2019. július 21., vasárnap

Rachel Van Dyken: A randiguru szárnysegéde (Szárnysegéd Bt. 2.)


"Sűrű fekete füst terjengett a nappaliban. Aki szerint jó ötlet volt füstgépet szerezni, és berakni egy izzadt srácokkal teli szobába, annak pokolra kéne jutnia."

*

A ​Szárnysegéd Bt. kettes számú szabálya: Soha ne mutasd ki, hogy mennyire akarod a másikat! 

Lex utálja Gabyt. Gaby utálja Lexet. Legalább kölcsönös az érzés, nem? Lex nem tehet mást, igyekszik túlélni azokat a heteket, amikor kiképezi Gabyt a Szárnysegéd Bt. munkatársává, és kész. Igen ám, de miután elkezdenek együtt dolgozni, majd’ szétveti őket a szexuális feszültség. Lex nem tudja eldönteni, hogy megfojtsa a lányt, vagy felrakja a legközelebbi strapabíró asztalra.

Gabynak van egy titka. Egy olyan dolog, amit nemcsak a legjobb barátja, de az ellensége elől is titkol. A határok lassan elmosódnak. Lex egyre kevésbé az a gazfickó, akinek Gaby tartotta, és… kezd valami egészen mássá alakulni az, ami köztük van. Gaby mindig is utálta, hogy kicsit vonzódik Lexhez – egyetlen informatikus hallgatónak sem szabadna ilyen jó testének lennie, és ilyen jól kinéznie szemüvegben –, mert „Lex Luthor” egy gonosz nőfaló. Veszélyes. Gabynak távol kellene tartania magát tőle. Nagyon-nagyon távol… De hát mindig is vonzotta a veszély.

Mi van akkor, ha kezdesz beleesni az ellenségedbe?

Miután elolvastam a Szárnysegéd Bt. első részét egyből akartam a másodikat is, s nem is kellett olyan sokat várjak rá. Az biztos, hogy jóval többet kaptam, mint amire számítottam és nemcsak kikapcsolódást nyújtott a regény, de rá is világított az életemben bizonyos pontokra, amiket eddig vagy nem akartam észrevenni, vagy pont nem érdekelt eléggé, hogy rá koncentráljak.

Jó néhány helyen olvastam már, hogy a második rész mennyivel jobb az elsőnél és, hogy mennyivel felülmúlja azt. Kételkedem ebben, de igaznak bizonyult, hiszen faltam a sorokat, minden egyes szavát a könyvnek ittam és imádtam. Alig bírtam letenni. Teljesen függő lettem és eldöntöttem, hogy nekem nemcsak hogy kell egy Lex, de már van is az életemben csak eléggé fel kell idegesítsem ahhoz, hogy ez neki is feltűnjön. Emiatt is lehet, hogy elfogult vagyok a kötettel szemben és ez is lehet az oka, hogy teljesen bele tudtam élni magam a szereplők helyzetébe és minden kétely és vallomás az én gondolataimat is elvarázsolták. Hihetetlen, hogy mit művelt velem az írónő olvasás közben. Szó szerint vigyorogtam és alig vártam, hogy leteljen a munkaidőm, hogy tudjam olvasni és, hogy újra és újra átéljem azt a szexuális feszültséget, azt a halálosan fenyegető zónát, amit A randiguru szárnysegéde okoz. Egyszerre vicces, felemelő, lebilincselő, egyedi, szexi, pikáns, veszélyes, karakteres és megkapó. Ritkán mondok ilyet, de azt hiszen, hogy ez az eddigi legjobb Rachel Van Dyken kötet, amivel valaha dolgom volt és, ha jól számolom ez az ötödik regénye amihez szerencsém van. És ahogy halad az idő, ahogy egyre több könyve kerül a kezembe egyre jobb és jobb történettel, karakterekkel és alapszituációval áll elő az írónő, ami nemcsak hogy felrepíti a toplisták élére, de ott is tartja őt hosszú ideig. 

