2019. július 13., szombat

J. K. Smith: Csak a tested érdekel


"Fáradt vagyok. Rettenetesen fáradt. Hogy mióta? Fogalmam sincs. Nem figyeltem a napok, hetek, hónapok, esetleg évek múlását."

*

Hidvégi ​Bora titkárnő egy nagy építési vállalatnál. Vőlegényével, Péterrel él együtt egy hazug kapcsolatban. Csak a végső lökést várja, hogy kiléphessen abból a börtönből, ahová évekkel ezelőtt bezárta magát. Tokodi Zsolt Bora főnöke, a cég igazgatóhelyettese. Arrogáns, egoista, gazdag aranyifjú, akinek van egy titka, amiről senki sem tud… Mindkettejüknek éppen kapóra jön a céges kiküldetés Skóciába. Zsolt szándéka, hogy egy olyan kolléganőt vigyen magával, aki cseppet sem kelti fel a figyelmét, így a titka rejtve maradhat, Borának viszont konkrét tervei vannak Zsolttal: barátnői tanácsára nőcsábász főnökével akar bosszút állni folyton hűtlen ex-vőlegényén. Zsolt és Bora között már az úton átrendeződnek az erőviszonyok, megkezdődik a csatározás, aminek nem várt eredménye lesz. Vajon egy váratlan baleset közelebb viszi a két embert egymáshoz, vagy minden visszatér a régi kerékvágásba? A szerelem képes átformálni a férfi személyiségében nyomot hagyó gyerekkori sérüléseket, vagy erősebbnek bizonyul Zsolt makacs védekező mechanizmusa a sérthetetlen macsó szerepének fenntartására?

A Szerelem hirdetésre című regényéért Aranykönyv-díjra jelölt J. K. Smith legújabb könyve – amelyben az írónőtől megszokott jellegzetes humor találkozik a mélyebb érzelmeket is megmozgató szálakkal – ezekre is megadja a választ a romantikát és kalandot kedvelő olvasóknak.

Akik követik a blogot, azok már tudhatják, hogy mennyire szeretem az írónő munkásságát. Azt, hogy önfeledt, humoros, romantikus és szeretnivaló történeteket ír hétköznapi emberekkel, s ezáltal kézzelfogható és valódi, erővel bíró sztorikat ad ki a kezei közül. A Csak a tested érdekel ettől egy picit más, egy új vonal első szárnypróbálgatása. Ugyanúgy megvan benne az a varázs, amit Judit a lapokra varázsol, mégis erősebb és komolyabb a történet és a karakterek jelleme is.

Bevallom őszintén egy kicsit féltem, hogy mit is fogok kapni ettől a történettől, mivel az írónő is mondta, hogy kicsit más, mint az eddigiek. Az újulás nem minden esetben célravezető és ha őszinte akarok lenni hiányoltam azt az igazi J. K. Smith feelinget, de ettől függetlenül nagyon közel került a szívemhez Bora és Zsolt története. Eddig olyan köteteket kaptunk, ahol adott volt a magyar vonal, de mellette valami nemzetközi irány is erős volt. Na most ez a nemzetköziség elröppent és igazi virtuóz hazai ág vette át a helyét. Amit én hiánynak érzek az mások szerint fejlődés, és igen az első megjelent kötet óta baromi sokat fejlődött Judit. A Szerelem hirdetésre az első igazi kötete, ami elvarázsolt és ahogy haladtunk előre úgy a fejlődéssel együtt egyre jobban megszerettem azt a stílust és gondolatvilágot, amit az írónő képvisel. Ezt az új irányt még szoknom kell, de nem zárkózom el előle, mivel nagyon jókat nevettem és igazi élvezet na meg kikapcsolódás volt olvasni a sorokat. Nehéz elengednem a megszokottat, de ha ebbe az irányba haladunk tovább azt hiszem nagyon is fogom szeretni és élvezni az új köteteket is. Maga a sztori nem alakul valami fényesen, sőt ha úgy nézzük eléggé elszomorító és amíg ezeket a sorokat olvastam magam is letargikus állapotba kerültem. Annyira hatással volt rám, hogy azt nem hiszem el. 

