2020. július 29., szerda

Sarina Bowen & Elle Kennedy: Him - Ez a srác (Him 1.)


"A kávézóban elég hosszú a sor, de tudom, hogy még így is időben odaérek a pályára."

*

Ők ​ketten nem egy csapatban játszanak. Vagy mégis? Jamie Canning sosem jött rá, miért veszítette el a legjobb barátját. Négy évvel ezelőtt a tetovált, nagyszájú, szabályszegő szobatársa minden magyarázat nélkül kizárta őt az életéből. Oké, tizennyolc éves korukban a nyári hokitábor utolsó éjszakáján tényleg furán alakultak köztük a dolgok. Csak egy kis részeg hülyülés volt. Senki sem halt meg. 
Ryan Wesley már nagyon megbánta, hogy annak idején belerángatta a nagyon is heteró barátját egy fogadásba, ami próbára tette a barátságukat. Most, hogy a z egyetemi csapataik egymás ellen játszanak a nemzeti bajnokságon, végre lesz alkalma bocsánatot kérni. De elég egy pillantást vetnie a srácra, akiért időtlen idők óta odavan, és a fájdalom erősebb, mint valaha. 
Jamie régóta vár válaszokra, de ehelyett egy újabb kérdést kell megfejtenie: vajon egy együtt töltött éjszaka tönkretehet egy barátságot? És ha nem, mi a helyzet hat, együtt töltött héttel? Amikor Wesley megjelenik a táborban, hogy egy újabb forró nyáron át együtt edzősködjenek, Jamie-nek sok mindenre rá kell jönnie a régi barátjával kapcsolatban… és magával kapcsolatban is.

Amióta elolvastam Sarina Bowentől a Keserédest és Elle Kennedytől az Off-Campus és a Briar U első részét, azóta érdekel, hogy vajon ők ketten együtt mit hoztak össze. A Him nagyon régóta a TBR listámon van és most végre 3 kedves lány noszogatása után, eljutottam odáig, hogy el is olvassam. Egyáltalán nem csalódtam és alig várom a második részt, ami pont a napokban került fel a KMK oldalán az előkészületben fül alá. Nagyon nagyon várom és hülye voltam, hogy eddig nem adtam esélyt Wesnek és Jamie-nek, de ki gondolta volna, hogy ennyire jó lesz??

Imádom a hokit, igaz csak nézni, én a jégen sem bírok megállni, korizni nem tudok, de mégis valami miatt *khmm Off-Campus* vonz a jég és a hokijátékosok világa. Az M/M szállal sincs semmi bajom, hiszen jó pár igényes és szépen megírt meleg regénnyel volt már dolgom és a Him az egyik legkiemelkedőbb alkotás, amit valaha olvastam. Könnyed, szórakoztató, ha kellett annyira vicces volt, hogy csak mosolyogtam és nevettem a szövegen. Nagyon nehéz megállni, hogy egy-egy résznél ne vigyorogjon össze-vissza az ember és ne üljön ki az arcára az az érzelem, amit épp ad a kötet. Már az első fejezetek után éreztem, hogy kedvenc lesz és az is lett. Imádtam, de tényleg. Minden egyes szavát, megmozdulását, a cselekményt, a karaktereket, a regény mozgatórugóját és a szerelmi szálat is. Nemcsak a borító szexi, hanem maga a regény is. Romantikával és erotikával túlfűtött, de inkább az erotika dominál és a szex. Ennyire jól megoldott szexjeleneteket rég olvastam és hiába vagyok hetero, nagyon szemléletes és élvezetes mind a kötet nyelvezete, s mind a mögöttes tartalom is, hiszen a két írónő nemcsak megírt egy regényt, hanem tartalmat is adott neki. 

Felruházta tulajdonságokkal és elvetett benne alapvető problémákat, amiket aztán a kellő helyeken kibontakoztatott. Mint az eddigi Elle Kennedy regények ez is gyorsan olvasható, humoros, szexi, egy nap alatt befalod, mert nehéz letenni és még utána is sokáig veled marad. Nem tudom, hogy pontosan hogyan is oldották meg az írónők a közös munkát, de ne hagyják abba, mert zseniális amit összehoztak. Adtak nekünk két karaktert, akik egyediek, akik szerethetőek és akikért lehet drukkolni. 

Igaz, ez még csak az első rész, de én már most érzem, hogy a második is hasonlóan imádnivaló, csodálatos és remek lesz. Nem gondoltam volna, de nagyon de nagyon megvett magának. A karakterek, mind Wes és mind Jamie igazi egyéniségek, ugyanolyan problémákkal küzdenek, mint mások, viszont a többi Briares sráchoz képest érettebbek és felelősségteljesebbek. Nagyon úgy néz ki, hogy nem tudok szabadulni ebből a hokis világból, de igazán nem is akarok. 

