2019. június 14., péntek

Tomor Anita: Sugar Daddy


"Szeretem az egyéjszakás kapcsolatokat. Van bennük valami izgató, valami, ami elfeledteti velem a szürke hétköznapokat."

*

Lily ​egyetemre jár. Semmi más vágya nincs, csak az, hogy lediplomázzon végre és elkezdjen dolgozni. A lakbéren túl nem futja neki másra, nem költ luxusra, sem Louis Vuitton táskákra. Lottit, a barátnőjét viszont csak a Louis Vuitton táskák érdeklik. A régi pasija visszament Ausztráliába, ezért most új Sugar Daddyre vadászik, aki némi viszonzásért cserébe biztosít neki lakást és drága holmikat. Lilytől idegen ez az életforma, kirázza a hideg attól, hogy pusztán érdekből legyen együtt valakivel. Lottinak mégis sikerül valahogy rábeszélnie, hogy menjen el vele a bárba, ahol a potenciális jelöltekkel találkozik. Logan az a típusú pasi, aki tudja, mit akar. Ez azon a napon is így van, amikor ebédelni megy, és a mögötte lévő asztalnál fültanúja lesz két barátnő beszélgetésének. Gazdag, nagyon gazdag, és piszkosul jóképű. Épp olyan pasi, akit az egyikük keres. Neki viszont a másik lány kell. Ajánlatot tesz Lilynek, felkínálja, hogy lesz a Sugar Daddyje, ha beleegyezik, hogy lefekszik vele. Nem egyszer, hanem rendszeresen. A szabály egyszerű: megkap mindent, amíg vele van, de más pasival nem jöhet össze. Lily legszívesebben visszautasítaná, de Logan nem hagyja, hogy nemet mondjon. Vajon meddig tartható fenn egy üzleti ajánlat? És mi van, ha közben beleszeretsz a másikba?

Tomor Anita új regénye egyszerűen szenzációs. Magával ragadó és letehetetlen csakúgy, mint az előzőek, az Álmodtam már rólad, a Helló újra, kedves exem! és a Nyolc éjszaka. Súlyos függőséget okoz!

Tomor Anita azok közé a magyar írónők közé tartozik, akiknek minden egyes regényét olvasni kell, hiszen szórakoztató, kellemes, romantikus, kalandos és nem mindennapi történeteivel elvarázsolja az olvasókat. Eddig sem csalódtam benne és ezek után sem valószínű. A Sugar Daddy már jóval a megjelenés előtt felkeltette az érdeklődésemet, s nemcsak a címe miatt, hanem amiatt is, mert baromira kíváncsivá tett.

Sokan vannak akik tudják, hogy mit is jelent a Sugar Daddy kifejezés, de azoknak akiknek még új a fogalom itt egy kis gyors talpaló. Gazdag pasik, akik azért látnak el Sugar Babyket ajándékokkal, lakással, autóval, csinos és drága ruhákkal, utazással hogy amikor kedvük szottyan szexeljenek velük kötöttségek nélkül. Tipikusan a Sugar Daddyk mással is létesíthetnek kapcsolatot, míg a Sugar Babyknek csak a Daddy van. Legalábbis én így értelmezem a fogalmat. Maga a téma nemcsak kényes, de merész húzás is volt, hiszen sokan elítélik ezt a lét formát, ezt az életvitelt és nem nyitnak az újdonságok felé, de a címmel ellentétben nem is igazán a Sugar Daddy fogalmon van a hangsúly, s Anita megint megcsinálta azt, hogy csak úgy sodródtam az árral és minden előzetes fenntartásom megszűnt olvasás közben. Nem úgy olvastam, hogy ott a Sugar Daddy és a Sugar Baby, hanem úgy, mint Logan és Lily egymásra találását, azt hogy hogyan is kezdődik a közös életük, az egymásra találásuk. Maga a regény nagyon pörgős, valósághű, a leírások és a helyszín bemutatások még mindig a kedvenceim és teljesen olyan érzésem volt, mintha én is jelen lettem volna, én is ott sétáltam San Francisco utcáin, az óceán, a természet szépsége mind megjelentek a lelki szemeim előtt és az a vizualitás amit átad az írónő a regényével utánozhatatlan és megunhatatlan. 

