2020. október 13., kedd

Sarina Bowen & Elle Kennedy: Us - Mi (Him 2.)


"Vancouver gyönyörű város, de alig várom, hogy leléphessek innen."

*

Vajon ​a kedvenc hokisaid veretlenül zárják az első közös szezonjukat? 
Az NHL-ben töltött első öt hónap igazi sikersorozat Ryan Wesley-nek. Sosem volt még ilyen boldog: nappal a profik közt játszik, esténként pedig a szerelme várja otthon – Jamie Canning, a gyerekkori legjobb barát, aki ma már a párja. Csak egy dolog árnyékolja be az idillt: élete legfontosabb kapcsolatát titokban kell tartania, máskülönben a médiafelhajtás könnyen derékba törheti a sportolói karrierjét. 
Jamie tiszta szívből szereti West, de gyűlöli a bujkálást. Nem ilyen életet képzelt el magának, és az állandó titkolózás kezdi megbosszulni magát. Új munkája sem éppen úgy alakul, ahogy remélte, de tudja, hogy Wesszel az oldalán képes lesz túllendülni a nehézségeken. Szerencsére ott van nekik a lakás, ahol zavartalanul együtt lehetnek. Vagy mégsem? 
Amikor Wes legkotnyelesebb csapattársa beköltözik az emeletre, félő, hogy a gondosan felépített hazugságváruk bármelyik percben összeomolhat. Vajon Wes és Jamie nagypályás kapcsolati rutinja képes megbirkózni a külvilág fenyegetéseivel? 
Figyelmeztetés: a könyvben szerepelnek szexjelenetek, egy vibráló fotel, távszex, és kiderül, hogy a hokijátékosok a zöld összes árnyalatában dögösek.

Az idei év egyik legjobban várt regénye, na jó nem, mert csak nyár óta várom, akkor olvastam az első részt, de azóta tűkön ülve vártam, hogy megjelenjen, aztán ahogy előrendelhető lett, le is csaptam rá. Szenvedélyem a hoki, és Wes-Jamie párosa, nem is volt kérdés, hogy akarom a kötetet most es mindörökké. Már most biztos vagyok benne, hogy nemcsak egyszer olvasós lesz, hiszen megvan benne minden, amit imádok. Humoros, szexi, erotikával túlfűtött igazi hokis románc M/M tálalásban.

Próbáltam kicsit húzni a kötet olvasását, de csúnyán kudarcot vallottam. Ha jól számoltam 4-5 óra alatt végeztem ki a kötetet és minden egyes ráfordított időt maximálisan megért. Imádtam, talán egy kicsivel jobban is tetszett, mint az első rész, de nagyon rövid volt, annyira olvastam volna még tovább. Előre szeretnék mindenkit figyelmeztetni, hogy erősen fangörcsöt kaptam, szóval előre is bocsi. De próbálok objektív maradni és nem össze-vissza ugrálni a mondandómban. Szóval Jamie és Wes, Wes és Jamie. Két szerethető karakter, más-más háttérrel, a Him folytatása, ami egyszerre kápráztatott el és töltötte meg a szívem boldogsággal. Nagyon nagy szükségem volt erre, hiszen a szürke hétköznapok már lassan teljesen kikészítenek és a monotonitás miatt úgy érzem kezdek depressziós lenni, de Wes és Jamie ha pár órára is, de kirángatott ebből az állapotból és újból megjött a kedvem ahhoz, hogy még több hokis, de legalábbis sport románcot olvassak, mert ez az egyik legeslegjobb műfaj. Szerethető, izgalmas, mindig történik valami, szexi, vágyaktól túlfűtött édes történet. Az Us azt mutatja meg, amit sok történetnél nem látunk. Már nemcsak arra helyezi a hangsúlyt, hogy összehozza a két karaktert, hanem az utána való nehézségekre és magára az életre világít rá. Nemcsak a boldog, napos oldalt, hanem az olykor bizonytalan, borús oldalát is megmutatja egy kapcsolatnak. 

Megmutatja azt, hogy nem elég hátradőlni és várni, hanem folyamatosan dolgozni és tenni kell a boldogságért, hogy ne csak ideig óráig maradjon fenn, hanem tartós legyen. Nemcsak valóságosabb, mint a Him, hanem magára a másságra, az elfogadásra és az ebből adódó problémákra, akadályokra hívja fel a figyelmet és helyezi emberközeli állapotba őket. 

Az Us alatt egyszerre éreztem boldogságot, szakadt meg a szívem és tört rám a sírhatnék és legszívesebben egyes részeknél én is begubóztam volna a házamba, mint Jamie és ki se jöttem volna onnan, ha nincsenek az újabb és újabb fejezetek és nem bizonyítja be azt a két írónő, hogy mindig mindenből van kiút, csak meg kell találni az oda felé vezető utat és hagyni kell, hogy ha arra van szükség mások segítsenek és ne szégyelljünk segítséget kérni. 

