2020. szeptember 27., vasárnap

J. L. Armentrout: Stay With Me - Maradj velem (Várok rád 3.)


"A Szexi Pasik Bandája körülvett. Sokan úgy hitték, a Szexi Pasik Bandája csak mítosz, a campuson terjengő legenda, mint a bálkirálynő, aki olyat trippelt LSD-n, vagy annyira túltolta a cracket, hogy kivetette magát a koli egyik emeleti ablakán."

*

A ​New York Times bestsellerszerző, aki korábban olyan könyvekkel jelent meg, mint a Várok rád és a Légy mellettem!, nem mindennapi történetet tár most az olvasó elé… egy fiatal nőről, aki megtanulja, hogy nem menekülhet a múltja elől – teljesen mindegy, milyen messzire szalad. 
 A huszonegy éves Calla nem sok mindent csinált eddig életében. Soha nem csókolózott, nem látta a tengert, és nem volt vidámparkban sem. Fiatalabb korában azonban olyan dolgokat élt meg, amiket egyetlen gyereknek sem lenne szabad. És még mindig hordozza azokat a testi és érzelmi sebeket, amiket többszörösen függő anyja, Mona hagyott rá – olyan titkokat, amiket nem oszt meg senkivel, még a legközelebbi barátaival sem. Azonban a biztonságos kis burok, amit Calla maga köré épített, egy nap darabokra hasad, amikor felfedezi, hogy anyja ellopta a főiskolai tanulmányaira félretett pénzét, ráadásul hatalmas adósságot halmozott fel a nevében. 
Kénytelen hát visszatérni a kisvárosba, amit annak idején örökre elhagyott. Amikor megérkezik az anyja kocsmájába, Monát sehol sem találja, megismerkedik viszont a száznyolcvan centis tömény érzékiséggel, Jackson Jamesszel, aki nem csupán a pultban áll, de nyilvánvalóan az egész kocsma lelke is. A szexi és lehengerlő Jax az első pillanattól részt követel magának Calla életéből, munkát ad neki, és segít felkutatni Monát. És ahogy Callára néz, abból egyértelmű, hogy legszívesebben fekvő helyzetben lenne együtt vele… Mielőtt azonban Calla ennyire közel engedné, még le kell győznie magában a múlt árnyait – és néhány alávaló embert is, akik azzal fenyegetik, hogy rossz vége lesz, ha nem keríti elő nagyon gyorsan az anyját.

Nagyon sokáig halogattam ennek a kötetnek az olvasását, de miután rendszereztem az olvasatlan könyveimet, úgy éreztem, hogy vonz, hogy azt akarja a Stay With Me, hogy vegyem le a polcról és vágjak bele. És kijelenthetem a legjobb döntést hoztam meg vele, hiszen imádtam. A sorozatból ez lett a kedvenc részem és nem bírom felfogni, hogy nem vettem előbb kézbe.

Calla története valamivel komolyabb, mint Cam és Jase sztorija, sokkal többet ad, mint eddig. Itt érik meg igazán az írónő, úgy érzem itt nyitja ki teljesen előttünk a szívét és itt ad egy hatalmas pluszt is a történethez. Maga a sztori akár lehetne klisés is, de nem az. Szerethető, könnyen olvasható, emésztésre váró regény tele első pillanatokkal, szerelemmel, veszéllyel és szexi, pikáns jelenetekkel. Mint azt már megszokhattuk ettől a sorozattól a középpontban az egyetemi élet és az egyetemisták állnak, viszont a Maradj velem alatt ennél jóval tovább megy az írónő. Egy nyarat ölel fel, ami mindent megváltoztat. A kötet középpontjában Calla áll, egy lány, aki fiatal kora ellenére sok mindenen ment már keresztül, sok olyan dolgon, amit az ellenségének sem kívánna az ember, mégis erős maradt, de nehezen oldódik fel, nehezen nyílik meg mások előtt és csak kevés embert enged közel magához. Aztán jön egy váratlan fordulat, kilép a komfortzónájából, visszatér a múltja helyére és fenekestül felfordul az élete. Jön Jax és minden eddigi elképzelése érvényt veszti. Nemcsak könnyen bele tudjuk képzelni magunkat Calla helyébe, hanem át is érezzük a megpróbáltatásait, az esetlenségét és tapasztalatlanságát. Régi emlékeket idéz elő bennünk, emiatt hol mosolygunk, hol pedig csak nevetünk magunkon, ahogy eszünkbe jutnak azok a bizonyos első alkalmak. 

A kötet valahol ártatlan, de valahol szókimondó is. Az írónő lépésről lépésre, egyre jobban bontakoztatja ki a cselekményt, s mire észbe kapnánk már teljesen elvarázsolt minket és nem bírjuk megállni, hogy ne tudjuk meg mi lesz Calla és Jax sorsa. Örülök, hogy Armentrout újra egy komoly témához nyúlt, hogy nem riadt vissza az őszinteségtől és a kötet végéig sikerült hitelesnek maradnia. Az érzelmi szál erős, nincs elkapkodva, ha kell akkor tombol, de ha arra van szükség lecsillapodik és szépen folyik a medrében. 

