2019. október 18., péntek

Vi Keeland: Csak szex


" - Gondolod, hogy van bármi összefüggés az intelligencia és az ágyban nyújtott teljesítmény között?"

*

A kapcsolatom Hunter Deluciával visszafelé kezdődött. Egy esküvőn találkoztunk – ő a vőlegény oldalán ült, én a menyasszonyén. Az éjszaka alatti lopott pillantások után vitathatatlan volt a kölcsönös és erős vonzalom. Én elkaptam a csokrot, ő elkapta a harisnyakötőt. Hunter szorosan ölelt, mialatt táncoltunk, és azt javasolta, fedezzük fel jobban ezt a vibrálást, ami köztünk van. A nyers és mocskos szavaitól visszavonulót kellett volna fújnom, de valami megmagyarázhatatlan okból épp az ellenkezőjét tettem. Végül a hotelszobájában kötöttünk ki. Másnap reggel pedig már indultam is vissza New Yorkba, Huntert egy téves telefonszámmal hagyva Kaliforniában. Gyakran gondoltam rá, de a legutóbbi kapcsolatom után megfogadtam, hogy nem kezdek többé jóképű, pimasz és bűnösen elkápráztató fickókkal. Egy évvel később újra összefutottam Hunterrel, amikor a barátainknak gyereke született. A vonzalmunk egymás iránt semmit sem csökkent. Egy hurrikánként érkező kábulat után követelt egy valós telefonszámot. Úgyhogy megadtam neki anyukámét – ő tutira elijeszt minden férfit a közelemből az örökös gyerek- és esküvőtémájával –, aztán hazarepültem. Azt gondoltam, ez vicces, egészen addig, míg a következő héten be nem állított anyukámhoz vasárnapi vacsorára. Ez az őrült, elképesztő fickó megnyerte magának anyámat, és szerzett egy nyolchetes megbízást a városomban. Azt javasolta, töltsük ezt az időt azzal, hogy kizökkentjük egymást a mókuskerékből. Nyolchétnyi észveszejtő szex kötelezettségek nélkül. Mit veszíthettem Semmit, azt gondoltam. Ez csak szex, nem szerelem. De ismerjük a mondást: ember tervez, Isten végez.

Vi Keeland a New York Times, a Wall Street Journal és a USA Today bestsellerszerzője. Köteteit tizenkét nyelvre fordították már le, több millió példányban keltek el világszerte, és kilencvennél is több toplistán szerepeltek.

Lehetőségem nyílt részt venni a Vi Keeland dedikálás előtti sajtótájékoztatón, ahol többet között ezt a regényt is dedikáltatni tudtuk az írónővel. Bevallom féltem az eseménytől, de nagyon pozitív véleménnyel hagytam el a helyszínt és ehhez az írónő személye is hozzájárult. Már ekkor tudtam, hogy minél előbb el fogom olvasni a 2 új megjelenését is. A Csak szexre most került sor és jóval többet kaptam, mint amit a cím sugall. Játékos, buja, szexi, elgondolkodtató, magával ragadó regény, akárcsak a többi Vi Keeland alkotás.

A regény kezdete eléggé eredeti. Még nem találkoztam hasonló kezdéssel az biztos. Már az első oldalak után érezni lehetett, hogy ez is egy újabb letehetetlen regény lesz és nem is kellett csalódnom, mert maximálisan az volt. Imádtam. Igazából nem mondanám azt, hogy kedvencem lett, mivel az összes eddigi Vi regényem valamilyen szinten kedvenc. De visszatérve a sztorira. Adott két szingli ember, egy esküvő, egy elhatározás és tömény szexualitás. Szerintem ti is össze tudjátok rakni, hogy mennyire erotikus is lehetne ez az egész, de Vi nem ebbe az irányba vitte el a cselekményt, hanem adott neki mondanivalót. Azaz ne engedd, hogy a múltad és a félelmeid határozzanak meg. Engedd be az újat, ami arra késztet, hogy kilépj a komfortzónádból és engedj be több embert az életedbe. A Csak szex megtanítja, hogy az életet élni kell, nem pedig hagyni, hogy elmenjen mellettünk anélkül, hogy bármi érdemleges és sorsfordító történne. Nemcsak egy egyszerű erotikus-romantikus regény, hanem annál jóval több. Szórakoztató köntösbe csomagolt életbölcsesség és tanácsok egyvelege. A két karakterünk, Natalia és Hunter. Mindketten olasz felmenőkkel rendelkeznek, mindketten csak szexet keresnek és nem kapcsolatot, de mi van akkor, ha az élet közbe szól? Hagyják elmenni a másikat csak azért, mert keretek között élnek és ez így jó nekik? Vagy hagyják, hogy az érzelmek felülkerekedjenek és átéljenek valami teljesen sorsfordítót? 