Maga a kötet rövid, egy délután alatt elolvasható események sorozata. Tökéletes a bekuckózós estékhez, de vigyázat, mert erős függőséget okozhat. Nagyjából két részre tudnám osztani a regényt, van az első fele, kb. a kötet első 150-160 oldala, ami tele van arcpirító jelenetekkel, nevetéssel, önfeledt kacagással és bosszankodással Blake miatt. Blake Wes csapattársa, akiről a Wags első részében tudhatunk majd meg többet, de elöljáróban szerintem annyit elárulhatok, hogy bosszantó, mindig rossz helyen van, legszívesebben már egy serpenyővel leütöttem volna, de igaz barát, helyén van a szíve és érdemes odafigyelni rá, mert a kötet második felében bontakozik ki csak úgy igazán, de ennyit Blake-ről. 

A kötet közepe rendesen megszorongatja az olvasók szívét, addig - addig facsarja azt, amíg már nem bírjuk tovább és teljesen összeroppanunk, aztán jön a befejező részek és minden a helyére kerül, te is jobban érzed magad, s ha egy igazi érzelmi hullámvasút is a regény, akkor sem tudod azt mondani, hogy nem tetszett, mert aki nyitott, szereti a hokis, az M/M szálat, annak igazi csemege lesz és minden egyes fejezetet falni fog, még azokat is, amiket legszívesebben megsemmisítene az ember. 

Az Us nem egy csupa móka és kacagás regény, hanem egy igenis kemény, problémákkal teli kötet, ami a romantikát, a szexet és a vágyakat sem veti meg. Ami azt illeti eléggé sok benne a szex, de szerintem ezzel nincs semmi baj, hiszen ízlésesen van tálalva és nincs benne semmi kivetnivaló, sőt szerintem sokkal jobban meg van írva, mint a tipikus nő - férfi felállás.

Ami magát a karaktereket illeti, nincs mese imádtam őket. Mindketten erősek és más miatt állnak közel a szívemhez, de az Us alatt nyílnak meg csak igazán, itt mutatják meg a sebezhetőségüket, itt alakul igazán a történetük és itt jönnek elő azok a problémák, amik igazi vízválasztói egy kapcsolatnak. A két írónő újfent egy tökéletes regényt tettek le az asztalra. Valósan és mindenféle tabu nélkül írták Jamieről és Wesről, nem volt köntörfalazás, nem volt mellébeszélés és lehet, hogy sokaknak nem 5/5 a regény, de nekem az, mert szívből jött, nemcsak egymás mellé lettek pakolva a szavak, hanem érzelmekkel és érzésekkel van átitatva a kötet. Igen, néhol keményebb, néhol szívfacsaróbb, de úgy érzem most épp erre volt szükségem ahhoz, hogy igazán tudjam élvezni az Us-t. Az különösen tetszett, hogy a másság kérdését is úgy boncolgatja, mint egy természetes jelenséget és nem akad fenn bizonyos dolgokon, az elfogadás és a csapattársak hozzáállása is csak megerősített abban, hogy mind Elle, s mind Sarina a szívükön viselik a srácok sorsát, s még ha keményebb részek is következnek, akkor is sikerül megmaradniuk hitelesnek és nem riadnak vissza a szívmelengető, pikáns jelenetektől sem. Az Us után ajánlom olvasásra a 7 fejezetes Epic novellát is, hiszen így lesz teljes a kép és így tudjuk nyugodt szívvel elengedni a srácokat addig, amíg újra nem találkozunk velük, mert a Wags alatt sem tűnnek el teljesen.
"Á! Kizárt, hogy Blake felismerte volna a párhuzamot. Valószínűleg csak azon agyal éppen, hogy a tengerparton vagy a hegyekben nagyobb az esély belefutni egy ötméteres velociraptorba."

" - Asszem nem kellett volna kihúzogatnom azokat a fiókokat - dörzsölgeti az állát Blake. - A szexjátékaitok beleégtek a retinámba. De ki vagyok én, hogy megmondjam, ki hogyan élvezze az életet? Ha már élvezet: hoztam olasz szendót a sarki büféből. Szerinted rá tudom venni szenyó nővért, hogy bevigye nektek ezt a táskát?"

" - Ha melegnek lenni azt jelenti, hogy az illető úgy korcsolyázik, mint Ryan Wesley, akkor a többi játékosomat is arra biztatom, hogy gondolják át a dolgot."



Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 18%-os kedvezménnyel!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...