Eddig is valamilyen szinten hatással voltak rám Judit írásai, de a Csak a tested érdekel alatt éltem át azt a teljes átszellemülést, ami ahhoz kell, hogy teljes egészében átéljem a történetet és a kusza szálakat. Az utazás és egy új vidék, vagy éppen ország felfedezése sem maradhat el. Skócia. Sokaknak az Outlander sorozat jut róluk eszükbe, és igen láttam az utalást és meg is mosolyogtatott, de jóval többről szól az az ország, mint két nép összecsapásáról és ennek következményeiről a mai világra. 

Zöldellő mezők, elképesztő táj, sós víz, tenger a megnyugvás állapota. Ezek mind-mind fontos tényezői, szinte én is ott voltam, még akkor is, ha csak képzeletben. Maga az alapszituáció teljesen hétköznapi, mégis van benne valami, ami már az első perctől kezdve birizgálja az olvasó képzeletét. 

Adott egy titkárnő, aki saját maga árnyéka és egy igazi alfahím főnök, akit csak a kaland és a szex éltet, de ezek mind-mind felvett tulajdonságok, amikre az írónő rá is világít, s betekintést enged a lepel alá, ahol is nemcsak feltárja a karakterek valódi személyiségét, de a problémák és az eltitkolt információk is napvilágra kerülnek, s innentől kezdve lesz úgy igazán érdekes és szórakoztató, s néhol elgondolkodtató vagy éppen szívét tépő a cselekmény. Szókimondóságban és egyediségben nem szenved hiányt az egyszer biztos. 

Hol önfeledt, hol pedig sötét vagy épp titokzatos a regény, de az biztos, hogy a romantika és a vágy teljes mértékben átjön és úgy tölti meg a lapokat élettel és ragaszkodással, mint ahogy egy új családtag érkezése. A karakterek nem egyszerűen egyéniségek, hanem annál jóval többek. Nem elég a felszín alá belesni, meg kell ismerni őket és megérteni a gondolkodásukat és az észjárásukat.

A sztori maga lendületes, dinamikus, lehengerlő, néhol szomorú és letargikus, de a humor és a sajátos világszemlélet megszínesíti a lapokat és életét csempész a rideg főnök és a belenyugvó szürke titkárnő életébe. Nagyon jól szórakoztat, kikapcsol és még gondolkodásra és odafigyelésre is ösztönöz. Nem engedi, hogy megszabaduljunk tőle, hiszen még olvasás után is ott kattog az agyunkban, hogy oké, ez mind szép és jó, de egyszerre miért csak egy kötet jelenik meg J. K. Smithtől?? Annyira imádom a stílusát és igaz, hogy volt hiányérzetem mégis, még többet és többet akarok. Újra át akarom élni a kétséget, a magunkra találást és azt a légkört, amit a Csak a tested érdekel alatt éreztem. Egy új vonal mely keveredik a régivel csak olyan dolgokat szülhet, ami megindítja a lavinát és addig nem áll meg, amíg még legalább nem élem át újból és újból az érzelmeket és azt a hullámvasút érzést, ami a lapok között bujik6meg és hol leránt a mélybe, s hol felrepít a fellegek közé.
"Vegetálok, mint egy cserepes virág, amire minden alkalommal egyre kevesebb vizet öntenek, de mindig kap annyit, amennyitől még épp nem szárad ki."

" - Becserkészed a nagyvadat, az alfahímet, vagy hívd, aminek akarod - csatlakozik Zitához Bogi is. - Nem találsz jobb alanyt nála."

"Ő nem az én problémám. Az ott a parton nem az én problémám. Nem tartozom felelősséggel érte. Magamra és a munkámra kell koncentrálnom. Ezért jöttem ide. Bora csak eltereli a figyelmemet."

" - Csak ami számít. Azt, hogy sokat jelentesz neki, és hogy te valahogy más vagy. Erős, csupa szív, és akaratos, mint egy öszvér - nevet fel a rövid összefoglaló után."



Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 25%-os kedvezménnyel!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...