Az érzelmek valódiak, alá vannak támasztva, nincs egy kérdőjel sem bennem, hihető a cselekmény és hihető a karakterek közötti kémia, a közöttük lévő elektromos feszültség. A pikánsabb, szexibb jelenetek kifejezetten szépen vannak megírva, nem borzad el tőle az ember, nem megy át szexregénnyé, hanem a kötet elemévé válik, ami megerősíti és megszilárdítja a kapcsot a cselekmény és a karakterek között. 

Ennyit a szép részről, most pedig jöjjön a brutális valóság, amit az írónő beleszőtt. Drogok, pia, drogkereskedelem. Kemény téma befogadható köntösben. Kicsit sokkoló, de annál inkább valósabb kép az igazságról. Tetszett, ahogy nem aprózta el a részleteket az írónő, viszont ennek a szálnak a lezárása számomra gyenge. Igaz, előtte rettegéssel töltötte meg a lapokat, de nekem túl hirtelen ért véget és maradtak bennem kérdések ezzel kapcsolatban. 

De ettől eltekintve minden más a helyén van. Calla mellett Jax volt az, aki odatapasztott a lapokhoz, aki elérte, hogy ne tudjam letenni a kötetet, s hiába imádom Jase-t, Jax bizony kiütötte a nyeregből. Exkatona, aki harcolt, akinek múltja van és aki tökéletes Calla számára, hiszen két meggyötört lélek kiegészíti egymást és teljes egésszé válnak a másik által. Maga a cselekmény egyszerre bravúros, ha kell egyszerű, de kétség sem fér hozzá, hogy fenntartja a figyelmet. 

Nagyon nem erre számítottam a regénytől, mégis úgy érzem maximálisan megadta azt, amit tudott. Kicsit krimis volt, igaz, de ez csak hozzáad a kötethez, nem pedig elvesz belőle. Izgalmat és félelmet kelt, ugyanakkor ott az a plusz, ami megfog és nem ereszt. Hihetetlenül imádtam, kedvenc lett és jajj, nekem is kell egy külön bejáratú Jax, aki elfogad úgy ahogy vagyok, aki nem vájkál más múltjában, akinek te vagy a fontos és nem az milyen defektjeid vannak.

Összességében egy izgalmas, az írónő nevéhez hű sorozat következő elemét kaptam, szerelemmel, érzésekkel és valós, kemény dolgokkal átitatva. Kapunk egy kicsi drámát is, de hahó Jax miatt megéri. Egy szó mint száz, olvassátok el, ha eddig még nem tettétek és higgyétek el nem fogtok csalódni. Egy valamit sajnáltam csak, de ez az én defektem, hogy Jax gondolatait, szemszögét nem olvashattuk, végig Calla a narratíva és anyám, olyan gondolatai vannak, amiktől volt hogy hangosan felnevettem, vagy nagy egyetértések közepette bólogattam, hogy bizony csajszi, átérzem. Nagyon bele tudtam élni magam Calla karakterébe, kifejezetten különlegesre sikerült az írónőnek megalkotnia őt és ezért nagyon hálás vagyok neki. Mi nők, sose fogjuk elfogadni magunkat olyannak, amilyenek vagyunk és J. L. Armentrout bebizonyította a Maradj velemmel, hogy hiába vagyunk elégedetlenek, ha más számára mi vagyunk a tökéletesek, ha mi vagyunk az aki miatt reggel megéri felkelni és aki mellett este megéri álomra hajtani a fejet. Köszönöm Jennifer, hogy megírtad Calla és Jax sztoriját, s ezzel együtt azt is bebizonyítottad, semmi sem lehetetlen. Mindenki számára ott a boldogság kulcsa, csak észre kell venni.
"Lehet, hogy csőlátó leszek, és agyilag zokni, amint észreveszek egy jóképű pasit, de legalább ezt is megtudtam magamról."

" - Már megmondtam, hogy mellettem biztonságban leszel. Bármikor. Komolyan. Teljesen mindegy, hogy éppen milyen új élményt szeretnél átélni, mellettem biztonságban megteheted."

" - Komolyan mondom, te leszel a halálom, édes. Eskü. Soha nem voltál részeg. Soha nem jártál a tengerparton. De soha nem ettél almás pitét? Egypár dolgot már sikerült kihúzni a listáról, de azt hiszem, ma még egyet ki fogunk."

" - (...) Az egyik legszebb csaj vagy, akivel életemben találkoztam, és a sebek miatt mégis csúnyának érzed magad. Pedig ezektől még nem lesz kevésbé gyönyörű a mosolyod, a csodálatosan kék szemed és a fantasztikus segged."

" - Attól a pillanattól kezdve, hogy beléptél a kocsmába, Jax a szó szoros értelmében képtelen levenni rólad a szemét. Nagyon nyilvánvaló a dolog."



Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 16%-os kedvezménnyel!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...