2020. október 21., szerda

Marilyn Miller - Ella Steel: Üldözöttek


"A mai nap is ugyanolyan, mint a többi. Soha, semmi változás. Magány. Négy fal között sínylődöm, mert az apám ezt akarja. Mindig azt mondja, ez az én érdekem. Ez az én életem."

*

Alessandra szabadságra és önállóságra vágyik, nem alvilági életre. Alexander Salvatore egyetlen lányaként ez azonban szinte lehetetlen. Mikor feladná a reményt, hogy kitörhet, történik valami. Esélyt kap, hogy szabad lehessen. 
A szabadságnak viszont mindig ára van… 
Noah úgy éli az életét, ahogy ő akarja. Jay Davis fiaként felelősségteljes, céltudatos, és persze, hogy ő az egyetem szívtiprója. Mindent megkap, amire vágyik, és amiért nem fél keményen megdolgozni. Két külön világ. Szabadság és bezártság. Két fiatal, akik az ellentétek ellenére egymásba szeretnek. Egy szerelem, ami nem csak tiltott, hanem egyenesen életveszélyes. Mit teszel, ha a világ, ami elől menekülsz, végül rád talál? Üldözötté válsz… 
Marilyn Miller és Ella Steel közös könyvében olyan szereplők bukkannak fel, mint Alexander Salvatore, a Vezér, és Jay Davis, az FBI vezetője. Ők már egyszer rabul ejtették a női szíveket. Vajon most mit tartogatnak az olvasóknak? Mi történik, ha ez a két világ összecsap?

Akik régebb óta követik a blogot, azok tudják mennyire is imádom a két írónő munkásságát, s igaz, hogy Marilynnel csak nem olyan rég ismerkedtem meg és bőven van még bepótolnivalóm, de A vezér igazi kedvenc lett és nagyon nagyon vártam, hogy két nagyszerű és tehetséges írónő mit hoz össze és azt kell, hogy mondjam egyáltalán nem csalódtam, sőt még több ilyet. Még több Marilyn és Ella világ összeolvadást szeretnék, mert az Üldözöttek fergeteges, akciódús, veszélyes és szenvedélyes regény megspékelve a két írónő személyiségével és látásmódjával.

A kötet nem is kezdődhetne jobban, már az első fejezet után éreztem, hogy itt aztán kő kövön nem marad szárazon és imádni fogom minden egyes sorát és így is lett. Nemcsak az tetszett a regényben, hogy már ismert és szeretet két világ találkozott, hanem azt is, ahogy ezt az írónők megvalósították. Hűek maradtak a karaktereikhez úgy, hogy közben valami egészen újat és egyedülállót alkottak. De mielőtt elkezdenétek olvasni, bizonyosodjatok meg róla, hogy mind Alexander Salvatore, s mind Jay Davis sztoriját ismeritek, mert csak úgy lesz igazán ínyencség, úgy lesz igazán örömteli és vágyott a találkozás. Ameddig nem esett szó erről a kötetről, nem is tudtam mi hiányzik, s miután megkaptam, tudom hogy enélkül a sztori nélkül nem lenne teljes az életem. Ella és Marilyn is szívét-lelkét beletette az Üldözöttekbe, és ez minden egyes oldalon maximálisan látszik, nemcsak kiforrott a szöveg, de ha kell veszélyes, ha kell gyengéd, s minden várakozást felülmúl. A kötet úgy kezdődik, mint minden egyes romantikus regény, adott egy lány és egy fiú, akik találkoznak, egymásba szeretnek, vonzalom alakul ki közöttük, de az Üldözöttek mégis eltér egy kicsit ettől. 

A cselekmény az egyetemi élettel, a felnőtté válás kezdő fokával vezet be a kötet sűrűjébe, innen építi és adja hozzá az újabb és újabb elemeket, innen kezdi el mind érzelmileg, s mind erkölcsileg támogatni a fiatalokat. Nem titok, hogy a kötet már az első percektől kezdve levett a lábamról és teljes mértékben elvarázsolt. Alessandra, Alexander Salvatore lánya, mégsem azt a képet hozza, mint amire számítottam. 

Egy magabiztos, céltudatos és igencsak akaratos lány, akiben a kegyetlenség egy szikrája sincs meg. Ugyanolyan, mint minden más tini, ugyanarra vágyik: szabadságra és élni akarásra. Aztán ott van Noah, Jay Davis fia, az FBI fejének az utódja, aki egy pimasz, szexi, akaratos srác, tele tervekkel és elhatározásokkal. Két különböző világ ifjú tagjai, két teljesen eltérő értékrend két pólusa, mégis van bennük valami közös: a szerelem és a vágyak egymásra találása. 

