2019. június 19., szerda

Tomor Anita: Még mindig rólad álmodom (Álmodtam már rólad 2.)


" - Valamikor a régmúlt időkben, emberi időszámítás szerint a XVI. században, mikor Angkort a környező hatalmak támadása fenyegette, és a puszta léte is veszélybe került, az itt élő emberek találtak egy ösvényt, ha úgy tetszik, egy átjárót, amely elvezetett egy titkos helyre, mely védve volt mindentől, ahol biztonságban élhettek."

*

Mit ​kezdesz az életeddel, ha egy nap felébredsz, és minden, amiről azt hitted, a valóság, arról egyszer csak kiderül, hogy csupán egy álom volt?
Liv egy hajón ébred, és úgy érzi, napok, sőt hetek teltek el egyetlen éjszaka alatt. Tisztán emlékszik az álmára: Kambodzsára, a régészkedésre, a különleges világra, ahol megannyi kalandban volt része, és ahol igazán beleszeretett Davidbe, a pasiba, aki mellett most felébredt. David azonban nem emlékszik arra, hogy milyen veszélyes kalandokban vettek részt együtt, és arra sem, hogy az életét adta volna a lányért, hogy megmentse.
Aztán különös dolgok kezdenek történni. David elmegy, Livnek pedig indul a gépe Kambodzsába. Ázsiába érkezve Livre egyre gyakrabban tör rá déja vu érzés, minden olyan ismerősnek tűnik számára, minden olyan, mintha már megtörtént volna egyszer. Csak David nincs ott vele. Livet nem hagyja nyugodni a gondolat, hogy valami nem stimmel, és keresni, kutatni kezd Angkor romjai között, míg utat nem talál egy másik világba, ahol álmában járt már egyszer. Méghozzá Daviddel. Innentől kezdve egy újabb kaland veszi kezdetét. Vajon Liv és David újra egymásra találnak? Vajon a hazugságok és a titkok megváltoztatják az érzéseiket?
A nagy sikerű Álmodtam már rólad című regény folytatása megérkezett! Tomor Anita, a Helló újra, kedves exem! és a Nyolc éjszaka szerzője újra elkalauzol minket Kambodzsába, és egy olyan világba, ahol bármi megtörténhet.
Meglepetésekkel teli, szenzációsan jól felépített történetet kapunk, oly sok izgalommal, szerelemmel és szenvedéllyel fűszerezve, amely egész egyszerűen lebilincseli az olvasót. Ez a könyv garantáltan rabul ejt!

Az egész Tomor Anita könyvek iránti szeretetem az Álmodtam már róladdal kezdődött és el sem hiszem, hogy végre itt van a kezembe a folytatás és megtudhatom, hogy hogyan is alakul Liv és David sorsa. Anno amikor először olvastam a végével kapcsolatban nagyon sok kérdés merült fel bennem, teljesen letaglózott, hogy olyan hamar véget ért, de úgy hiszem, hogy minden várakozásomat felülmúlta a Még mindig rólad álmodom.

Ahogy elkezdtem olvasni a regényt úgy ugrottak be az első kötetben történtek, s igaz, hogy nem most volt, hogy a kezembe vettem, mégis minden egyes részlet, ami fontos vagy ami rejtett az eszembe jutott és a második kötet alatt is teljesen elvarázsolt az a világ, amit az megalkotott. A már megszokott könnyedség és kalandos cselekmény most sem hagy unatkozni, de ez jóval másabb, mint az eddigi Tomor Anita kötetek, ugyanis a saját tapasztalatok mellett mágiával, varázslattal és egy elképzelt világ romjaival fűszerezi a kötetet. Nem egyszerűen egy belevaló kalandba invitál minket, hanem a memóriánkat és a józan eszünket is próbára teszi. Maga a kötet eleje sokkoló, ledöbbentő és egyáltalán nem számítottam rá, hogy így fog folytatódni. Igazából halvány lila gőzöm sem volt arról, hogy merre fog vezetni a cselekmény, hogy mi lesz a sztorival, mivel egy olyan lezárást kapott az első kötet, ami kétségeket ébresztett bennem, de ahogy elkezdtem olvasni ez egyből elszállt és átadta a helyét az izgalomnak és a várakozásnak. Sokat vártam rá, de minden egyes várakozással töltött perc megérte. Anita az az egyik olyan írónő, akinek a regényei nemcsak új helyekre visz el, de teljes mértékben elkápráztatnak és nem unom meg őket. Minden egyes befejezett kötettel egyre nő a kíváncsiságom, hogy mi lesz a következő, s ez a Még mindig rólad álmodom alatt is maximálisan így volt. A cselekmény egyben varázsol el és tölt el kételyekkel, várakozással és izgalommal. 

