is, és azt hiszem egy újabb kedvencet avattam e kötet személyében, s nem is kérdés, várom e a többit, mert nagyon remélem, hogy mindenki megkapja a saját méltó könyvét és mindenki is majd a polcomon csücsülhet az őket megillető helyen, de azt hiszem nagyon előre szaladtam. Szóval, vissza a kötethez... 

Anthony már az első rész alatt megmutatja, hogy sokkal több minden lapul a felszín alatt, mint azt elsőre gondolná róla az ember. Érdemes nagyon odafigyelni rá, hiszen nem egyszer okoz meglepetést és a maga egyedi, férfias karakterével leveszi a női olvasókat a lábukról. Látszólag egy igazi élvhajhász, aki csak a testi gyönyöröknek él, akit nehéz komolyan venni, aki olykor csibészes, és nagyon sokszor ellenállhatatlan. 

Elizabeth ezzel szemben már az első kötetben úgy jelenik meg, mint Isabel barátnője, aki petrezselymet árul, de ő is jóval több ennél. Felelősségteljes, ha úgy hozza az élet, akkor képes áldozatokat hozni és a szerettei javára lemondani a saját boldogságáról és ha fájó szívvel is, de elfogadja a sorsát. Örültem volna, ha kicsit harciasabb, ha megoldásokat keresett volna a problémára, ha ellentmondott volna az apjának és, ha egy kicsit vagányabb lett volna. 

De emellett ahol kellett ott szókimondó, nem adja könnyen magát, nagyon hamar megkedvelhető és a személyiségével az olvasók is tudnak azonosulni. Tipikusan az a karakter, aki elsőnek nem tűnik fel, majd miután kiemelkedik a többiek közül, megmutatja az igazi énjét és vele együtt izguljuk végig az eseményeket. Nem titok, hogy a kötet középpontjában egy megállapodás áll, ami a kötet mozgatórúgója is. 

Minden egyes szál eköré a mozzanat köré épül, s az írónő ezáltal bemutatja azt is, hogy nem minden szép és jó, sosem volt az és talán soha nem is lesz, de minden kornak megvannak a maga hátulütői. Az elrendezett házasság, az áruba bocsátás és megvesztegetés kerül jobban előtérbe e kötet alatt, de a már megkezdett krimis szál sem vész homályba, annál inkább a háttérben mozog és akkor ereszti ki a karmait, amikor nem számítana rá az ember. 

Vannak benne bőven elgondolkodtató, magvas gondolatok is, de nem az a véresen komoly regény, amit nem lehet mosolygás nélkül végigolvasni, vagy aminek a végén azt érezzük, hogy megtört minket. Maga a cselekmény hol vidámabb, hol komorabb, de egy percig nem érzi azt az ember, hogy oda nem illő lenne. Nem egyszer kellett letennem, mert boldogsággal töltött el vagy szorítottam magamhoz, hogy én ezt bizony le nem rakom, mert épp egy olyan izgalmas részt olvastam, ami miatt hozzátapadtam. 

Ugyanúgy vannak erőteljesebb részek és gyengédebbek is. Van benne romantika, szerelem és vágyak is. Tettek, amik képesek mindent a feje tetejére állítani és tettek, amik akár visszájára is elsülhetnek. Nagyon élvezetes, olvasmányos, igazi függővé tesz és arra ösztönöz, hogy olvass, olvass és olvass. Nemcsak Anthony, de Elizabeth is tartogat meglepetéseket és egy percig sem hazudtolják meg magukat. 

Mellettük néhány mellékkarakter is szerepet kap egy-egy fejezet erejéig, s ezáltal nemcsak a szerelmesek története, de maga a sorozatot átfogó szál is szépen alakul és darabról darabra áll össze. A teljes kép még ezalatt a kötet alatt sem adja ki az egész képet, de ahogy haladunk előre A korona lovagjai sorozatban, úgy kapunk még több és több információt. Ehhez mérten a kötet is lépésről lépésre épül fel, hol begyorsul, hol pedig lelassul, de végig titokzatos és üde felüdülés egy nehéz nap után. Ezután a kötet után is csak azt tudom mondani, hogy az írónő nagyon szépen és precízen utána olvasott a kornak, mert felettébb élethű és el tudom képzelni, hogy azok az események, amiket megírt megtörténtek, és a karakterek is valós emberek voltak. Ha egy igazán jól megírt, szórakozó de ugyanakkor elgondolkodtató történelmi-romantikust olvasnátok, tiszta szívvel tudom ajánlani Az élvhajhászt, ami a címével és a borítójával ellentétben nem tömény erotika, annál inkább szépen megírt szerelmi történet két erős szív között. És harc az igazságért, a szerelemért és a teljesebb életért. Összességében úgy gondolom, hogy egy újabb csodát alkotott az írónő, ami tökéletes második rész, ugyanakkor kezdi kibontakoztatni a szemünk előtt a nagyobb képet is, ami még mindig nem világos előttünk, de egyre jobban közeledünk és egyre inkább állnak össze a kirakós darabjai. Ami magát a lezárást illeti, csak annyit mondanék, hogy wow és ide a harmadik résszel, mert nem bírok várni.
"Eldöntötte, hogy megmutatja a férfinak, nem annyira elveszett, mint ahogy azt ő gondolta. Elizabeth Dunnt nem olyan fából faragták, hogy bárki csak úgy átgázoljon rajta, mert éppen unatkozik."

" - Megsebzett! - tette kezét színpadiasan a szívére. - És én még azt hittem, engem akart meglátogatni."

"Ezt nem hagyhatja megtorlás nélkül. Vele senki sem játszadozhat, főképp nem egy tapasztalatlan csitri, Megsértették az önérzetét. és bár egy hölgyet nem hívhat ki párbajra, talál más módot, hogy elégtételt vegyen rajta."

"Bebizonyítja neki, hogy nem olyan alávaló gazember, ahogy azt Elizabeth hiszi róla. Megmutatja, hogy a szerelme tiszta és a legnemesebb szándékok vezérlik. És ha Elizabeth ezek után is elutasítja, ha ezt követően sem érez iránta semmit, akkor csendben odébbáll, de egy esélyt talán megérdemel a boldogságra."

" - Volt már fegyver a kezében, kisasszony, vagy inkább a szópárbajokat részesíti előnyben? - kérdezte Anthony halkan, pimaszul mosolyogva."

" - Nos, a petrezselymet áruló lányok előnye - tette szét a karját Elizabeth. - Mindent meg tudunk figyelni, mert láthatatlannak hisznek bennünket."



 🛒 Ha te is elolvasnád a megjelenés után ide kattintva megrendelhető!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...