2020. október 2., péntek

P. Dangelico: Wrecking Ball - A romboló (Szeretni nehéz 1.)


"Lányok, tanmese következik. Soha ne  menj hozzá olyan pasihoz, aki vallásos hevülettel képes idézni A Wall Street farkasát!"

*

Hogyan ​állj ki magadért? 
Camilla DeSantis élete romokban hever. Hogy is lehetne másként nevezni azt az állapotot, amikor egyszerre veszted el a férjed, az állásod és minden vagyonodat? Nehéz időkben nagy a döntéskényszer, így mikor a megváltás egy kiállhatatlan alak képében jön – aki nem mellesleg az egekig magasztalt New York Titans kezdő hátvédje –, nincs más választása, mint elfogadni az ajánlatot, hogy bentlakásos nevelőnőként és tanárként egyengesse Calvin 8 éves unokaöccsének útját. Már csak annyit kell kitalálnia, hogyan fogja vissza magát minden egyes alkalommal, mikor lilára akarná pofozni a férfit, ami gyakran megesik. 
 Calvin Shaw-t egy fikarcnyit sem érdeklik a nők. Pillanat, pillanat, hadd fogalmazzam meg másképp: imádja a nőket, viszont jelenleg minden vágya az, hogy hagyják békén. Főleg miután kiderült, hogy a felesége – mára már ex-felesége – attól a pasastól terhes, akivel anno őt csalta meg. A probléma már csak annyi, hogy épp most fogadott a házába egy nőt. És fogalma sincs, melyik a nagyobb probléma: hogy megígérte, viselkedni fog, vagy az, hogy vonzódik hozzá. Könnyed és romantikus. Sorsfordító és szexi. Adott két megtört ember, két sors és egy lehetőség. Az utóbbi évek legtartalmasabb romantikus története. Éld át!

Amióta megláttam, hogy meg fog jelenni ez a regény, azóta tudtam, hogy olvasnom kell és mennyire jól tettem, hogy felkerült a kívánságlistámra. Ez a kötet lett a szeptemberi hónapom olvasmánya, annyira jó volt, imádtam, még akkor is, ha néhol már falra másztam Calvin hidegsége és morcossága miatt. Nemcsak egy új sorozat első részét ismerhettem meg, hanem egy új és tehetséges írónőt is.

A romboló egy lassan égő, slow burn, sport románc, ami már az első fejezetek után elrabolja a szíveket. Ahogy elkezdtem olvasni már akkor fülig ért a szám és éreztem, hogy nagyon jó lesz ez, de arra nem számítottam még a legvadabb álmaimban sem, hogy rajongani fogok érte és az egyik kedvencem lesz. Nem titok, hogy imádom a sportos szerelmi történeteket és tavaly óta a slow burn romance is nagy kedvenccé avanzsálta magát. A rombolóban mindkettő megvan, jó nagy adag tesztoszteronnal, szexiséggel és morcossággal párosítva. Történetünk főszereplője, Camilla, akinek nem éppen idilli az élete, s a múltja sem. Az ő szemszögéből olvashatjuk a cselekményt, láthatjuk Calvint és léphetünk be a kis világukba. Mint karakter, nagyon szerethető, bájos, akivel már az első mondatok után tudtam azonosulni és akivel már a kezdetek kezdetén egy húron pendültünk. Imádtam a gondolatait, a mocskosakat is, ahogy fejezetről fejezetre változott a véleménye, ahogy egyre jobban elfogadta magát, ahogy kezdett kiállni az elhatározásai mellett, s ahogy az egész Calvin szituációt kezelte. Én biztos nem lettem volna ennyire nyitott és elfogadó. Aztán Calvin, éreztem már az első perctől kezdve, hogy hagyni kell kibontakozni, hagyni kell, hogy felnőjön a feladathoz és hagyni kell, hogy lépjen, mert ahhoz kétség sem fér, hogy lépni fog. 

Egy ízig-vérig romantikus történet tele pikáns, néhol szexi, vad jelenetekkel, amik miatt csak még inkább megkedveljük a cselekményt. S ha már a cselekmény, ennyire összetett, részletes események hálózatával is régen volt dolgom. Nagyszerű, ahogy egyik pillanatról a másikra változnak az érzelmek, a döntések hálózata igazi pikantériául szolgál és minden egyes apró elemével a slow burn műfaj sajátosságait hozza. 