Ezekre az igencsak velős kérdésekre kapjuk meg a választ és maga a regény is ezeket boncolgatja. Mindezt feldolgozható közegbe helyezve, hogy minél egyszerűbb legyen a megértése és felfogása. Mindemellett annak is teret enged, hogy ne csak vidám, de szomorú, vagy éppen fájdalmas pillanatokat adjon. Alapjában véve valamivel komolyabb, mint amit eddig olvastam az írónőtől, mégis tagadhatatlanul beleillik abba a képbe, amit eddig kialakítottam magamnak az írónőről. A cselekmény egyszerűsége és szókimondósága igazi keretbe foglalja a mondanivalót. 

Nem egyszer pillantottam fel és mondtam azt magamban, hogy igen, ez kellett nekem. Maguk a szereplők barátságosak, kedvelhetőek. Hunter igazi book boyfriend material, azaz könyves pasi alap. Ha kell szexi, karizmatikus, de ha arra van szükség egy kisfiú, aki arra vár, hogy valaki megmondja neki, hogy mi legyen. Natalia határozott, erős nő, akit már sok pasi megbántott és átvert. De nem adja fel, még akkor sem, ha fájdalmas. Mindketten fájdalmas múlttal rendelkeznek, tele útvesztőkkel és próbákkal, de mindez eltörpül az igazság mellett, ami végig titokba borul a regény alatt és csak a végén tudjuk meg, hogy mi is történt a múltban és mi az, ami visszafogja Huntert. 

Ha engem kérdeztek teljesen lesokkoló és döbbenetes volt az egész. Összefacsarodott a szívem, megsajnáltam Huntert, a férfit aki nemcsak kedves, de odafigyelő és törődő személyiség is. Vi nagyon jól összerakta a karakterét. Natet és Huntert is a szívembe zártam olvasás alatt. Annak pedig különösen örültem, hogy nemcsak a női szemszöget, de a férfit is láthattam, szemtanúja lehettem, hogy mi is zajlik egy csodás elme gondolataiban. 

A szex jelenetek pikánsak, erotikusak, teljességgel élethű. Nem egy rossz soft porn regény, hanem érzelmekkel és vágyakkal telitűzdelt alkotás. Maga a cselekmény hangulatos, változatos, a kellő helyeken mélyül el és a kellő helyeken gördíti elő az akadályokat és kételyeket. A Csak szex több mint csak szex, érzelmek kavalkádja. Két ember története a bizalomról és az egymásra találásról, az akadályok legördítéséről. 

Még az elején nem mertem reménykedni benne, hogy többet fog adni mint egy aranyos, de fájdalmas love story, de sikerült neki és most itt ülök és írom nektek e sorokat és azt érzem, hogy ez az eddigi talán legjobb Vi Keeland regény, amihez szerencsém volt eddig.

Összességében csak ajánlani tudom, hiszen van benne minden mi szem-szájnak ingere. Vannak benne veszekedések, hangulat ingadozások, mások háta mögötti intézkedés, összeboronálás, egy kis tilalom is. Nehéz múltak, még nehezebb jelenek, de annál fényesebb esély a szép, legalábbis a szebb jövőért. Emellett persze a már jól megszokott stílus és készlettár sem maradhat el. Annyira "Vis" maga a regény, hogy ezer közül is tuti megismerném. Az írónő erős alapokra építette a Csak szexet, s ezt sikerült is végig megtartania. Nem voltak benne holtpontok, kilengések. Szépen ahogy azt kell maradt a kijelölt úton és úgy mutatta be Nat és Hunter történetét. Nem mondom, hogy könnyű olvasmány volt, mert a múlt titkai nemcsak a karaktereket, de az olvasókat is simán kikészíti. De azok, akik kézbe veszik biztos, hogy nem fognak csalódni. Sőt... A kikapcsolódás és a jó hangulat garantált. S hogy a végén Nat és Hunter együtt marad e vagy tényleg csak szex volt az egész azt majd mindenki kitalálja magának és szépen lesokkolódik majd, ahogy én is. Még annyit, hogy valahol meglepő a kötet lezárása meg nem is. Végig ott lebeg a fejünk felett, de kimondani csak az utolsó sorok után érdemes.
" - Ezt próbáltam közölni veled az első alkalommal, amikor találkoztunk. Sokkal több van a tarsolyomban. És most épp a legtökéletesebb helyen vagyunk ahhoz, hogy megmutassam."

" - Natalia Valentini Rossi. Vissza kell térned a randizás világába. Ez a férfi átutazta az egész országot, hogy jobban megismerhessen."

" - Most komolyan. Miért nincs barátnőd? Helyes vagy, okos, nagyszerű munkád van, építettél magadnak egy gyönyörű házat, zseniálisan csókolsz és meg tudod szerelni a lefolyót, valamint építeni is tudsz. Első osztályú anyagból vagy gyúrva."

" - Tudod, Hunter, a seggfej álarc alatt te egy igazán nagyszerű srác vagy."

"A nő, akit szeretek, hazajön a munkából és felébreszt a szájával. Nincs jobb ennél a világon. Egy hülye voltam, hogy nem jöttem rá erre korábban."



Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 15%-os kedvezménnyel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...