2021. január 21., csütörtök

Julia Quinn: A vikomt, aki engem szeretett (Bridgerton család 2.)


"Anthony Bridgerton mindig tudta, hogy fiatalon fog meghalni.

*

1814 ​is eseménydús szezonnak ígérkezik, de e sorok írójának véleménye szerint ez nem igaz Anthony Bridgertonra, London legkívántabb agglegényére, aki ez idáig semmi jelét nem mutatta házasulási szándékának. És az igazat megvallva, miért is mutatná? Nála jobban senki nem játssza a tökéletes élvhajhászt. Lady Whistledown társasági lapja, 1814. április 
De a pletykalap szerzője ezúttal téved. Anthony Bridgerton nemcsak hogy elszánta magát a nősülésre, de már ki is választotta magának a feleségjelöltet. Az egyetlen akadály a hölgy nővére, Kate Sheffield, a legalkalmatlankodóbb nőszemély, aki valaha londoni bálterembe tette a lábát. A tüzes intrikus megőrjíti Anthonyt elszántságával, hogy megakadályozza a házasságot. De amikor Anthony Bridgerton éjszakánként lehunyja a szemét, Kate igen erotikus álmokban jelenik meg neki. 
A közvélekedéssel ellentétben Kate biztosra veszi, hogy nem a megjavult szoknyavadászokból lesz a legjobb férj; Anthony Bridgerton pedig a legnagyobb élvhajhász. Kate elszántan védelmezi a férfitól húgát, de fél, hogy éppen az ő szíve sebezhető. Amikor Anthony ajka az ajkához ér, hirtelen attól tart, ő maga sem képes ellenállni ennek a megvetendő élvhajhásznak. A herceg, és én folytatása!

Nagyjából egy hete fejeztem be a Netflixes Bridgerton sorozatot. Annyira nem fogott meg Daphne és Simon története, viszont találtam számomra érdekes karaktereket, akiknek nagyon érdekelt a sorsa, s emiatt úgy döntöttem, hogy akkor lássuk a könyveket. Stílusosan a második résszel kezdtem, mert hát miért is ne? Anthony a maga személyiségével már a sorozatban felkeltette az érdeklődésemet, ezért nagyon kíváncsi voltam arra, mit is tartogat számára az írónő.
Azt hozzá kell tennem, hogy ez az első Julia Quinn regényem, viszont határozottan nem az utolsó. A vikomt, aki engem szeretett kötetben Anthony és Kate párosával ismerkedünk meg, a már megszokott közegben, a megszokott elemekkel és szokásokkal. Ezek a tények mind a sorozatra vannak alapozva, így ha az első könyv ettől eltér előre is elnézést, nem hiszem, hogy valaha is kézbe fogom venni. Se Daphne, se Simon nem keltették fel az érdeklődésemet, unalmasak voltak és nem kötöttek le. De visszakanyarodva Anthonyhoz... Nagyon nagy reményekkel kezdtem bele a regénybe, ugyanakkor megmondom őszintén kicsit féltem is, hogy nem fog tetszeni, hogy csalódás lesz, illetve hogy túlságosan is akarom szeretni, de nem sikerül. Szerencsére minden várakozást felülmúlt és igazi kedvenc lett ez a rész és ezzel el is indult egy újabb történelmi romantikus mánia nálam. Imádom, hogy az írónő nemcsak a kort, de a szokásokat is hűen bemutatta, ahogy beleszőtte ebbe az egészbe Lady Whistledown személyét, akit ugyan a sorozatban lebuktattak, de már nem vagyok benne biztos, hogy valóban az e, akire gondolok. 

Maga a regény eleje kicsit lassú, ugyanakkor nagyon szórakoztató. Szépen, fejezetről fejezetre építi fel a cselekményt, s mind Anthony, s mind Kate szemszöge kedvelhető. Kate már az első oldalak alatt megmutatja, hogy bizony nem kell őt félteni, meg tudja védeni magát, szarkasztikus, ami a szívén, az a száján és ha kell kiáll a szeretteiért és bármire képes értük. Ha kell a saját boldogságát nyomja el, csak azért, hogy másnak jó legyen. Ez a tulajdonság az, ami számomra már az elején megmutatta, hogy igenis szeretni fogom ezt a történetet és milyen igazam lett, hiszen tökéletes második rész, tökéletes folytatása a már ismert Bridgertonéknak. 