Sokáig azt hittem nem lesz semmi, de tényleg semmi, annyira lassú a két karakter egymásra találása, de aztán robban, felperzseli a lapokat és ámulatba ejti az olvasókat. Egy kicsit hasonlít a Szívvel a falnak könyvhöz, de ez egyáltalán nem von le az értékéből, sőt... Ha tetszett Zapata regénye biztos vagyok benne, hogy A romboló is fog, hiszen viszonylag rövidebb, de nagyon nagyon lassú. Tényleg az az igazi lassan égő románc, ami őrületbe kergeti az olvasóit és ami miatt tűkön ülve olvassuk a fejezeteket. 

Engem teljes egészében odaláncolt a lapokhoz, árgus szemekkel pásztáztam a sorokat, nehogy lemaradjak egy fontos részletről, ami a későbbiekben még hasznos lehet. Cam és Cal között tapintható a szexuális feszültség, nemcsak a folytonos apró utalások, hanem a csipetnyi elhintések végett is. Ami magát a történetet illeti, simán el tudom képzelni, hogy megtörténhet a való életben, hiszen Dangelico karakterei életszagúak, emberi tulajdonságokkal, hibákkal és döntésekkel ruházta fel őket. 

A két karakter között végbemenő szerelem annyira szép, már-már gyönyörű és meseszerű, de a modern világ alapjaival. Adott egy magába zárkózó, szexi, hatalmas, szőrös sportoló, de ez csak a látszat, s az írónő a látszat mögé ad betekintést. Megmutatja Cal emberi oldalát, a múltját, a döntései miértjét és azt miért olyan, amilyen. Cam sem egy tucat karakter, hiszen neki is viharos múltat és nem éppen kecsegtető jövőt ad, mégis a kettejük között lévő feszültség és elektromos bizsergés adja meg igazán a kötet alapját. 

Mindenféle mellébeszélés nélkül adja meg azt, amire vágyunk, s közben az élet sötétebb oldalát is elénk tárja. Nem vezet félre, minden egyes leütött betűvel a valós arcát mutatja meg. A regény több mint háromnegyede a várakozás szellemében telik, majd ahogy egyre közelebb érünk a befejezéshez, akkora csavarral hengerli le az olvasóit, hogy szem-száj tátva marad és csak percek múlva éledünk fel a sokkhatás után. Én teljesen leesett állal olvastam az utolsó fejezeteket és már amikor alig volt pár oldal hátra téptem a hajam, hogy ne, kérlek legyen happy end, mert Cal és Cam, ha nehézségek árán is de összetartoznak. Emiatt is imádtam annyira, hiszen egyáltalán nem kiszámítható, nem tudod kikövetkeztetni mi lesz a következő oldalon, mikor fognak összejönni a karakterek, mikor lesz valami hatalmas csavar és mikor lesz idegtépő a várakozás. Összességében úgy érzem, hogy meglepett a regény, ugyanakkor meg is vett magának kilóra. Nagyon várom a sorozat következő kötetét, s ha szeretitek a korántsem egyszerű szerelmi történeteket, sporttal és várakozással vegyítve, akkor tiszta szívből tudom ajánlani A rombolót, ami a címéhez hűen le fogja rombolni az olvasóit, hogy aztán elemről elemre építse újra őket.

"Zavarban vagyok a Sötétség Hercegének frissen borotvált változatától, aki így sajnos megtévesztően hasonlít a Szőke Hercegre."

"Szánalmas nagy rajongója vagyok a nehéz sorsú hős sztoriknak, és kezdek rájönni, hogy az ő története nem kispályás."

"A tenyészbika szó ötlik az agyamba. Nincs kétségem, hogy egy ilyen testre gondoltak, mikor kitalálták a fogalmat. Lehet, hogy egy örökkévalóságra szüzességet fogadtam, de attól még minden babacsináló szervem ép és egészséges, és jelenleg téli álomból ébredezik. Szinte hallom, ahogy spontán petekilökődések mennek végbe a méhemben, olyan hangokat adva, mint nagyanyám negyvenéves Lincoln Continentálja, mikor vasárnaponként elpöfögött vele a templomba."

" - Igen. Tudom, mit akarok, és azt is, hogy szerezzem meg - folytatja közömbös hangon. Mintha semmiféle hatalmam nem lenne, ha ő egyszer valamit a fejébe vett. Mondjuk ebben igaza van. A pasas ellenállhatatlan, mikor próbál kedves lenni."



Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 16%-os kedvezménnyel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...