Az M/M szál egyszerre volt profi, édes és hangulatos. Nem volt túl sok, nem volt idegen és nagyon is átjönnek az érzelmek, a dilemmák és a két karakter közötti szikra, a láng, ami csak arra vár, hogy kibontakozhasson és felperzselje a lapokat és az olvasó lelki világát. Ami pedig magát a cselekményt illeti. Hol harcias, hol gyengéd, hol vágyakkal fűtött, hol pedig gondolkodóba ejtő és egy teljesen új szemléletet mutat be. Ugyanúgy hangsúlyt helyez az elfogadásra, mint a családtagok és a külvilág nyitottságára és elfogadására. 

Nemcsak a jó oldalát, az elfogadó oldalt mutatja be, hanem a beszűkült, fejlődni és elfogadni nem képes oldalt is. Viszont legnagyobb örömömre az elfogadásra szentel több időt, emiatt csak néhol jelentkeznek viharfelhők, és az írónők meghagyják azt a fülledt és lenge hangulatot, ami végigkíséri a regényt. Imádtam, ahogy a hoki mellett az emberi kapcsolatok, önmagunk megismerése és a szeretet is helyet kap. Nemcsak dobálózik a szavakkal, hanem tettekkel és megnyilvánulásokkal alá is támasztja. 

Maga a szerelmi szál hiteles, édes és a maga nemében egy beteljesülés is. Wes és Jamie nemcsak kilépnek a saját kis világukból, hanem egy újat is építenek. Érzelmek és vágyak csatája, ahol a végén csak egy nyertes lehet. Vajon a szív vagy az ész fog diadalmaskodni? Vajon lesznek elég erősek ahhoz, hogy együtt maradjanak vagy valami visszatartja őket? Vajon van e jövője egy meleg hokisnak a szakmában vagy nehézségek fogják keresztezni az útját? Az utóbbi kérdésre a választ úgy igazán csak a második részben kapjuk meg, de amit sugallnak az írónők a kötet végén számomra nagyon kecsegtető és hiszem, hogy a kezdeti szerencse széria megmarad a második kötetre is.

Ami pedig magát a kötetet, mint egységet illeti... Nem mondom azt, hogy annyira meglepődtem azon, hogy tetszett, mert éreztem, hogy tetszeni fog, de arra nem számítottam, hogy új kedvenc hokis M/M könyvet avathattam. Ha szeretitek a sportot és elmerülnétek egy olyan történetben, ahol nem hetero párosról olvashattok és nyitottak vagytok az újdonságra, nem zavar titeket a szókimondó szöveg és az őszinte érzelmek sokasága, akkor bátran ajánlom nektek a Him-et, hiszen amilyen kétségek közötti is az első pár oldal, úgy építi fel a két írónő a továbbiakban a cselekményt és merül el a sűrűjében. Mindemellett persze vannak hullámvölgyek, fájdalmasabb részek is, s nemcsak vidámság és derű a kötet, de ezek mind eltörpülnek a karakterek és a cselekmény mellett, hiszen Wes a női olvasók szívét is megdobogtatja, Jamie pedig igazi meglepetés, egy srác a múltból, akinek barátnője van és aki már az első gondolatai után bogarat ültet az olvasók fülébe. Két srác, két személyiség, egy tábor, egy nyár és minden a feje tetejére áll. Pörögj fel és engedd, hogy Wes és Jamie vezessen az úton.
"Basszus! Mint a kígyó, aki odalöki az almát Évának. Vagy inkább banánt..."

"Korábban azt mondtam Jamie-nek, hogy seggfej, de ez baromság. Én vagyok az, aki szerelmes a legjobb barátjába, de megjátssza magát."

"Én leszek az élő svédasztala. Jamie Canningnek fogalma sincs róla, mekkora hatalma van felettem."

"Eddig miért nem mondta senki hogy a prosztata egy mágikus erogén zóna, amitől unikornisok és orgazmustündérek táncolnak körülöttem?"

" - Nem hibáztatnálak, ha rosszulesne. Figyi, ez a srác csak csak féltékeny volt, de néhányan tényleg állati szemetek tudnak lenni. Amit te meg én csinálunk éjszakánként, az néhány helyen konkrétan illegális."

"Álló farokkal utazni baromi nehéz manőver. Talán úgy kéne tekintenem a szerszámomra, mint valami mentőmellényre, vagy akár evezőre, mert egy ilyen hosszú, kemény rúddal akár egy istenverte kenut is el lehetne vezetni."



Ha te is elolvasnád ide kattintva megrendelhető 16%-os kedvezménnyel!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Carley Fortune: Várlak a tónál

" Észrevétlenül jutok el a néptelen recepciós pultig." * Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!  Fern Brookban...