A randiguru szárnysegéde egyszerre felüdülés és szembesítés is. Nemcsak forró karakterekkel, de veszélyes helyzetekkel, beszólásokkal,jó nagy adag adok-kapokkal és hormonális túltengéssel fűszerezi meg a már így is csípős és fűszeres sztorit. Bevallom az elején kicsit tartottam a kötettől, hogy mit is fogok kapni tőle, hiszen Ian és Blake sztorija alatt is az érdekelt a leginkább, hogy mi lesz Gaby és Lex sorsa úgymond és, hogy meglépi e azt az írónő, hogy megpróbálja őket összehozni. 

Felettébb örülök, hogy megpróbálta és minden akadály ellenére is úgy megírta ezt a regényt, hogy szerethető legyen, de azért a ragacs, a beszólások és a kétes, vagy éppen izgató, izgalmas helyzetek is helyet kapjanak. Nagyon jól ötvözi a baráti viszonyokat és a szerelem kialakulását is. Sokáig nem hittem benne, hogy a vágyakozás és a szexuális feszültség képes e tovább lendíteni a cselekményt a megfelelő irányba, de Rachel minden várakozásomat felülmúlta. 

Nagyon gratulálok neki. Ezennel Lex és Gaby lett a kedvenc könyves álompárom. Visszatérve a cselekményre. Maga a szókincs gazdag, fordulatos, szókimondó és még a magyar fordítás sem vett el belőle semmit, mivel szép a nyelvezetünk meg minden, de azért az eredeti hangsúlyt és dinamikát nehéz utánozni, de a fordító is pompás munkát végzett és büszkén mondhatom, hogy igen, vannak még jó fordítások is.

Lex és Gaby mellett a már megismert páros életébe is betekintést kapunk, s azt kell, hogy mondjam nemcsak a magyar olvasóra, de sok más nemzet olvasóira is hatással vannak a Szárnysegéd Bt. kötetei, hiszen tegye fel a kezét az, aki nem gondolkodott még el azon, hogy milyen jó is lenne, ha nemcsak a sorok között, de a valóságban is létezne ez a cég. S ha már szóba kerültek a karakterek és a valósággal való kapcsolat. A főszereplőink hús-vér emberek, akik ugyanolyan problémákkal küzdenek, mint mindenki, nincs szupererejük, nem főgonoszok, mint azt Lex szeretné és ugyanolyan érzéseik vannak, mint neked vagy éppen nekem. Ez a kézzel foghatóság az, ami számomra igazán feltette az i-re a pontot. Lex egy informatika zseni, azaz egy totális kocka, de mégis szexi. Gaby meg akár a szomszéd lány is lehetne, kedves, önzetlen, de ha kell előbújik a vadmacska, aki úgy elküld a sunyiba, ahogy azt kell. Nagyon együtt tudtam vele érezni és minden problémája érthető és valós volt a számomra. Ő a szomszéd lány, mégis egy darabja belőlem van. Imádtam a karakterét, a szócsatákat és azt a habitust, ahogy Lexszel kapcsolatban viselkedett.
"Kis híján elhánytam magam, amikor kimentem a szobából, aztán le a lépcsőn. Rá sem néztem az emberekre, magam mögött hagytam a bulit és az egyetlen lányt, aki valaha megkísértett... hogy többet akarjak."

" - Ne biztass, Gaby! Tudod, mit jelent ez  mozdulat, és már így is eléggé kivagyok, hogy lefektesselek az asztalra, és elvegyem, ami jár."

"Ha a kosarak itt a kiselefántok, akkor a közöttünk lévő szexuális feszültség egy rohadt dinoszaurusz."

" - Azt a rohadt...! - tört ki Lexből a nevetés. - Megtaláltam a kriptonitodat, Supergirl?"

"Carlie aranyos volt, sőt még szép is. Összeállt bennem a kép: nem számít, hogy szerintem egyes,  nullás, hatos vagy ötös... kit érdekel? Csak az a lényeg, hogy Mark számára tízes, a legjobbak legjobbika, és őt akarta."



Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 16%-os kedvezménnyel!



"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...