Anthony ezzel szemben, igazi kemény dió, megvan a saját elképzelése és nehéz eltéríteni attól. Tudja mit akar, hogyan és azt is, ezt hogy érje el. Igazi erős, kemény férfilélek, akit nehéz kibillenteni az egyensúlyából. Emiatt a karakterjellemek miatt is annyira olvasmányos és mulatságos eleinte a kötet. Az adok-kapok játékok és a másik kibillentése a kötet fő mozgatórugója. Izzik a levegő, sercegnek a lapok, s ez a szenvedély oldalról oldalra egyre tovább izzik, míg nincs más hátra, mint a beismerés és megadás. 

Ehhez hűen a cselekmény is fokozatosan épül, építi saját magát és nemcsak a megkezdett szál, hanem a karakterek is folyamatosan változnak, egyre többet mutatnak meg magukból és egyre közelebb is engednek minket magukhoz. A végére nemcsak az derül ki, hogy annyira nem is különböznek egymástól, hanem az is, hogy nem minden a kemény, acélos külső, belül igenis lehetnek sebek, amik még nem gyógyultak be, illetve amikhez segítség kell. 

A szerelmi szál szerintem hiteles volt, már amennyire ebben a korban, ilyen körülmények között az lehet és ha még eleinte nem is látjuk a fényt az alagút végén, a kötet lezárásához közeledve egyre inkább megmutatja azt. Megmutatja, hogy mi is az igazi szerelem, mi is az az összetartozás és azt is, hogy lehet férjet nevelni egy megrögzött szoknyapecérből, mert valljuk be Anthony nem az ártatlanságáról híres. 

Mindent összevetve úgy érzem megérte elolvasni a kötetet, ugyanakkor sajnálom, hogy a többiek keveset szerepeltek, mert én a közrejátszásokat és a többi Bridgerton életét is szívesen figyelemmel kísértem volna. Annyit még hozzátennék, hogy ahogy haladunk a cselekményben, úgy lesz egyre komolyabb és komolyabb. A kötettel együtt nőnek fel a karakterek, a velük együtt mi is. Anthony és Kate nemcsak szórakoztatott, de le is vett a lábamról. Új kapukat nyitottak ki előttem és az írónő is megmutatta, érdemes odafigyelni rá és bizony a továbbiakban lesz még meglepetésben részünk rendesen.  Összességében nagyon örülök, hogy a "kezembe" vettem és elmerültem Kate és Anthony viharos, de annál inkább érzelmesebb és kalandosabb történetében. Nem egyszer olvastam úgy a regényt, hogy fülig ért a szám, már szinte a könnyem is kicsordult és hajnalig fenntartott. Nem engedte, hogy aludjak és nem engedett el utána sem. Remélem a továbbiakban is legalább ennyire odaadó, szórakoztató és érzelmes kötetekben lesz részem.
"Gyönyörűnek, tökéletesnek látta feleségét és furcsa, primitív elégedettséget érzett, hogy a férfiak többsége nem látta meg ezt a szépséget benne. Mintha lényének egy része csak neki lenne látható, mindenki más számára láthatatlan. Örömmel töltötte el, hogy Kate bája a világ elől rejtve van."

" – Egy hölgy legyen mindenben őszinte."

"Anthony megborzongott. A gondolat hogy megcsókolja Kate Sheffieldet, borzalmas. Ami azt illeti, már azért is megérdemelné, hogy bolondok házába csukják, hogy egyáltalán megfordult a fejében ez a lehetőség."

"A testvérgyilkosság viszonylag gyakori Angliában, nemde? Ha nem így van, így kéne lennie."

" – De az igazság az, hogy bár ezt nem hangoztathatom nyilvánosan… eléggé könyv-moly típus vagyok."



 🛒 Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...