Újra élhetünk már megtörtént eseményeket, megtörtént pillanatokat, de ezek is olyan izgalmasan vannak megírva, hogy egy percig nem unatkoztam. Maga a cselekmény végig moziszerűen a lelki szemeim előtt pörgött le és nem bírtam pislogni a nagy csattanóknál. Kicsit más mint az eddigiek, mégis nagyon "tomor anitás". Kellően egyensúlyozik benne a valóság a képzeletbeli eseményekkel és a kitalált helyszínekkel, világfelépítéssel. 

Igaz, hogy maga Indora kitalált helyszín, mégis olyan mintha valós lenne és igenis elképzelhető, hogy ott lépkedjünk a romok között. Maga az ásatás világa, Kambodzsa olyan egzotikum, ami miatt már megéri, hogy elolvassuk a regényt és magunkba szívjuk a tudást, hiszen nemcsak a helyzetleírásokban profi az írónő, hanem a történelmi, száraz tények izgalmas és érdekes közlésében is. Egy szó, mint száz, nagyon megérte a várakozást és még nagyon szívesen olvastam volna tovább is. 

Maguk a karakterek igazi egyéniségek, akiket nem szabad lebecsülni, akik sok meglepetést tartogatnak és akiknek a jelleme hűen tükrözi a cselekmény világát és a mondanivalóját is. Hihetetlen, hogy egy-egy utazás milyen mozgatórugó is tud lenni, hiszen Kambodzsa csodás világa az, ami megihlette Anitát és, ami nemcsak az ő szívét, de olvasók millióit is rabul ejtette. 

Páratlan közlésmód, egyedi stílus, megkapó emberi sorsok és fordulatok. Gyengéd érzelmek, szerelem, kaland, vakmerőség. Ezek a kifejezések mind uralják a kötetet és úgy rángatják a szálakat, hogy közben észre sem vesszük az idő múlását, s mire felocsúdnánk már be is fejeztük a regényt. Amellett, hogy szórakoztat újat is mutat, hiszen nincs egy olyan vonal, megmozdulás, ami mögött ne lenne mögöttes tartalom vagy éppen hátsó szándék. Nemcsak a történetet, de a mellék karaktereket is nagyon megszerettem. Kezdve Alice-szel és Andrew-val, de az emberek között is lapulnak igazi igazgyöngyök, akik megérdemlik a figyelmet. Ami nagyon megmaradt bennem, mint pozitív élmény az az volt, hogy olyan szinten tárja elénk az ásatás helyszínét és a munkafolyamatot, hogy olyan volt, mintha én is ott lennék. Emellett végig izgultam az egész cselekmény, mivel néhol veszélyes vagy éppen kétséges a történet kimenetele, mégis minden egyes kétségben töltött pillanat megérte és már tűkön ülve várom a folytatást, ami egyben le is zárja a trilógiát.

" - Ha két ember összetartozik, az rögtön látszik. Nektek még dolgotok van együtt! És még egy jó tanács: a látszat csal, ne higgy el mindent, amit látsz vagy hallasz! Csak a megérzéseidre hallgass! Ne bízz senkiben! Bárki bármikor bármiről hazudhat."

" - Azért, mert én tényleg komolyan beszéltem a múltkor. Számomra te egy nagyon értékes barát vagy, de nem akarok ennél semmi többet tőled! Nem szeretnék a barátnőd lenni! - hadartam, hogy még idejében eljussanak a szavak a tudatáig."

" - Az exek már csak ilyenek. Sosem adják fel - húzta jó széles vigyorra a száját. Kis híján eldőlt az egyik bőröndje, ő meg majdnem átesett rajta. Vicces látvány volt, ahogyan ott szerencsétlenkedik a csomagokkal."

" - Egy nő nagyon tud haragudni, de nagyon tud szeretni is. Ha szeret téged, képtelen lesz elszakadni tőled, hiába akarja."



Köszönöm Tomor Anitának a könyvpéldányt! Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 20%-os kedvezménnyel!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...