A regény ott kezd igazán izgalmassá válni, ahol a két világ összekapcsolódik és átszövik egymást. Vajon a két fiatal van elég erős, ahhoz hogy áthidalják a nehézségeket és megkapják, azt amit igazán akarnak az élettől és a másiktól? Az Üldözöttek erre adja meg a választ, de vigyázz, mert súlyos függőséget okoz és a végén te is üldözötté válsz és teljesen a rabjává tesz. 

Ella és Marilyn megmutatják, hogy milyen erős kapocs is a szeretet, s általa minden és mindenki legyőzhető. Emellett a jó és a rossz örökös párhuzama is kiemelkedő szerepet kap, újabb akadályok és újabb bukkanók által terel minket a kötet lezárása felé, ami minden eddigi kimondott és ki nem mondott kérdésre választ ad. A kötet szenvedélyes, érzelmekkel átitatott, izgalmas és ádáz harc az eszmékkel és a józan ésszel. 

Nemcsak a jót és a rosszat állítja pellengérre, de a szív és az ész játékát is. Nemcsak elmeséli Alessa és Noah történetét, hanem kitölti veszéllyel, vérrel és brutalitással. Megdöbbentő, de olykor szívbevágóan kellemes és már-már idilli. A kötet igazi különlegessége, hogy nemcsak a két fiatal szemszögéből olvashatjuk az eseményeket, hanem Alexander és Jay gondolatai és meglátásai is visszatérnek egy-egy fejezet erejéig. S meg kell hagyni ezek a fejezetek egytől egyig különlegesek, hűek a már megismert karakterekhez és igazi csemegéül is szolgálnak az olvasók számára.

Maga a regény fokozatosan építi fel a bonyodalmakat, a megoldásra váró helyzeteket és arra sem rest, ha kell derült égből villámcsapásként dobálja elénk a váratlan fordulatok és az emberpróbáló eseményeket. Egy olyan kötetet kaptam, ami kiutat mutat a sötétségből a fény felé, ami nemcsak vezeti, de uralja is a cselekményt, ami minden egyes sorral és minden egyes gondolattal más és más sugallatot ad és ami bebizonyítja, hogy ki magunk vagyunk a saját sorsunk kovácsa, s csak rajtunk múlik mit teszünk azért, hogy teljesek, egészek és boldogok legyünk. Természetesen, ahogy azt már megszokhattuk a zene, a különböző dalszövegek is fontos szerepet játszanak, nemcsak a szereplők életében, de ezeket hallgatva lesz igazán teljes az élmény, hiszen tökéletesen megadják a regény alaphangulatát, s ezzel navigálnak el minket a megismerkedéstől, a kapcsolaton és bonyodalmakon át a kötet lezárásáig, ami tökéletes záradéka az Üldözötteknek. Összességében egy komplex, minden kíváncsiságot kielégítő regényt kaptam, nagyszerű karakterekkel, izgalmas és bonyodalmakkal átszőtt cselekményt és két világ szenvedélyes találkozásának lehettem szemtanúja. Ez az első közös Ella és Marilyn regény, de remélem nem az utolsó, hiszen ebből a csodából még többre van szüksége az embernek. Ha szeretitek a kiszámíthatatlan, veszélyes, de ugyanakkor érzelmes regényeket, akkor tiszta szívből ajánlom Marilyn Miller és Ella Steel remek regényét, ami Alessandra Salvatore és Noah Davis történetét meséli el mindenféle köntörfalazás nélkül. 

" - Az sem érdekel, ha a Vatikánba mész apácának. Rico veled megy, és pont. Különben is. Örülj, hogy ő megy veled és nem Antonio, például."

" - Nem hazudok. Tényleg élvezem. Bírom a csaj stílusát. Az a hús, amiért keményen megküzdesz, sokkal ízletesebb, amikor végre megízleled, mint az egyszerűen eléd vetett falat."

"A 191 centim most igazán sokat dob az önbizalmamon. Kell is, mert épp most nézek farkasszemet Alexander Salvatoréval, a Vezérrel, világok puszítójával. Félek, de nem hátrálok meg."

"Valakit szeretni a legjobb dolog a világon. Még akkor is, ha a pokol mélyére kell zuhannod érte. Megtennéd, újra és újra. Érte bárki lennél, érte bármit képes lennél elviselni. Az igaz szerelem csak egyszer fog kopogtatni az ajtódon. Nem fog engedélyt kérni, egyszerűen csak berobban az életedbe. Honnan fogod tudni, hogy ő az igazi? Érezni fogod. A szíved másképp működik mellette. Ha melletted van, erősebben fog dobogni. Ritmusosabban. A szerelem ritmusára. Reagál az érintésre, a hangjára. Uralkodik fölötted, de nem behódolást követel. Szerelmet. Érintést. Csókokat."



Köszönöm szépen Marilyn Millernek és Ella Steelnek az élményt! Ha te is elolvasnád az alábbi helyekről megrendelhető:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...