Nem győzöm hangsúlyozni, hogy milyen érték is lapul az ő sajátos úti beszámolóiban, hiszen minden egyes regény helyszínt egy-egy utazása inspirálja, s ezáltal ha nem is testben, de lélekben mi is részesei lehetünk és megismerhetjük azokat a csodás helyeket, ahova Anita elutazik a családjával. Minden egyes írását repesve várom, s ez most sem volt másképp. 

Eddig is imádtam amit alkotott, de most, a Sugar Daddy alatt érzem azt, hogy ez az én regényem, mivel Loganbe egy olyan személyt látok, aki nagyon közel áll a szívemhez, s igaz, hogy csak a levakarhatatlanságában és a pimaszságukban hasonlítanak, mégis emiatt egy olyan plusz adott a regény, amit sohasem fogok elfelejteni. A cselekmény is oldalról oldalra építi, néha aztán rombolja a történet vázát, de az erős alap végig megmarad. 

Maguk a karakterek már megérnek egy misét, hiszen Logan, a gazdag macsó, aki mindenkit és mindent megkao, amit csak akar igazi akadályba ütközik Lily James meghódítása közben, hiszen egy igazán makacs, talpraesett lány jelenik meg a személyében. Maga a regény erős, karizmatikus és a karakterek csak még jobban megerősítik ezt a tényt. Nehéz úgy olvasni, hogy közben semmilyen érzelmet nem vált ki az emberből, mivel szórakoztató, érzelmes, vicces, vidám, szenvedélyes, kekeckedős de nagyon is szerethető regénnyel van dolgunk. 

Az adok-kapok szituációk teszik igazán feledhetetlenné. Nem győztem letörölni a vigyort a képemről olvasás közben, nehogy hülyének nézzenek buszon, hogy én mégis mit olvashatok, hogy ilyen jó kedvem van. Akik úgy olvasnák a regényt, hogy rossz kedvük van azoknak tuti, hogy a regény végére semmi bajuk nem lesz, hiszen kedély javító, igazi boldogság bomba ez a regény minden egyes sorával és bekezdésével.

Terjedelmét tekintve nem hosszú, viszont nagyon sok minden történik benne, elég teret kap a kibontakozásra, a karakterek, az alapszituáció és a helyszín megismerésére. Főleg a kötet eleje nagyon szórakoztató, s ahogy haladunk egyre inkább a vége felé úgy lesz egyre komolyabb és valóságosabb a kötet, s maga a cselekmény is. Az különösen tetszett, hogy két szálon fut, hogy Logan olyan csibészes, olyan perverz és ami a szívén az a száján. Nem egy-két boldog percet sikerült szereznie a személyiségével és a karizmatikusságával. A másik extra dolog, ami kedves volt a szívemnek az a magyar vonatkozás. Az egész regényre nézve talán ez az eddigi legjobb Tomor Anita regény és örülök, hogy lehetőségem nyílt kézbe venni és olvasni, viszont mi ez a lezárás?? Folytatást kiált magáért. Nemcsak, hogy Lily és Logan párosa nem volt elég, de Josh és Lotti is rendesen felkeltették az érdeklődésemet. Várom a következő Sugar Daddyt és Lottiék sztoriját is. Remélem nem kell sokat várni rájuk. Egy baj van csak Anita regényeivel, a befejezés utáni űr, amit csak egy újabb Tomor Anita regénnyel lehet kitölteni.
" - Nincs olyan pasi, akinek ne kellene. Sőt, mondok jobbat, ha megismered, neked sem egy éjszakára fog kelleni."

" - Mert ha most igent mondasz, az lesz életed legjobb döntése! Belém fogsz szeretni és többé soha nem fog más pasi érdekelni. Gyere el velem holnap vacsorázni!"

" - Nekem te kellesz, nem a pénzed! - súgta a fülembe, majd elfordult és kiszállt a kocsiból. A szememmel egészen addig követtem, amíg be nem ment a könyvesboltba."

" - De! Pontosan rá gondolok! Ha abban a korban élnénk, amelyben a Trónok harca játszódik, és ha persze rajtam múlna, én őt is simán lefejeztetném, mert téged kerülget folyton."



Köszönöm Tomor Anitának a könyvpéldányt! Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 10%-os kedvezménnyel!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...